Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

14 минут назад, Волкотрубенко сказал:

Щоденно, тим паче, постійно знаходитись на пасіці не виходить. В кращому випадку, навідуватись. А так все вірно. Чекаємо кінець травня і про роїння не згадуєм до наступної весни.

Залишиться тільки встигати нарощувати і підставляти рамки.

Дивлячись на прогноз є всі ознаки медового року.

Рої в правильно вибраний час, мають гарний потенціал, маю на увазі коли пасіка входить в ройку 70% пасіки, а не перші ,умовно з 5 рамок

А вже коли сім'ї можуть втриматись без ройки до максимальної своєї сили, а ж тоді відпускати рій

Колись до колеги прилетів такий , він удосі згадує, принесли в три рази більше акації, чим його сильні сімьї і улетіли:umora:

Він загрузив рамками ,матка строчила каже капець, пока акація викачка , йому і в голову не прийшло в гніздо заглядати , що вони маточники заложать, кинувся а вони майже всі улетіли , таких уже не має

Ті що полетіли, принесли меду, вивели собі заміну і улетіли, пасіка колеги була тимчасовим перевалочним пунктом, заплатили медом за рамки і вулик

2 часа назад, Волкотрубенко сказал:

Чекаємо кінець травня і про роїння не згадуєм до наступної весни

А про мед?.. :hmm:

1 час назад, AVA сказал:

загрузив рамками ,матка строчила каже капець, пока акація викачка , йому і в голову не прийшло в гніздо заглядати , що вони маточники заложать, кинувся а вони майже

Оце й в мене таке колись було. Не заглядав до рою, бо знав шо вже нікуди не полетять. На відкачку був останнім в черзі, я туди, а там рамки дві бджоли і мільйон вже пустих маточників. 

Ще цікаво, шо то за звірі були. Всі як одна кольором, як золото. І розміром більші за всіх інших. 

2 години тому, Женя Ц. сказав:

Така апатія до цього річного сезону шо капець, є таке бажання закинути ту стамеску і димарь і пішло воно все на... 

Все так не буде.

Сонце і вітер, але тепло було. Файно йшли на ріпак. На мене навіть уваги не звертали.

16 хвилин тому, Вадім Полтава сказав:

А про мед?.. :hmm:

09.05.2025 в 18:33, Волкотрубенко сказав:

Але меду, в кінці сезону в мене  не менше ніж у елітних пасічників.

Під Києвом жара +18

46 минут назад, gardener сказал:

Так якщо такі рої, як до колеги прилітав то можливо 

Так штук 30 :umora:, меду акації приніс в три більше за сильних , в зиму меду непотрібно, рано на весну непотрібно, пакети купляти непотрібно

100% халява 

Як у простаквашено *мені б такого кота ,(роїв штук 30) , я б можуть би і не женився"  :umora:

46 минут назад, AVA сказал:

Так якщо такі рої, як до колеги прилітав то можливо 

Так штук 30 :umora:, меду акації приніс в три більше за сильних , в зиму меду непотрібно, рано на весну непотрібно, пакети купляти непотрібно

100% халява 

Як у простаквашено *мені б такого кота ,(роїв штук 30) , я б можуть би і не женився"  :umora:

Тож інша технологія. То ж впіймав роя - і викачав в три раза більше меду.

А тут інше. Виростив роя - і...  :hmm:

В нас вже дощ знову напустився

45 минут назад, ромео сказал:

Шо то значить?

1 годину тому, Олександр С. сказав:

Шо то значить?

Температура планети. Анімація.

Вся планета гаряча, над Україною холодна аномалія аж до 22 травня

+13.5 зранку,вчора пройшла гроза,з трудом виїхав з пасіки під удари грому.Рапс почав зеленіти.Прилетіли ластівки-значить буде тепло.Завдання поміняти матки,бо половина пасіки продана

18 годин тому, AVA сказав:

Рої в правильно вибраний час, мають гарний потенціал, маю на увазі коли пасіка входить в ройку 70% пасіки, а не перші ,умовно з 5 рамок

А вже коли сім'ї можуть втриматись без ройки до максимальної своєї сили, а ж тоді відпускати рій

Колись до колеги прилетів такий , він удосі згадує, принесли в три рази більше акації, чим його сильні сімьї і улетіли:umora:

Він загрузив рамками ,матка строчила каже капець, пока акація викачка , йому і в голову не прийшло в гніздо заглядати , що вони маточники заложать, кинувся а вони майже всі улетіли , таких уже не має

Ті що полетіли, принесли меду, вивели собі заміну і улетіли, пасіка колеги була тимчасовим перевалочним пунктом, заплатили медом за рамки і вулик

Правильно вибраний час для роїв це початок доброго взятку. Все інше це втрата медозбору:IMHO:. Але з такими погодами спробуй ще вибери той правильний час:umora:

5 часов назад, yu1986ra сказал:

Правильно вибраний час для роїв це початок доброго взятку. Все інше це втрата медозбору:IMHO:. Але з такими погодами спробуй ще вибери той правильний час:umora:

Ви не слідкували за технологію людини, у нього були та прольоти ,що капець, я п'ять років слідкую

Ну там бджоли що нашим матководам потрібно брати матеріал

Медозбор людина писала інколи часу не має

Пероміить восприятіє реальності , я його зрозуміа

Морально , но не матеріально:umora:

3 минуты назад, AVA сказал:

Ви не слідкували за технологію людини, у нього були та прольоти ,що капець, я п'ять років слідкую

Це не акула , що заходив на форум, це реальний, ну я незнаю як назвати , чисто експериментатор , як лотарея , ну сдругої , сторони довбаним інститутам до нього далеко

7 минут назад, AVA сказал:

Ну його більшість шна жовтому форумі непонімали, тому що він не все розповідав, я поняв

Просить пасіку в  зиму без обробітку , для німцівціа це Варотелоренц , а у нас маразм :dntknw:

Та у нього матки на трутовий фон унікальні

Якщо я щось понімімаю що до чого

Не його матки роєві , а трутовий фон , який зможе пивисить поріг роїня, за кпд  розвитку мовчу

1 година тому, AVA сказав:

Та у нього матки на трутовий фон унікальні

Якщо я щось понімімаю що до чого

Не його матки роєві , а трутовий фон , який зможе пивисить поріг роїня, за кпд  розвитку мовчу

В мене також трутовий фон унікальний:rofl: - якщо з зими просто накидати рамки в вулик і нічого не робити, то воно все відроїться коли виросте до 10 рам.:umora:.

Ще ні разу в мене сім'я що відроїлась не дала більше меду за нормальну.

Це на заході.

А на півдні рої прилітають у штабеля корпусів із сушниною. Може мої, не вкурсі. 

20250515_173147.jpg

9 годин тому, ромео сказав:

аж до 22 травня

та шо там вже залишилось, якийсь тиждень

1 годину тому, yu1986ra сказав:

якщо з зими просто накидати рамки в вулик і нічого не робити, то воно все відроїться коли виросте до 10 рам.:umora:.

то на скількох ви зимуєте, якшо весною накидуєте рамок, а воно потм росте аж до 10 рам?

57 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

Це на заході.

А на півдні рої прилітають у штабеля корпусів із сушниною. Може мої, не вкурсі. 

20250515_173147.jpg

Шось я на фотці штабелів не бачу

45 хвилин тому, gardener сказав:

Шось я на фотці штабелів не бачу

Вони за 1268 км від фото, що додав.

2 години тому, gardener сказав:

то на скількох ви зимуєте, якшо весною накидуєте рамок, а воно потм росте аж до 10 рам?

Та пофіг на скількох зимувати, хоч на повному лежаку. В моїх 10-12 досягли і досвідос. Он не давно вийшла з зими на 3-х, доросла до 8-и і вже матки лупляться.

Як в Волкотрубенка вони починають роїтись коли в два дадана не можна пальця вставити через бджіл мені не зрозуміло. Рої від таких сімей мають бути стабільно 10-12 рам. В моїх краях я такі бачив лиш пару раз та й то, мабудь, зсипні.

Не буде вже ніколи ніякого соняха подвійного,даже не мрійте..Тепер в нових реаліях два,три магазини зняли і рахуй пощастило.Баста....лафі

56 минут назад, Rhs сказал:

Не буде вже ніколи ніякого соняха подвійного,даже не мрійте..Тепер в нових реаліях два,три магазини зняли і рахуй пощастило.Баста....лафі

Два магазини то ще дуже добре.

1 час назад, Rhs сказал:

Тепер, будем по 6 качать. Бачив один хвермер, посіяв сонях, з шириною 30 см в міжрядді. В 2 рази більше шляп на гектар, в два рази більше меду.:rolleyes: скоро побачим. Моїм до того соняху, метрів з 400 летіти.

57 минут назад, mits сказал:

Тепер, будем по 6 качать. Бачив один хвермер, посіяв сонях, з шириною 30 см в міжрядді. В 2 рази більше шляп на гектар, в два рази більше меду.:rolleyes: скоро побачим. Моїм до того соняху, метрів з 400 летіти.

Нічого дивного, вже сіють і 12.5 см ,це роблять для більшої тіні і збереження вологи.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...