Перейти к содержанию

Фундук.

Lefty

Рекомендуемые сообщения

Здається, я зрозумів, чому наш фундук дає поганий врожай або взагалі не дає

20221105-130025.jpg

20221105-130148.jpg

20221105-130137.jpg

20221105-130141.jpg

6 годин тому, Олександр Коваль сказав:

20221105-130025.jpg

і чому?

1 годину тому, gardener сказав:

і чому?

Раз листя скидають, значить і цвітуть в різні терміни, ймовірно, сорти різні. Це так, припущення. Але, сподіваюсь, знаючі дадуть краще тлумачення

а то хіба фундук?

2 години тому, gardener сказав:

а то хіба фундук?

Проведіть, будь-ласка, лікбез що це за рослина і як має виглядати справжній фундук з точки зору експерта :hi:

По фотографії бачу шо то дерева ведмежого горіха. 

03.10.2022 в 19:11, gardener сказав:

Фундук це та ж сама ліщина, тільки окультурена. Як яблуні дички і культурні сорти.

3 години тому, gardener сказав:

По фотографії бачу шо то дерева ведмежого горіха.

а це так має бути, що дерева в різному стані мають скинуте листя і сережки? Як на мене, то сережки трохи короткуваті, порівняно з тими, про які говорить ютуб і інтернет

1 хвилину тому, Олександр Коваль сказав:

а це так має бути, що дерева в різному стані мають скинуте листя і сережки?

кожне дерево індивідуальне, тим більше шо вони з насіння. Весною гляньте як там з жіночими квітками в них. В мене ведмежий горіх родить добре десь через рік-два, а перший врожай -  взагалі, років через 18 від посіву появився 

• 1 month later...

Вітаю, друзі! Давно не був на форумі! В минулому році цікавився фундуком, трішки вивчав і весною цього року засадив коло 90 одиниць. Вибрав два сорти Каталонський та Варшавський (Червонолистий). За літо пропало 15 шт., осінью досадив. Садив 4на5. Пишуть, що то сад для лінивих, це не так. Фундук потребує догляду оприскування веною та осінью різного роду препаратами. Також є ряд паразитів "цикадка", яка полюбляє молоді садженьці, я думав, що вона тільки плодові чіпає, помилявся, полюбляє ще фундук та волоський горіх. З цією заразою потрібно боротись. Якщо є полив, це просто супер. 

Незабуваймо, якщо не обгородженна територія, як у мене і під лісом: чекайте у гості зайців. Вони не ідять їх, але обрізку осіньо-зимово-веснянну проведуть). Потрібно захищати садженьці. 

В 06.11.2022 в 16:01, gardener сказал:

кожне дерево індивідуальне, тим більше шо вони з насіння. Весною гляньте як там з жіночими квітками в них. В мене ведмежий горіх родить добре десь через рік-два, а перший врожай -  взагалі, років через 18 від посіву появився 

На ведмежому роблять прививки інших сортів, щоб порослі не було. Чи практикуєте прививки та продаєте сіянці?

В 05.11.2022 в 23:16, Oleksandr K. сказал:

20221105-130025.jpg

20221105-130148.jpg

20221105-130137.jpg

20221105-130141.jpg

Все залежить від запилення. Якщо воно відбулось якісно, очікуйте результат. Можна і вручну з полівізатора запилювати, передчасно зібравши пилок з ліщини, оприскати в період цвітіння.

5 годин тому, Yaroslav сказав:

На ведмежому роблять прививки інших сортів, щоб порослі не було. Чи практикуєте прививки та продаєте сіянці?

В мене така х--я получиламь. шо аж невдобно писати. Якшо коротко - то нема привитих. 

6 годин тому, gardener сказав:

В мене така х--я получиламь. шо аж невдобно писати. Якшо коротко - то нема привитих. 

Це прищепам жаба ціцьки дала, чи як?

6 годин тому, язичник сказав:

Це прищепам жаба ціцьки дала, чи як?

це підщепа не та оказалася. Три роки думав що то ведмежий горіх, вигнав штамб, нащепив, а то оказався фундук. Я навіть не придивлявся, був впевнений шо то я ведмежий сіяв:frusty::frusty:

15 часов назад, gardener сказал:

Пробуйте знову, получиться

3 хвилини тому, Yaroslav сказав:

Пробуйте знову, получиться

треба заново сіяти

7 минут назад, gardener сказал:

треба заново сіяти

А що з тими сіянцями на які прищеплювали? Вони пропали?

2 хвилини тому, Yaroslav сказав:

А що з тими сіянцями на які прищеплювали? Вони пропали?

Вони не пропали, просто то сіянці фундука. і на них прищеплено фундук. на штамбі:frusty:

1 минуту назад, gardener сказал:

Вони не пропали, просто то сіянці фундука. і на них прищеплено фундук. на штамбі:frusty:

Це сіяньці медвежого, на якому було прищеплено сортовий? В чому тоді проблема?Щось не зрозумів...

Я думав шо то сіянці ведмежого і прищепив на них фундук. А оказалось що то сіянці фундука. Получився фундук на фундук, на штамбі висотою 80-90см

• 2 weeks later...
04.10.2022 в 12:13, язичник сказав:

Зі слів товариша, у якого сортова ліщина мешкає вже років з п'ятнадцять, формування куща деревом провокує вищий ріст, зниження врожайності і рясний ,,врожай'' паростків. Тобто, замість горіхів всеньке літо ріжемо дубці ліщини. Оптимально для куща ліщини 4-5 повноцінних плодових пагонів, з яких кожного року вирізається один найстаріший, а натомість залишається один молодий на відновлення

У мене є кущі з чотирма/трьома основними пагонами, так гонять поросль будь здоров! А є одна рослина з одним стовбуром, сама якось сформувалася, чи може сорт такий, хз. За 15 років ЖОДНОГО дубця не виросло. Але і плодів справді трохи менше аніж на сформованих кущем. 

• 11 months later...

Хто знає чому половина горіхів пусті??:blink:

20231215_174943.jpg

20231215_174807.jpg

Не запилені, Чоловічі сережки відцвіли раніше жіночих.

1 час назад, ALEKS1952 сказал:

Не запилені, Чоловічі сережки відцвіли раніше жіночих.

З цим типу немає чого робити? Є як є? Я думал це якась хвороба..

54 минуты назад, Александр К. сказал:

З цим типу немає чого робити? Є як є? Я думал це якась хвороба..

Так и буде

Десь 10% пусті

1 час назад, kroxaru сказал:

Так и буде

Десь 10% пусті

В том і проблема що пусті десь 40-50%...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...