ромео Posted October 19, 2020 Share Posted October 19, 2020 Давно маю бажання закласти невеличкий садочок (хоча це голосно сказано, скоріше міні-сад) грецького горіха... З десяток деревцят. Мета, думаю зрозуміла - невеличкий заробіток в майбутньому. Звісно, треба, щоб горіх був хороший, який легко можна продати, швидкорослий, одним словом не такий, як росте в нас повсюдно дикорослий. Пошарив в Інтернеті, виявляється є багато сортів горіха. Знаю, що в багатьох пасічників є "горіхові плантації", тож, можливо, хто поділиться досвідом. Який сорт рекомендуєте? Які особливості посадки/догляду? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Михаил 2006 Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 12 часов назад, ромео сказал: Давно маю бажання закласти невеличкий садочок (хоча це голосно сказано, скоріше міні-сад) грецького горіха... З десяток деревцят. Мета, думаю зрозуміла - невеличкий заробіток в майбутньому. Звісно, треба, щоб горіх був хороший, який легко можна продати, швидкорослий, одним словом не такий, як росте в нас повсюдно дикорослий. Пошарив в Інтернеті, виявляється є багато сортів горіха. Знаю, що в багатьох пасічників є "горіхові плантації", тож, можливо, хто поділиться досвідом. Який сорт рекомендуєте? Які особливості посадки/догляду? Рекомендую подивитись на ютуб Киктенко Н.Ф. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 На мій погляд сорт "Ідеал", швидко вступає в плодоношення, росте компактно, морозостійкий, горіхи середнього+ розміру. Ось можна почитать опис https://agro-market.net/catalog/item/16232/ Хочу зауважить, що купувать потрібно щеплені саджанці, через плоди горіхи рідко передають свої характеристики. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 13 годин тому, ромео сказав: Знаю, що в багатьох пасічників є "горіхові плантації", тож, можливо, хто поділиться досвідом. Який сорт рекомендуєте? Які особливості посадки/догляду? У мене плантація з двох волоських горіхів. Нічим ніколи не обробляю. Один дичка товстошкура- більше половини плодів чорніють і муміфікуються на дереві, бо пошкоджуються марсонією. Другий з тонкою шкарлупкою і майже не пошкоджується марсонією. У знайомих росте Буковинська бомба- половина плодів чорніють, не зважаючи на обробку отрутами. Про всяк випадок посадив три деревця чекалкіна горіха. Всі горіхові люблять сонце, суглинок і щорічне підживлення органікою. Не ростуть на болоті і кислих землях 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted October 22, 2020 Share Posted October 22, 2020 Лет 30 назад, бывший сосед, редиска, посадил орех у забора. Четверть веток на моей стороне. Казалось бы, живи и радуйся, однако ж нет. За все годы помню один раз собрал кила два орехов. В этом году ни одного. Валяется гора дырявых. Дятлы. Скурвились окончательно. Сидят на орехе и долбят с утра довечера. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рудник Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 Вітання шановному товариству! Суть проблеми коротко, весною посадив трьох і дворічні саджанці горіхів ,прийнялись добре без проблем гарно пішли в ріст, але в цьому році у нас нажаль дуже ранні приморозки і на сьогодні листя вже померззло . Питання чи деревця підуть на зимовий спокій ,чи це вже є бідою? Можливо в когось була така проблема.Дякую. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 3 години тому, рудник сказав: Питання чи деревця підуть на зимовий спокій ,чи це вже є бідою? Можливо в когось була така проблема.Дякую. А куди вони дінуться? Мусять піти. Вершки, які не визріли - відсохнуть, весною відріжете. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 17 хвилин тому, gardener сказав: А куди вони дінуться? Мусять піти. Вершки, які не визріли - відсохнуть, весною відріжете. Краще обрізати негодяще на горісі у червні, коли листя буде повністю сформоване. А на початку листопада бажано побілити стовбур і скелетні гілки для захисту від морозобоїн 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 Тільки що, язичник сказав: Краще обрізати негодяще на горісі у червні, як можна у вересні в червні відрізати? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
язичник Posted September 11, 2022 Share Posted September 11, 2022 Тільки що, gardener сказав: як можна у вересні в червні відрізати? Нє...Червень після весни, а весна наступного року може бути 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts