AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января Да дійсно у посушливий рік , при зимові на соняху дуже багато кристалів на дні Це з практики , я на іншому меду не зимував , хто любить велике ложе для бджіл будуть дійсно проблеми На такому меді , потрібно щоб сиділа половина клубу і свою вологу у мед заганяла , а не на іней на стінки вулика Пахомич прав просто хто зимує давно на соняху , це розуміння у них на автоматі 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 16 минут назад, Bee.P сказал: Це рогоза , це не очерет . Що росло тим і накривали дахи , супермаркетів тоді ще не було . Бідні горобці , залишились без домівки У нас так і називали рогіз , це інет рівнях його з очеретом Горобців я випускав , правда ночью на мороз , інтересно було знайти Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 2 минуты назад, AVA сказал: дійсно у посушливий рік , при зимові на соняху дуже багато кристалів на дні Це в сухому кліматі . Тоді дійсно є зміст покласти сильно вологу ганчірку зверху на рамки . Ну і кристали це норма , Але У нас такого немає . Вже 5 день іде дощ , 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января Только что, Bee.P сказал: Це в сухому кліматі . Тоді дійсно є зміст покласти сильно вологу ганчірку зверху на рамки . Ну і кристали це норма , Але У нас такого немає . Вже 5 день іде дощ , У нас також іде по 5 хвилини у день 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января Только что, AVA сказал: Горобців я випускав , правда ночью на мороз , інтересно було знайти Отоб Вас ото випустити ночью на мороз і потім глянуть шо буде . Ото б горобці ті реготали 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 минуту назад, AVA сказал: У нас також іде по 5 хвилини у день А нашо ото більше ? За 5 хв можна нормально встигнути ноги помити . Нашо ото болото робить . Літом і у ставку помиємось . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 26 хвилин тому, AVA сказав: Знайшов отаким хата була накрита і подушки на вуликів я з такого робив Горобці в такому кубла робили , в в очереті трубка , кубла незробиш Це рогіз, хороший матеріал але його гризуть миші, а очерет їм не смакує. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 15 минут назад, AVA сказал: а не на іней на стінки вулика Ви коли останній раз іней бачили в своїх вуликах ??? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 2 години тому, yu1986ra сказав: На початку інію не було зовсім На початку чого? 2 години тому, Сергій-апі сказав: Можна збоку біля клубу вилити відро води, на рамки? 2 години тому, Конструктор сказав: Це буде контрольний постріл слабакам. Пройде селекція на зимостійкість. а потім знову років 15 без зими 1 година тому, blek-269 сказав: Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону тоді і морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет . то не того шо шифер, а того шо 1 година тому, blek-269 сказав: забув накрити тканиною 58 хвилин тому, Bee.P сказав: бо у нас тут в Зімбабве Оновіть профіль 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 година тому, Bee.P сказав: Що 20 мм , що 35 мм, для бджіл то до одного місця . Провірено . Але сама лиш цифра декого тішить , ну бо більше Не говоріть так. Зараз новий тренд "Дятел на пасіці" то 35мм довше рубати. 1 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 2 години тому, Сергій-апі сказав: На понеділок - вівторок синоптики обіцяють - 23. Зараз + 1. Трохи проведе зима селекцію цього року. За попередні морози в колеги лягло 60% пасіки, сімї були середнячки, мій вирок - пізня відкачка меду, відповідно пізня обробка від кліща та пізня загодівля сиропом. Препарати від кліща були аналогічні як у мене. На скільки пізня? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 2 години тому, Bee.P сказав: Криве внутрішнє утеплення також призводить до підвищеної кількості споживання кормів , відповідно і більше конденсату інію . Хіба це не зрозуміло ????. Все ясно як божий день, але утеплення однакове цілий рік, як і вент отвори служать все життя даху (майже вічно). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 годину тому, blek-269 сказав: Ви мабуть не знаєте що таке очерет , раніше стріхи крили очеретом на хатах . Я жив в такі хаті в дитинстві то і на горище лазив колі посилали по цибулю то вона лежало насипом біля (буравка ) димоходу і її нічого не було правда трохи прикрита була тканиною зі льону тоді і морози були по довші . А коли я вже по клав цибулю на горі ще в сітці біля димоходу забув накрити тканиною але дах був шиферний то по весні я зразу поніс в гній , ото очерет . На хаті очерету 25-30 см, мабудь, було. Вулик з очерету (2,5-3 см стінка) також не продувається. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 годину тому, Bee.P сказав: Якісь подвійні стандарти , то він зимою не сиріє бо має багато щілин , а от весною кудись ті щилини пропадають і через них вже не виходить тепле повітря з гнізда . Вже один одного перебріхують , Він не обмерзає, бо вся вода з відлигою витікає і її не видно 1 година тому, Bee.P сказав: Що 20 мм , що 35 мм, для бджіл то до одного місця . Провірено . Але сама лиш цифра декого тішить , ну бо більше В 20 мм фальці не зробиш Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 година тому, Пахомич сказав: Чи придатний мед з соняшника зібраний при відсутності опадів для зимівлі Мед із соняшника, особливо зібраний у посушливих умовах (при відсутності опадів), вважається малопридатним або ризикованим для зимівлі бджіл через його фізико-хімічні властивості. Основні причини ризику: Швидка кристалізація: Соняшниковий мед містить велику кількість глюкози, через що він дуже швидко "сідає" навіть у стільниках. У посушливі роки вміст вологи в нектарі ще нижчий, що прискорює цей процес. Тверда "садка": При низькій вологості мед кристалізується у тверду масу. Бджоли не можуть споживати такий мед взимку, оскільки їм бракує води для його розчинення. Це часто призводить до голодної смерті сім'ї при повних рамках. Підвищене навантаження на кишечник: Велика кількість неперетравних решток у такому меді може спричинити ранній пронос у бджіл, якщо вони не мають змоги зробити очисний обліт. Поради пасічників: Заміна корму: Досвідчені пасічники рекомендують викачувати соняшниковий мед і замінювати його на цукровий сироп або інші види меду (наприклад, акацієвий чи різнотрав'я), які довше залишаються рідкими. Часткове залишення: Якщо соняшник залишається, він має становити не більше 30-50% зимових запасів і бути змішаним з іншими сортами чи сиропом. Вологість у зимівнику: Якщо бджоли зимують на соняшнику, важливо підтримувати достатню вологість повітря, щоб мед у відкритих комірках менше пересихав. Чи плануєте ви проводити додаткову підгодівлю бджіл сиропом для розбавлення зимових запасів? 9 сайтів Соняшник може стати причиною загибелі бджіл узимку ... соняшнику і взимку гине. Варто пам'ятати, що соняшниковий мед у стільниках може стати ще однією причиною загибелі бджіл взимку... Kurkul.com Підкажіть,чи придатний соняшниковий мед для зимівлі ... 16 лип. 2019 р. — У мене залишається соняшниковий в суміші з різнотрав'ям- 90% від всього меду. На деяких рамках може бути полоска травневого меду: ... Facebook Зимовка пчёл на подсолнухе - Страница 5 - Уход за пчелами 14 серп. 2010 р. — Діалог про зимівлю на соняшниковому меду доречно вести саме в цій темі. Кому цікаво, легше знайти, прочитати, зважити всі "за" і " Форум на ТочкУ Показати всі Шо, знов? У вас своя думка є, чи тільки те, що в інтернеті переписують з року в рік? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 година тому, AVA сказав: Да дійсно у посушливий рік , при зимові на соняху дуже багато кристалів на дні Це з практики , я на іншому меду не зимував , хто любить велике ложе для бджіл будуть дійсно проблеми На такому меді , потрібно щоб сиділа половина клубу і свою вологу у мед заганяла , а не на іней на стінки вулика Пахомич прав просто хто зимує давно на соняху , це розуміння у них на автоматі З такою вологістю як зараз, вони б і ріпак декристалізували 1 година тому, AVA сказав: У нас так і називали рогіз , це інет рівнях його з очеретом Горобців я випускав , правда ночью на мороз , інтересно було знайти Ні, це барани рівняли рогіз (камиш) і очерет. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Він не обмерзає, бо вся вода з відлигою витікає і її не видно Так як та вода взялася якщо кажуть що там вода не збирається з самого початку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 час назад, Bee.P сказал: Ви коли останній раз іней бачили в своїх вуликах ??? У понеділок можна буде подивитися , у лежаках сто процентів буде Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 година тому, Bee.P сказав: Це в сухому кліматі . Тоді дійсно є зміст покласти сильно вологу ганчірку зверху на рамки . Ну і кристали це норма , Але У нас такого немає . Вже 5 день іде дощ , В мене холстики місцями мокрі після інію. 1 година тому, Bee.P сказав: Ви коли останній раз іней бачили в своїх вуликах ??? А ви коли в них останній раз заглядали? 52 хвилини тому, gardener сказав: На початку чого? На початку льодовикового періоду 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 3 минуты назад, AVA сказал: У понеділок можна буде подивитися , у лежаках сто процентів буде Я до того що у вашому кліматі довгі і низькі мінуса це рідке явище . От у нас недавно було мінус 22 десять днів , а у вас ? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 1 минуту назад, Bee.P сказал: Я до того що у вашому кліматі довгі і низькі мінуса це рідке явище . От у нас недавно було мінус 22 десять днів , а у вас ? Не було Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 13 хвилин тому, Bee.P сказав: Так як та вода взялася якщо кажуть що там вода не збирається з самого початку Збирається. Я тут в тіктоці відео Нічика бачив, там іній присутній. Менше як в мене, але є. Думаю частина того інею ховається(замерзає) в товщі стінки з очерету. Як не крути, а очеретяна стінка більш пориста і паропроникна, тому легше вбирає вологу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 16 хвилин тому, Bee.P сказав: Я до того що у вашому кліматі довгі і низькі мінуса це рідке явище . От у нас недавно було мінус 22 десять днів , а у вас ? Збавте вже трошки цих -22 за десять днів було всього кілька годин якщо просумувати 16 хвилин тому, Пахомич сказав: Як хто? Балабол. Я про рівненського блогера питаю? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 30 минут назад, yu1986ra сказал: З такою вологістю як зараз, вони б і ріпак декристалізували Діло не в кристалізації як такій а в тому що раніше сонях був крупно кристалічний.Бджола кристали викадала а фруктузу висмокчувала,того соняха вже давно не має.Вище написали достатньо на цьому соняху,ріпаку сім'ї піджати щоб клуб грів задню частину меду. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 16 хвилин тому, Rhs сказав: Діло не в кристалізації як такій а в тому що раніше сонях був крупно кристалічний.Бджола кристали викадала а фруктузу висмокчувала,того соняха вже давно не має.Вище написали достатньо на цьому соняху,ріпаку сім'ї піджати щоб клуб грів задню частину меду. Соняшник не змінився. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.