Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

38 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Весняний розвиток, то більше від місця і погоди залежить. Цьогоріч на лежаковому точку було 30% корпусних, жоден з них і близько не показав такого розвитку як в лежаках.

"Нормальні хвости", то які? Скільки корпусів семирамочних займає сім'я коли ви з неї пакет берете 1 травня?

В теорії наплодити калічів можна безліч, але мед вони дають тільки на доброму взятку.

про місцевість + погоду згоден, ваги я доробив тільки на сонях що б слідкувати за привісами, але соняху я взяв як садки + акація + різнотрав'я разом взяті, думаю на них привіси були скромні, але прям безвяткового періоду так шо шниряли по двору було не більше 2 тижнів. Минулий рік наприклад однорамкові кормив активно, цей рік пару разів тільки кульки з пів літрою роздавав.

7 рамочники в мене саморобні з ппс,  пакети з них не брав, але зумовимось що після деребану розплоду на відводки в них лишається 2 рамки, кормова + яйце, це було на 3 травня цей рік, льотна бджола злітає назад так як відвезти на новий точок поки не маю змоги, розширення тільки вощиною, цей хвіст набрав силу до 7рр за місяць, 3 з 4 які деребанив показали такий результат, після чого відбирались ще по 2-3рр з них в червні, на сьогодні вони займают корпус + 2 надставки, правда одна сімейка ніяк не вичухається, замінив їм матку бо донор 3 рік так собі результати показує, продали місцеві пакети в позаминулому році, не знаю що за порода але будують вкрай погано, рояться одні з перших, на слабкому взятку результату 0, маток навіть в 1 рамкових відводках з цієї сімї приймають гірше, 1 так потріпали що довелось задавити самому бо крила майже згризли.

Зарікатись не буду але виглядає так що донори підуть на 5-6рамках в зиму, 1 рамкові буде видно, деякі сильно залились, побачимо як буде серпень проходити, та чи вдастся розігнати на 5-6 рам, хоча і 3-4 буде норм (ціль в першу чергу розширення, мед як побічка, й так більше ніж я взмоза продати в роздріб, а на грурт я ще не цікавий), зимували так вже в цих 7 рамочниках, один мінус якась надмірна волога хоч і дно сітка, можливо це через місцевість біля річки де живу, пліснявіє сильно

14 годин тому, yu1986ra сказав:

Очеретяний це вулик для бідних, якщо його сам робиш.

Працювати в ньому значно гірше як в дерев'яному.

Зате як попадає на пасіку випадковий відвідувач, то відразу чуєш відгук - "о які у вас гарні вулики!, почому мед продаєте?"

До речі, нічого там не перекошено, допуски всі дотримані. То вже питання до майстра, що робив ті вулики або кондуктора

02.08.2026 в 23:38, Oleksandr K. сказав:

Перший рік такий, що качаєш і немає абсолютно ніякого нападу. На точку виросла улюблена рослина пана @ДобровоЛ - козелець по пояс, зранку бджіл на ньому повно. Може то вони з нього тягають?

Не виключено. Козелець медоносить досить добре.:ay: 

Видно, він у вас відійшов вже після скошування.:IMHO:

Завтра збираюся вже підготовуватися до завершення сезонук кочівлі.

Затримався з перевезенням, бо цвів ще сонях км за 2,5 . Тож може що собі й принесли.

Бо у мене на стаціонарі при такій жарі на пісках повний каюк навіть і в лісі, що займає половину території польоту моїх бджіл.

Цьогоріч у безвзятковий період перед соняхом добре виручив ваточник. Навіть рамок по 3 були нанесли...:ay:

04.08.2026 в 19:24, Bee.P сказав:

Може осмій множить :hmm:. В очереті вони множаться . Доречі є люди які розмножують осмій багато на продаж , ну і джмелів на експорт множать бачив , на теплиці . 

Покійний Комісар цими бджолами  цікавився всерйоз.

15 годин тому, yu1986ra сказав:

В ньому можна зробити один суцільний місток по периметру:umora:

Ага - Кримський міст непотопляємий ! :umora:

Неве ж дощки скінчилися ?:ah:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...