Jump to content

Мечта стала реальностью. Зубы под наркозом

Recommended Posts

Лет 50 назад в среднедецком возрасте любил я читать всякие книжки про приключения и путешествия. И вот мне попалась книжка какого-то американского ученого, который что-то изучал на побережье Австралии. И тут он пишет, что толи от воды, толи от авитаминоза заболели у него зубы. Штук семь. Думает, пока доберусь до больницы, пока неделю будут сверлить, пилить, вся экспедиция закончится. Ну, делать нечего, добирался он на перекладных дня 3 пребывая в унынии. Зашел к доктору, а тот и говорит - не печалься, до вечера будешь как огурчик. Сделали ему наркоз, очнулся, ни боли, ни жутких воспоминаний. Все готово. Так я и жил , с ужасом посещая советских эскулапов и с памятью о дальней счастливой стране Австралии. Тут пару месяцев назад знакомый говорит, был у зубного, сделали укол и через час вышел живым и здоровым. И вот настал мой черед. Надо было ввинтить мне пару имплантантов. Процедура еще та. Штук 20 уколов лидокаина, сверление челюсти, вкручивание титановых шурупов динамометрическим ключем. Короче, спаси и сохрани. И вот опять. Говорю доктору, а вот один мой знакомый рассказывал, что ему лечили под наркозом...

А доктор - та никаких проблем, хотите и вам сделаем. Вот оно, чудо Маниту! Железный конь пришел на смену крестьянской лошадке. Укол, через минуту я отключился и проснулся совершенно другим человеком с двумя шурупапи в челюсти. Алилуййя! Слава, слава докторам!

• Like 1
  • Sad 1

1 час назад, Макарыч57 сказал:

Надо было ввинтить мне пару имплантантов.

Якщо не секрет, дуже дорого?

13 минут назад, Витя сказал:

Так это официальная поликлиника. Могу в личку адрес сайта с   расценками скинуть. Могу здесь, но это на усмотрение модератора.

Если считать в меде, то полтонны.

• Thanks 1

Хто не розуміеться в справі, може подумати, що Ви  проснулись вже з штучними зуба, імплантами, на які можна нагвинтити  сталеві або керамічні штучні зуби.

Маю досвід , розкажу таку бувальщину.  Тридцяти п'яти річний колега вставив три гвинта в щелепи, йому сказали, що імпланти найсучасніне, найкраще. Два  гвинта прижились, заміцніли, а один не приріс. Операція розтяглась на рік ,якщо не більше. Коштувало 90т. гр. це попередньо, могу достеменно взнати скільки вийшло в дійсності. Робили в Дніпрові ,в клініці мед академії. Я заходивсь протезувати свої зуби пішніше, справа розтяглась на пару місяців( доктор їздив на відпочинок), замінили всі свої на металокераміку і металеві загалом 28шт. Робилось в місцевому приватному стомат кабінеті. В своїх природніх(що залишились до момента протезування) попломбували канали, удалили(а якже ж іначе) нерви, вирвали восьмі зуби( що ще були на той момент), начебто вони не приймають участі в процесі жування і непомітні при роззявлянні рота.Обпиляли , по їхньому-зробили культі, слепок, приміряння, встановлення, фіксація-герметизація, розрахунок(загалом десь під 50т. гр.) і я декілька тижнів сяяв білими керамічними зубами. Потім якось непомітно відбувся скол кераміки на різцеві-невелика вада але єстетика постраждала. Збили верхню "підкову", поставили дві пів "підкови", по гарантії. Вже два роки як я радуюсь зубним протезам. Раю всім родичам і близьким протезуватись поки е скількість своїх і можна на щось причепити штучні. Доктору ,при зустрічах,  кажу:-  Найкраще, що в мені е, то зуби. Вони таке кращі від моїх природніх бо: не болять, білі,рівні,між ними ніколи нічого не застряе, на них не утворюеться нальот,красивіші від "рідних". Широка посмішка стала більш привабливою, правда приваблювати, з метою отримати чуттеві насолоди, вже не хочеться. Забув сказати про біль. Да, при "штробуванні" каналів робили укол так де ще були нерви.Обпилювали без знеболювачого укола(зуби мертві). Коли збивали вищерблений протез терпів, з тих міркувань-якщо тобі щось досталось з потом,кров'ю, болем то і цінуватиметься більше. Рідко бувають випадки коли знеболююче "не бере", при ламаних щелепах, наприклад, тоді не уявляю як можна копирсатись в каналі зуба при "живому" нерві, може при загальному наркозі? Не чув щоб в наших(в районі) кабінетах таке робили.

Е в мене ще одна історія ,смішна, про сталеві зуби Джека Лондона та то вже іншим разом. Чи може хто з читачів знае і розкаже замість мене. Джек Лондон репортер на Корейській(з ким вони тоді воювали?) війні  на початку 20- го століття.

• Like 1

5 часов назад, Винодел сказал:

а один не приріс. Операція розтяглась на рік ,якщо не більше. Коштувало 90т. гр.

У меня более печальная истории 

товарищ чудом остался жив 

Но на месте не прижившегося импланта дырка и при поспешной еде харчи в нос попадают 

1,5 года лечения ,одна нога там ,вторая за жизнь цепляется 

Пытались наростить кость десны используя копыто от КРС 

полгода выгнивало 

Обошлось всё это более 100 000 

По тем ценам новый МАЗ стоил 80000 

Эта печальная история отвела меня от имплантов 

Хотя уже и снимок панорамный сделал 

и с ценой определились , 2т мёда = две дуги 

Теперь съёмные протезы ,это очень плохо 

но решил лучше со  съёмными чем в гробу 

• Like 1
  • Sad 1

В 16.04.2021 в 22:54, Витя сказал:

3000 грн. Цена наркоза.

Мой главный посыл заключался в том, что бы информировать коллег о том, что сейчас есть возможность всем, кто боится дантистов, уколов, сверления, удаления зубов, сделать это под наркозом. Одели маску, отключился и все.

Вспомните еще детей орущих на всю больницу. Какая для них психологическая травма.

Цена наркоза 3000 грн.

Остальное носило так, для общего образования. :)

Крепкого всем здоровья!

11 минут назад, Макарыч57 сказал:

кто боится дантистов, уколов, сверления, удаления зубов, сделать это под наркозом. Одели маску, отключился и все.

Бояться это одно а вот доверить свою жизнь дантисту 

А вдруг он за сало учился ,

диплом получается купил отстояв в очереди 

Не дай Бог попасть к такому 

• Like 2

Боязнь відвідування дантистів ми можемо бачити навколо-придивившись до зубів оточуючих.Якось в розмові з своїм стоматологом закинув-"У нас , в районі, стільки кабінетів, лікарів, такий вибір до кого піти, як в відомій пісні"стоматологів одних як собак не різаних, а де на всіх зубів знайти-от і безробіття". Чи не відчуваете ви натиск колег? -Ти що, подивись навколо скільки людей з "гнилими" зубами, роботи на всіх хвате".З якогось часу став дивитись і бачити відсутність і гнилі зуби людей. Над чим можна подумати-чому? Сьогодняшній рівень доходів і ціни стоматологічних робіт дозволяють більшості "зробити зуби". Одна з причин-бояться. Друга вважають, що красиві зуби йому непотрібні, часто це чоловіки що забули яке воно -лібідо. І десь з половини переліку причин стоїть- бідність. Принаймі так серед мого оточення. А багатіем я себе ніколи не вважав та і інші, так "середній клас". Закликаю всіх, кому потрібно-"Зробіт зуби". Сидячи в черзі до лікаря придумав і безкоштовно подарував(вважаю це моя інтелектуальна властність) гасло для кабінету.ЗУБИ ТО НЕ ТІЛЬКИ ЗДОРОВ'Я І КРАСА А І ОСТАННЯ ЗБРОЯ В ДВОБОЇ.

Під час русько-японської війни 1904-1905р. Джек Лондон поїхав в Корею кореспондентом. Треба сказати молодий відомий письменник при великих гонорарах майже завжди не мав грошей і тому не гребував роботою за яку платили. Якось до Джека в готельний номер постукав працівник і попрохав його спуститись вниз до натовпу, що його чекав перед входом в готель.Лондон був дуже потішиний ціею пригодою це б пак, його,молодого американського письменника знають в Кореї, зібравсь натовп прихильників. Той,хто ніколи не мав натовпу прихильників свого таланту може тільки здогадуватись про почуття митця.  Джек спустись до людей і ... замість доповіді про  творчі плани, поглядів на життя(один час він був соціалістом), цю війну мав п'ятнадцять хвилин демонструвати свої сталеві зубні протези. Саме вони були дивом, причиною, зібрання натовпу. Одне з розчарувань великого американського письменника, ... і тріумф невідомого американського дантиста, американського зубного техніка і взагалі науково -технічного прогрессу.

Якось з дитинства в мене склалось враження , що западні речі,товари то апріорі якісні вироби. Америка велика могутня держава і все американське високоякісне.Після прослуховування єссе Д.Лондона "Подорож на "Снарке" я повірив, що якісність зробленого в США не завжди була на висоті. Слухаючи(це була аудіокнига) почуваа щось схоже на зрорадство- ну що гарного можуть зробити ці ємігранти і нащадки ємігрантів. Події, будівництво яхти "Снарк" і сама подорож відбувались 1907-1908р. Тим ,хто не буде читати скажу: Збудували на фут довшу від проєкту, сроки здачі неодноразово відкладались, вишли з дока недобудовані(бо інакше взагалі...), всі приміщення були прокурені і запльовані, в дорозі змалались майже всі механізми, а те, що працювало не видавало заявленого. Велика сила оптимізму. Лондон мало не вмер від невідомої(лікарі і тоді були не всезнаючи,безпомилкові) пропасниці , отримав приемні враження і жалкував, що прийшлось припинипи подорож. Єссе мені сподобалась.

Когда в 1972 я увидел японский магнитофон, а особо радиоприйомник Санье, который работал на двух круглых батарейках, я понял - друг и враг прогресса является конкуренция.

Друг - это строго по Дарвину, кто сделает лучше, тот впереди. И враг - снижение себестоимости не только за счет увеличения производительности труда, но и за счет удешевления и снижения качества деталей.

Кстати, в клинике все оборудование на 100% импортное и новейшее. Многое произведено праправнуками эмигрантов. :crazy:

• Like 1

• Алёнка changed the title to Мечта стала реальностью. Зубы под наркозом