Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 9 минут назад, Stol сказал: Поки матка не пoчала сiяти i не зявився розплiд краще ïï не шукати Згоден. Нашо її взагалі шукати , кинув плівку і утеплення з верзху , і хай розвиваються , аж коли вже буде стале тепло , то рухну рамку крайню , побачу печатний і зразу закриваю , нема чого студити і морочити ті яйця . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 10 минут назад, Bee.P сказал: Згоден. Нашо її взагалі шукати , кинув плівку і утеплення з верзху , і хай розвиваються , аж коли вже буде стале тепло , то рухну рамку крайню , побачу печатний і зразу закриваю , нема чого студити і морочити ті яйця . Я забрав десь 30 темних рамок , за заставной догризуть мед і на перетопку , ще десь більше сотні хренових рамок виніс на край гнізда, якщо встигну до того як матка їх засіє , також витягну з гнізда за заставну і на вибраковку Через півмісяця їх уже незабереш , а куди давати тоді сотні світлих маломедок зі складу 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 6 годин тому, Bee.P сказав: Капець......В людей он вже трава зелена , а в мене ще снігу 15 см , і він шось не спішить танути . Теж поля ще всі білі... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 40 минут назад, AVA сказал: Поки бджоли не пішли на обліт я поразки розкидав їх у десять вуликів у ті що мені потрібно А після обльоту небуде що розкидати, уже було таке Зимували нормально , тихо спокійно А після обліту , обліт був хороший на півдня , пусті рамки оказались один раз , а так десь третина від зимувалої кількості залишається після обльоту Ці дві матки з відводів , можливо такі матки хороші були Вона не розлетілася а відійшла під час обліту,сім'ю то думаю не благополучні були в минулому році...Або з весни добре розвивалися а тоді щось пішло не так.А може і помиляюся, цікаво було б побачити підмор з цієї сім'ї Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 8 минут назад, ....... сказал: Вона не розлетілася а відійшла під час обліту,сім'ю то думаю не благополучні були в минулому році...Або з весни добре розвивалися а тоді щось пішло не так.А може і помиляюся, цікаво було б побачити підмор з цієї сім'ї Та це було раніше декілька років тому і не за один рік Просто безматочні спокійно собі зимують і невидно що вона безматочна , а коли іде масовий обліт вони розлітаються у сусідні вулики Колись у лежаку спарені зимували , так ті просто по передній стінки під час обліту перелізли до сусідів з маткою Прийшлось рамки добавити, точніше перенести за бджолами 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 33 минуты назад, AVA сказал: Я забрав десь 30 темних рамок , за заставной догризуть мед і на перетопку , ще десь більше сотні хренових рамок виніс на край гнізда, якщо встигну до того як матка їх засіє , також витягну з гнізда за заставну і на вибраковку Через півмісяця їх уже незабереш , а куди давати тоді сотні світлих маломедок зі складу Згоден. Темні крайні рамки якщо вони лишні можна за заставну дать , тим саме піджати гніздо , а ось щоб у всіх сімях яйця шукать то це дурне дєло . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 4 минуты назад, Bee.P сказал: Згоден. Темні крайні рамки якщо вони лишні можна за заставну дать , тим саме піджати гніздо , а ось щоб у всіх сімях яйця шукать то це дурне дєло . Я на другий день із за заставної десяток рамок забрав , бджола купою сиділа , а сиділа тому що там був десяток яєць, так що не шукати тоже не виходить Обліту не було тому тормошити бджіл дуже нехотілося Я обично всі темні міняю на красиві зі складу , на складі личинки яйця захолоняють і потім за весну темні за заставною чистять Все гніздо поміняти до кінця сезону , ще вощини добавити і все 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 5 минут назад, AVA сказал: Та це було раніше декілька років тому і не за один рік Просто безматочні спокійно собі зимують і невидно що вона безматочна , а коли іде масовий обліт вони розлітаються у сусідні вулики Колись у лежаку спарені зимували , так ті просто по передній стінки під час обліту перелізли до сусідів з маткою Прийшлось рамки добавити, точніше перенести за бджолами На істину не притиндую, можливо ви праві...А сім'ї ці минулого року які були. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 4 минуты назад, ....... сказал: На істину не притиндую, можливо ви праві...А сім'ї ці минулого року які були. Ці матки що пропали цей рік , прошлий рік сімей не мали , це матки з відводків підсажені в сімьї , які принесли мало меду , а так нормальні були 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 7 минут назад, AVA сказал: Ці матки що пропали цей рік , прошлий рік сімей не мали , це матки з відводків підсажені в сімьї , які принесли мало меду , а так нормальні були Як по вашому рахувати мало меду,один-два магазини чи взагалі в магазини не піднялися на сонях і залили гніздо наприклад?Чи як?Вони маток зразу прийняли чи довго сиділи? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 9 минут назад, ....... сказал: На істину не притиндую, можливо ви праві...А сім'ї ці минулого року які були. А взагалі у мене сімьї не живуть самостійно як одиниця Весною до акації вони живуть і розвиваються самостійно На акцію я відмічаю , що мені не нравяться і їх унічтожаю іду підряд і підсилюючи ними ті що нравяться В зиму так само збираю , вибираю сімьї і унічтожаю підсилюючи відводки , чого напевно і зимують , бо там набрана відповідна кількість бджоли для хорошої зимівлі Я прошлий рік уже як майже не літали унічтожив десяток нормальних сильних сімей , роздав порамочно відводкам , маток нафіг Мені на весну потрібно бджолу сохранить , а не думати виживе той відводок чи не виживе Я її успішно цей рік зберіг 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 15 минут назад, ....... сказал: Як по вашому рахувати мало меду,один-два магазини чи взагалі в магазини не піднялися на сонях і залили гніздо наприклад?Чи як?Вони маток зразу прийняли чи довго сиділи? Кількість буде на кожній пасіці буде різна А от на одній пасіці уже порівнююиься вулики , не важно скільки меду , важка різниця між вуликами в конкретний сезон Матка в сімью заходить із своєю свитою , відводком , що там принімати , газета , мятні краплі і матка даже сіяти не перестає І підсажую я часто не сімью а необоротних Беру сімью і сразу на три частини у три відводки через газету на верх і так можна декілька раз через періоди часу , поки ненаберу відповідну кількість бджоли 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 10 минут назад, AVA сказал: А взагалі у мене сімьї не живуть самостійно як одиниця Весною до акації вони живуть і розвиваються самостійно На акцію я відмічаю , що мені не нравяться і їх унічтожаю іду підряд і підсилюючи ними ті що нравяться А по якому принципу ви бракуєте сім'ї ті що вам не подобаються? Повинні ж бути головні критерії,і який відсоток наприклад таких сімей відносно всієї пасіки.І якої сили по вашій технології сім'ї заходять на сонях?Ну як що не серет.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 17 минут назад, AVA сказал: важка різниця між вуликами в конкретний сезон Я ж хочу зрозуміти якої сили були ці сім'ї ви написали мало меду,я по ваших критеріях оцінки сім'ї і запитую..... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Только что, ....... сказал: А по якому принципу ви бракуєте сім'ї ті що вам не подобаються? Повинні ж бути головні критерії,і який відсоток наприклад таких сімей відносно всієї пасіки.І якої сили по вашій технології сім'ї заходять на сонях?Ну як що не серет.. У мене на мед працюючи 8 р Відповідно на сонях 7 р розплоду Лежаки уже як вийде Весною бракую в залежності від розвитку В зиму ті що найменше меду принесли на пасікі і оказались зліші всіх в сезон Відсоток по пасікі , якось , кожен рік по різному Обично на акації унічтожаю збираю ,повноваження ціль з концентрувати льотну бджолу на меншу кількість вуликів Відповідно концентруватися в розплід, а це родовий стан , тому після акації потрібно різко розконцетрувати цей розплід по відводках , потім ці відводки використовуються аж до зими по мірі надобності , собираються так сказати назад у сімьї Це якщо в двох словах , а так кожен рік то різний 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 14 минут назад, ....... сказал: Я ж хочу зрозуміти якої сили були ці сім'ї ви написали мало меду,я по ваших критеріях оцінки сім'ї і запитую..... Та небули вони можливо сім'ями, я не пам'ятаю, можливо вони були зібрані із декілька , там осінью таке твориться що капець , ті просіли , ті злетіли Я набираю бджолу у вулик до зими , обично 5 рам полотно обстежених звідки та бджола я не пам'ятаю якщо це молоді матки , а це були молоді матки які літом жили у відводках Сім'ями у зиму ідуть обично зимувалі матки які показали себе хорошо по меду , вище середнього по пасікі У мене пилку після соняху не має , я не можу зрозуміти чому немає розвитку в кінці сезону, чи матка погана , чи білкове голоданіє Позсилав у кучу і весь збір у зиму , мені кількість маток у зиму не потрібно , мені бджола на весну потрібно щоб перезимувала 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 4 минуты назад, AVA сказал: У мене на мед працюючи 8 р Відповідно на сонях 7 р розплоду Лежаки уже як вийде Весною бракую в залежності від розвитку В зиму ті що найменше меду принесли на пасікі і оказались зліші всіх в сезон Відсоток по пасікі , якось , кожен рік по різному Обично на акації унічтожаю збираю ,повноваження ціль з концентрувати льотну бджолу на меншу кількість вуликів Відповідно концентруватися в розплід, а це родовий стан , тому після акації потрібно різко розконцетрувати цей розплід по відводках , потім ці відводки використовуються аж до зими по мірі надобності , собираються так сказати назад у сімьї Це якщо в двох словах , а так кожен рік то різний Ваша ціль на акацію отримати максимум льотної бджоли а на сонях максимум роспліду.... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 21 минуту назад, ....... сказал: Я ж хочу зрозуміти якої сили були ці сім'ї ви написали мало меду,я по ваших критеріях оцінки сім'ї і запитую..... Не написав зразу сила сімей що заходять на медозбір залежить в більшості від мене , на акації точно На сонях строків цвітіння у 2025 він завів 5.07 , у 2024 20.07 , так посіяли 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 8 минут назад, ....... сказал: Ваша ціль на акацію отримати максимум льотної бджоли а на сонях максимум роспліду.... Набрала сімья силу самостійно, самостійно і іде на медозбір Ненабрала я наберу, ну матку скоріше за все унічтожу сразу У сімью зайде відводок з молодою маткою Відводки не для збільшення пасіки робляться , тому є на що міняти незадумуючись Встановив що на акцію унічтожив і все 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 13 минут назад, AVA сказал: Та небули вони можливо сім'ями, я не пам'ятаю, можливо вони були зібрані із декілька , там осінью таке твориться що капець , ті просіли , ті злетіли Я набираю бджолу у вулик до зими , обично 5 рам полотно обстежених звідки та бджола я не пам'ятаю якщо це молоді матки , а це були молоді матки які літом жили у відводках Сім'ями у зиму ідуть обично зимувалі матки які показали себе хорошо по меду , вище середнього по пасікі У мене пилку після соняху не має , я не можу зрозуміти чому немає розвитку в кінці сезону, чи матка погана , чи білкове голоданіє Позсилав у кучу і весь збір у зиму , мені кількість маток у зиму не потрібно , мені бджола на весну потрібно щоб перезимувала А по якій технології працюють інші пасічники у вашому селіі? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 4 минуты назад, AVA сказал: Набрала сімья силу самостійно, самостійно і іде на медозбір А далі,ройка?І просадка в червні по роспліду,у вас у червні матки сіють у сім'ях які ви не дірбаните і вони працюють як самостійна одиниця після зими.Чи такий розклад взагалі не реальний? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Только что, ....... сказал: А по якій технології працюють інші пасічники у вашому селіі? По такій як я точно ніхто не працює Сотні лежаків , многокорпусні заклюплятися почали років 5 тому Є колега з яким я полотно общаюсь у нього лежаки , то він нічого не робить Тільки він від мене за 2км на краю села і у нього бджоли днів на десять раніше починають пилок носити , при чому у нього в зиму є пергові рамки , у мене немає Я прошлу осінь 300 шт рамок викинув на перетопку , перги із 300 було на третину одної рамки , все , і відро Баскевича непотрібне Тому що у нього лісова балка за два км , а моїм туди летіти 4 км , тому я мушу сам збирати на медозбір відповідну силу сімей із того що встигло розвинутися , а в нього вони самостійно розвиваються , як розвиваються 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 7 минут назад, ....... сказал: А далі,ройка?І просадка в червні по роспліду,у вас у червні матки сіють у сім'ях які ви не дірбаните і вони працюють як самостійна одиниця після зими.Чи такий розклад взагалі не реальний? У червні через рік сіють в залежності від погоди , пилку немає , якщо дощу немає, молоді матки сіють, які тільки засіяли і то недовго , по силі відводка 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Так , місце розташування пасіки має дуже велике значення , є такі місця шо то капець . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Только что, AVA сказал: У червні через рік сіють в залежності від погоди , пилку немає , якщо дощу немає, молоді матки сіють, які тільки засіяли і то недовго , по силі відводка А раніше як було,ви ж давно тримаєте бджіл...Що все розорали і випиляли?А у колеги вашого як матки сіють у червні що на краю села? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.