Перейти к содержанию

Плiвка для вуликiв

Рекомендуемые сообщения

24 хвилини тому, gardener сказав:

Тю знайшли проблему. я сам кручу. які хочу. І по товщині і по ціні

Мене ще  дід з маличку вчив як правильно самокрутку зробити, потім я трохи підріс пішов в дитячий садочок, ну і звісно почав ділитись знаннями, горіхове листя курили всі, потім мав шо слухати.:Jumpy: О це так, ділись досвідом,в кінці ще винен будеш!:umora:

9 часов назад, gardener сказал:

Я на начинку вареників не можу вплинути. Хіба без них лишитися.

Мені уже другу неділю вареники ліплять, я приклад ваш привів:umora:

Чи надовго:hmm:

А що всі пасічники вареники люблять, я да

Попередження  -тi хто перетворює тему  на мiсце поширення своïх безглуздих iдей повиннi  знайти спосiб прибрати своï повiдомлення  Або забути про плiвку

• Подобається 2
  • Ха-Ха 1
  • 100% 2

Я користую плівку що продавав автор в названі роки. Думаю читачам буде цікаво прочитати мої думки з приводу застосування.

1. При накриванні вулика треба "прицілюватись " щоб не зсунулась і накрила площину корпусу. Дивне (для мене) твердження п. "Стол" що легко закривати вулик в вітряну днину, бо вітер легко здувае і соваючи дашок зсуваеться покрівний прозорий щиток(ймовірний матеріал ПЕТ). Під вітер простосувавсь так- навітряну сторону притискаю  стамескою, накриваю(незовсім) дашком, з щілини витягую стамеску(плеската, вирубана з полоси 3мм.) Або користуюсь шматком шини 4х40х300мм. . В мене дашки ставляться "в нахлобучку" глибина фальців 10мм , розмір дашка по 7,5-15мм більший(на сторону) від корпусу. Дашок ставиться раз, без совань , бо дуже ймовірно зсунути плівку.

2. Частина єкранів мають дірки які отворились від зчищання стамескою воскових надбудов, користуюсь і такими, вдвосталку. Прозорість єкранів дозволяе визначити місцезнаходження клубу і чи живі бджоли.

3. Забувшись і поставивши димарь дуже швидко отримаеш непридатний для використання положок.Маю і такі, декілька.

4.Влітку нерідкі випадки коли під діею тепла положок "стае дибки" і комахи під ним воскові надбудови.

5.Кожного разу при покладанні положка на крп. треба"цілитись", роздивлятись, щоб покласти робочою стороною до гнізда інакше віск і прополіс як клей переклеюеться на фальці дашка і прилипае, забруднюеться подушка. Дрібниця але мене дрятуе. Коли помічники закривають вулик(моїм байдуже якою стороною, і як підлість долі), кладуть неправильно. Дрятуюсь, счищаю прополіс і віск, з тильної сторони.

6. Якщо комусь прийде в голову думка про дезинцекцію цих положків, то він зштовхнеться з складністью ціеї задачі. Механічне очищення плівки від воску, прополісу. Потрібна обережність , відповідний інструмент, робоча поверхна. Після цього вимочування в розчині лугу при температурі(?), знову очищення, протирання, промивання. Втім враховуючи схильність сучасного українца(пасічники не виключення) до лінощів, нелюбов до всіяких дій під гіпотетичною назвою "робота", а також до комплексу дій-санітарія, дезинфекція. Берусь думати що цей пункт-малоймовірний.

7. Вже третій сезон користую таку саму плівку тільки товщу(думаю 0,5), бо на теренах неньки не було тоншої. Купувалась листами, пересилались в рулоні(здаеться три листи), порізав зо два листа на потрібні розміри а смушки-залишки склеїв скотчем з двох сторін(як справжній син свого народа та батька -діда) то відходу не було. Щоправда "клееіні" єкрани не користував. В цих(в користуванні з десяток) дірок, поки що, не наробив, й доси прозорі, важчі, не так легко знести вітерцем, не пригадую випадку деформації під діею жари(можливо з причини малої кількості обьектів спостереження).

За час свого пасічникування в якості покрівлі "юзав" : дерев'яні планочки(від 10 до 25мм), п\е плівку різного кольору і товщини, напірникову тканину, планшети з ДВП з набитими по периметру планочками прооліфеними і пофарбованими, покрівний матеріал "Фоллар"(два шари алюм. фольги і вуглепластиковою сіткою між ними), двошарова п/е алюминізірована плівка(харчова для пакування), ПЕТ плівка від п. "Стола". Останні роки найчастише користуюсь ПЕТами, не тому, що найкращі для поставленої задачі а тому що став старим та лінкуватим і кожен грам і кубічний сантиметр мимоволі домінуе моїми діями. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...