AVA Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 14 минут назад, Волкотрубенко сказал: Щоденно, тим паче, постійно знаходитись на пасіці не виходить. В кращому випадку, навідуватись. А так все вірно. Чекаємо кінець травня і про роїння не згадуєм до наступної весни. Залишиться тільки встигати нарощувати і підставляти рамки. Дивлячись на прогноз є всі ознаки медового року. Рої в правильно вибраний час, мають гарний потенціал, маю на увазі коли пасіка входить в ройку 70% пасіки, а не перші ,умовно з 5 рамок А вже коли сім'ї можуть втриматись без ройки до максимальної своєї сили, а ж тоді відпускати рій Колись до колеги прилетів такий , він удосі згадує, принесли в три рази більше акації, чим його сильні сімьї і улетіли Він загрузив рамками ,матка строчила каже капець, пока акація викачка , йому і в голову не прийшло в гніздо заглядати , що вони маточники заложать, кинувся а вони майже всі улетіли , таких уже не має Ті що полетіли, принесли меду, вивели собі заміну і улетіли, пасіка колеги була тимчасовим перевалочним пунктом, заплатили медом за рамки і вулик 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 2 часа назад, Волкотрубенко сказал: Чекаємо кінець травня і про роїння не згадуєм до наступної весни А про мед?.. 1 час назад, AVA сказал: загрузив рамками ,матка строчила каже капець, пока акація викачка , йому і в голову не прийшло в гніздо заглядати , що вони маточники заложать, кинувся а вони майже Оце й в мене таке колись було. Не заглядав до рою, бо знав шо вже нікуди не полетять. На відкачку був останнім в черзі, я туди, а там рамки дві бджоли і мільйон вже пустих маточників. Ще цікаво, шо то за звірі були. Всі як одна кольором, як золото. І розміром більші за всіх інших. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 2 години тому, Женя Ц. сказав: Така апатія до цього річного сезону шо капець, є таке бажання закинути ту стамеску і димарь і пішло воно все на... Все так не буде. Сонце і вітер, але тепло було. Файно йшли на ріпак. На мене навіть уваги не звертали. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 16 хвилин тому, Вадім Полтава сказав: А про мед?.. 09.05.2025 в 18:33, Волкотрубенко сказав: Але меду, в кінці сезону в мене не менше ніж у елітних пасічників. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 Під Києвом жара +18 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 46 минут назад, gardener сказал: Так якщо такі рої, як до колеги прилітав то можливо Так штук 30 , меду акації приніс в три більше за сильних , в зиму меду непотрібно, рано на весну непотрібно, пакети купляти непотрібно 100% халява Як у простаквашено *мені б такого кота ,(роїв штук 30) , я б можуть би і не женився" 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 46 минут назад, AVA сказал: Так якщо такі рої, як до колеги прилітав то можливо Так штук 30 , меду акації приніс в три більше за сильних , в зиму меду непотрібно, рано на весну непотрібно, пакети купляти непотрібно 100% халява Як у простаквашено *мені б такого кота ,(роїв штук 30) , я б можуть би і не женився" Тож інша технологія. То ж впіймав роя - і викачав в три раза більше меду. А тут інше. Виростив роя - і... В нас вже дощ знову напустився 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 https://vm.tiktok.com/ZMSdow8oP/ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 45 минут назад, ромео сказал: https://vm.tiktok.com/ZMSdow8oP/ Шо то значить? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 1 годину тому, Олександр С. сказав: Шо то значить? Температура планети. Анімація. Вся планета гаряча, над Україною холодна аномалія аж до 22 травня Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 +13.5 зранку,вчора пройшла гроза,з трудом виїхав з пасіки під удари грому.Рапс почав зеленіти.Прилетіли ластівки-значить буде тепло.Завдання поміняти матки,бо половина пасіки продана 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 18 годин тому, AVA сказав: Рої в правильно вибраний час, мають гарний потенціал, маю на увазі коли пасіка входить в ройку 70% пасіки, а не перші ,умовно з 5 рамок А вже коли сім'ї можуть втриматись без ройки до максимальної своєї сили, а ж тоді відпускати рій Колись до колеги прилетів такий , він удосі згадує, принесли в три рази більше акації, чим його сильні сімьї і улетіли Він загрузив рамками ,матка строчила каже капець, пока акація викачка , йому і в голову не прийшло в гніздо заглядати , що вони маточники заложать, кинувся а вони майже всі улетіли , таких уже не має Ті що полетіли, принесли меду, вивели собі заміну і улетіли, пасіка колеги була тимчасовим перевалочним пунктом, заплатили медом за рамки і вулик Правильно вибраний час для роїв це початок доброго взятку. Все інше це втрата медозбору. Але з такими погодами спробуй ще вибери той правильний час 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 5 часов назад, yu1986ra сказал: Правильно вибраний час для роїв це початок доброго взятку. Все інше це втрата медозбору. Але з такими погодами спробуй ще вибери той правильний час Ви не слідкували за технологію людини, у нього були та прольоти ,що капець, я п'ять років слідкую Ну там бджоли що нашим матководам потрібно брати матеріал Медозбор людина писала інколи часу не має Пероміить восприятіє реальності , я його зрозуміа Морально , но не матеріально 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 3 минуты назад, AVA сказал: Ви не слідкували за технологію людини, у нього були та прольоти ,що капець, я п'ять років слідкую Ну там бджоли що нашим матководам потрібно брати матеріал Медозбор людина писала інколи часу не має Пероміить восприятіє реальності , я його зрозуміа Морально , но не матеріально Це не акула , що заходив на форум, це реальний, ну я незнаю як назвати , чисто експериментатор , як лотарея , ну сдругої , сторони довбаним інститутам до нього далеко 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 7 минут назад, AVA сказал: Ви не слідкували за технологію людини, у нього були та прольоти ,що капець, я п'ять років слідкую Ну там бджоли що нашим матководам потрібно брати матеріал Медозбор людина писала інколи часу не має Пероміить восприятіє реальності , я його зрозуміа Морально , но не матеріально Ну його більшість шна жовтому форумі непонімали, тому що він не все розповідав, я поняв Просить пасіку в зиму без обробітку , для німцівціа це Варотелоренц , а у нас маразм 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 Та у нього матки на трутовий фон унікальні Якщо я щось понімімаю що до чого Не його матки роєві , а трутовий фон , який зможе пивисить поріг роїня, за кпд розвитку мовчу 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 1 година тому, AVA сказав: Та у нього матки на трутовий фон унікальні Якщо я щось понімімаю що до чого Не його матки роєві , а трутовий фон , який зможе пивисить поріг роїня, за кпд розвитку мовчу В мене також трутовий фон унікальний - якщо з зими просто накидати рамки в вулик і нічого не робити, то воно все відроїться коли виросте до 10 рам.. Ще ні разу в мене сім'я що відроїлась не дала більше меду за нормальну. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 Це на заході. А на півдні рої прилітають у штабеля корпусів із сушниною. Може мої, не вкурсі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 9 годин тому, ромео сказав: аж до 22 травня та шо там вже залишилось, якийсь тиждень 1 годину тому, yu1986ra сказав: якщо з зими просто накидати рамки в вулик і нічого не робити, то воно все відроїться коли виросте до 10 рам.. то на скількох ви зимуєте, якшо весною накидуєте рамок, а воно потм росте аж до 10 рам? 57 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав: Це на заході. А на півдні рої прилітають у штабеля корпусів із сушниною. Може мої, не вкурсі. Шось я на фотці штабелів не бачу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 45 хвилин тому, gardener сказав: Шось я на фотці штабелів не бачу Вони за 1268 км від фото, що додав. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 2 години тому, gardener сказав: то на скількох ви зимуєте, якшо весною накидуєте рамок, а воно потм росте аж до 10 рам? Та пофіг на скількох зимувати, хоч на повному лежаку. В моїх 10-12 досягли і досвідос. Он не давно вийшла з зими на 3-х, доросла до 8-и і вже матки лупляться. Як в Волкотрубенка вони починають роїтись коли в два дадана не можна пальця вставити через бджіл мені не зрозуміло. Рої від таких сімей мають бути стабільно 10-12 рам. В моїх краях я такі бачив лиш пару раз та й то, мабудь, зсипні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 Не буде вже ніколи ніякого соняха подвійного,даже не мрійте..Тепер в нових реаліях два,три магазини зняли і рахуй пощастило.Баста....лафі Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 56 минут назад, Rhs сказал: Не буде вже ніколи ніякого соняха подвійного,даже не мрійте..Тепер в нових реаліях два,три магазини зняли і рахуй пощастило.Баста....лафі Два магазини то ще дуже добре. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 1 час назад, Rhs сказал: Не буде вже ніколи ніякого соняха подвійного,даже не мрійте..Тепер в нових реаліях два,три магазини зняли і рахуй пощастило.Баста....лафі Тепер, будем по 6 качать. Бачив один хвермер, посіяв сонях, з шириною 30 см в міжрядді. В 2 рази більше шляп на гектар, в два рази більше меду. скоро побачим. Моїм до того соняху, метрів з 400 летіти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SAN63 Опубликовано 15 мая, 2025 Share Опубликовано 15 мая, 2025 57 минут назад, mits сказал: Тепер, будем по 6 качать. Бачив один хвермер, посіяв сонях, з шириною 30 см в міжрядді. В 2 рази більше шляп на гектар, в два рази більше меду. скоро побачим. Моїм до того соняху, метрів з 400 летіти. Нічого дивного, вже сіють і 12.5 см ,це роблять для більшої тіні і збереження вологи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.