logos Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 Шановне товариство , давно хочу встановити поїлку для пасіки , але читав десь застереження що вона може бути місцем занесення хвороб з інших пасік, цікаві ваші думки , що переважає важливість -необхідність її мати чи небезпека інфікування різними болячками , до річки десь 400метрів , але в таку погоду це для бджіл теж випробування Дякую за ваші відповіді! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 21 хвилину тому, logos сказав: до річки десь 400метрів , але в таку погоду це для бджіл теж випробування через ту річку в мене зовсім на поїлки не хочуть йти, а там пропадає багато, при такій погоді. ( В мене метрів 40) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 25.04.2021 в 15:11, logos сказав: Шановне товариство , давно хочу встановити поїлку для пасіки , але читав десь застереження що вона може бути місцем занесення хвороб з інших пасік, цікаві ваші думки , що переважає важливість -необхідність її мати чи небезпека інфікування різними болячками , до річки десь 400метрів , але в таку погоду це для бджіл теж випробування Дякую за ваші відповіді! Якщо є інші з хворобами, то яка різниця де вони *спіймають*, дома чи в сусіда. За 400 - ніхто не полетить, знайдуть *на трапку*. А це варіянт поганий. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oleksandr K. Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 25.04.2021 в 15:11, logos сказав: Шановне товариство , давно хочу встановити поїлку для пасіки , але читав десь застереження що вона може бути місцем занесення хвороб з інших пасік, цікаві ваші думки , що переважає важливість -необхідність її мати чи небезпека інфікування різними болячками , до річки десь 400метрів , але в таку погоду це для бджіл теж випробування Дякую за ваші відповіді! минулого року отримав зауваження від сусідів, що в поїлці для курей повно бджіл. Хоч до річки було метрів 200. Перш за все треба йти на зустріч сусідам - поставив поїлку і дивлюсь періодично, як літають бджоли, чужих ще не бачив крім того, з чужих поїлок бджоли теж можуть принести що завгодно, наприклад, антибіотик животворящий 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Владимир-522 Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Пчёлы живут на одной пасеке. От болезней обрабатываются одинаково. Так что перезаражения на поилке опасаться уже не следует. Они и так тесно будут контактировать. Как только сады зацветут. У меня по ночам заморозки. Вода в ведре под водосливом покрывается тонким льдом. Но как только днём температура поднимается до +5, то уже начинают летать пчёлки в поисках воды. Видимо в ульях много расплода. На поилках много застывших пчёл. И только на поилке с электроподогревом погибших пчёл практически нет. Для подогрева воды использую обычный аквариумный водонагреватель(25вт). Установил на 22 градуса. Греется только верхний слой воды в 4-5 см. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anatoliy22s Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 Ця поїлка запрацювала в мене не відразу - підбирав різні шланги/повороти. Але тепер я повністю нею задоволений. 20л в ємності дозволяє не турбуватись за воду днів 5, не менше. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logos Posted May 2, 2021 Author Share Posted May 2, 2021 Напишіть , а яка геометрія напувалки , глибина , ширина , довжина , метеріал і питання чим регулюєте долив , у вас там клапан стоїть? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anatoliy22s Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 1 годину тому, logos сказав: Напишіть , а яка геометрія напувалки , глибина , ширина , довжина , метеріал і питання чим регулюєте долив , у вас там клапан стоїть? Це звичайна вакуумна поїлка, так як перевернута банка в поїлці в курчат. Емність - бутиль 20 л для води. Сама поїлка - це дошка, кругом дошки по периметру прикручений бортик. Зверху це все обгорнув плівкою для герметичності, края плівки закріпив кліпсами. Рейки в воді довільного розміру, кожна рейка окремо. Між собою рейки скріплені стрічкою з ПЕТ пляшки тільки для того, щоб була фіксована відстань між рейками. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 13 минут назад, anatoliy22s сказал: Чтоб налить воду надо снять боклашку? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anatoliy22s Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 2 години тому, Александр К. сказав: Чтоб налить воду надо снять боклашку? Так. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logos Posted May 10, 2021 Author Share Posted May 10, 2021 Всім вітання , вісім дякую за поради , зробив напувалку , але бджоли її ігнонорять , чи є способи їх заохотити відівідувати напувалку ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shersand Posted May 10, 2021 Share Posted May 10, 2021 5 часов назад, logos сказал: Всім вітання , вісім дякую за поради , зробив напувалку , але бджоли її ігнонорять , чи є способи їх заохотити відівідувати напувалку ? Все как всегда просто - немного меда и народ подтянется 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZhAN78 Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 а я своїм від скуки таку змайстрував ... 02.mp4 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts