Перейти к содержанию

Мед в Західній Україні в 2020

Рекомендуемые сообщения

Добрий день, вже скоро буде середина липня, а меду взагалі немає, деякі сім'ї навіть для себе достатньо немають, перги теж дуже мало. Займаюся бджолами перший рік тому досвіду практично немаю. В основному кругом різнотрав'я. Є липа, трошки цвіте, але немає результату. Поблизу соняшника теж не бачив. Підкажіть чи то такий вже буде рік без меду. Чи можливо за липень та серпень ще щось бджоли принесуть. Спочтку в магазині сильні сім'ї трохи тягнули вощину, а зараз буквально кілька штук сидить.

3 минуты назад, бджоляр початківець сказал:

Добрий день, вже скоро буде середина липня, а меду взагалі немає, деякі сім'ї навіть для себе достатньо немають, перги теж дуже мало. Займаюся бджолами перший рік тому досвіду практично немаю. В основному кругом різнотрав'я. Є липа, трошки цвіте, але немає результату. Поблизу соняшника теж не бачив. Підкажіть чи то такий вже буде рік без меду. Чи можливо за липень та серпень ще щось бджоли принесуть. Спочтку в магазині сильні сім'ї трохи тягнули вощину, а зараз буквально кілька штук сидить.

Якщо поблизу немає на додачу  золотарника чи гречки сезон можна закривати, а вивозьте до медоносів.

26 хвилин тому, бджоляр початківець сказав:

Ви звідки саме ? Я теж з Львівщини, мені  на взяток гріх жалітися. Відкачую вже 2-й раз,  ще трохи і липу з бобами і гречкою  буду відкачувати, а там і сонях на підході...

Те, що соняха небачили - неозначає, що його нема, дістануть навіть за 4-5 км, зараз сонях сіють майже скрізь...

@davolodyaЯ з Дрогобича. Одна сім'я трохи залила гніздо, а інші мають по 200-300 грам не більше. Також та сім'я яка трохи має меду взагалі його не печатає

18 хвилин тому, бджоляр початківець сказав:

@davolodyaЯ з Дрогобича. Одна сім'я трохи залила гніздо, а інші мають по 200-300 грам не більше. Також та сім'я яка трохи має меду взагалі його не печатає

Непечатає, бо нема взятку і нема чим долити комірки до повних. При цьому мед може бути повністю зрілим, але незапечатаним...

@davolodyaзрозуміло, дякую, буду тоді чекати, час ще є, можливо щось буде

4 хвилини тому, бджоляр початківець сказав:

Поцікавтеся в місцевих пасічників, які медоноси цвітуть в окрузі... Зараз на підході сонях.  Якщо буде достатньо вологи в серпні, повинні ще медувати золотарник, будяки, та різне різнотрав'я, а також гречка, якщо її біля Вас сіють... А як ні - в кінці серпня догодуєте сиропом і підуть в зиму...

@davolodyaдобре, дякую.

1 час назад, бджоляр початківець сказал:

Що чекати , беріть рамку де побільше меду , вирізайте соти і на друшляк давіть 

А то так перший рік і меду не покуштуєте свого

1 годину тому, бджоляр початківець сказав:

потрібно перевезти вулики туди,де є масиви медоносів

• Алёнка changed the title to Мед в Західній Україні в 2020

@davolodyaговорив з людиною яка дала мені бджолів і менторить час від часу. Каже що такий рік, минулого і травневий мед був. Але цього ще буде, просто треба чекати, тільки погода налагодилася

2 години тому, бджоляр початківець сказав:

@davolodyaговорив з людиною яка дала мені бджолів і менторить час від часу. Каже що такий рік, минулого і травневий мед був. Але цього ще буде, просто треба чекати, тільки погода налагодилася

Незнаю, який такий рік, але  і цього  року теж маю і вербовий, і травневий мед, сподіваюся погода непідведе,і відкачаю ще і липу і сонях з гречкою... Справа скоріш не в поганому році, немедовому, а в наявності медоносів... Мої ж принесли...

@davolodyaна рахунок медоносів згідний. Але тут падав дощ практично цілий місяць, а за таких умов вони не літають. Читав вроді бакфаст може так працювати, але карпатка сидить у вуликах і чекає погоду)

53 хвилини тому, бджоляр початківець сказав:

@davolodyaна рахунок медоносів згідний. Але тут падав дощ практично цілий місяць, а за таких умов вони не літають. Читав вроді бакфаст може так працювати, але карпатка сидить у вуликах і чекає погоду)

Дрогобич від Червонограда не так вже і далеко, у мене теж і дощі були, і тривалі похолодання... У мене і зараз періодично зливи з грозами проходять... Як є медоноси і можливість взяти з них мед, бджоли принесуть, а от скільки - це вже інше питання, тут вже велике  значення  мають різні фактори, починаючи від породи, і закінчуючи технологією утримання...

В 04.07.2020 в 11:32, davolodya сказал:

Ви звідки саме ? Я теж з Львівщини, мені  на взяток гріх жалітися. Відкачую вже 2-й раз,  ще трохи і липу з бобами і гречкою  буду відкачувати, а там і сонях на підході...

Те, що соняха небачили - неозначає, що його нема, дістануть навіть за 4-5 км, зараз сонях сіють майже скрізь...

За 4-5км рассчитывать на продуктивный взяток не стоит,не вводите новичков в заблуждение.

12 минут назад, Стахановский сказал:

За 4-5км рассчитывать на продуктивный взяток не стоит,не вводите новичков в заблуждение.

СтОит, стОит... не разочаровывайте новичков...;)

40 минут назад, ромео сказал:

СтОит, стОит... не 

Не стОит,а жена поправляет,ударение правильно делай.

Дрогобич від Червонограда не так вже і далеко, у мене теж і дощі були, і тривалі похолодання... У мене і зараз періодично зливи з грозами проходять... Як є медоноси і можливість взяти з них мед, бджоли принесуть, а от скільки - це вже інше питання, тут вже велике  значення  мають різні фактори, починаючи від породи, і закінчуючи технологією утримання...
А у Вас яка порода і яку технологію утримання використовуєте? Я початківець. У мене пару вуликів у Старосамбірському районі, але там фермерів поблизу немає (можливо це й на краще). Біля пасіки річка, де багато верби, ліс восновному хвойний, пару лип у селі та різнотрав'я. Шукаю ідеальний вулик для моєї місцевості та технологію вихідного дня. Можливо щось порадите?

Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk

1 година тому, yurets-9 сказав:

А у Вас яка порода і яку технологію утримання використовуєте? Я початківець. У мене пару вуликів у Старосамбірському районі, але там фермерів поблизу немає (можливо це й на краще). Біля пасіки річка, де багато верби, ліс восновному хвойний, пару лип у селі та різнотрав'я. Шукаю ідеальний вулик для моєї місцевості та технологію вихідного дня. Можливо щось порадите?

Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk

У мене лише карніка, вулики є різних конструкцій.  Хоча є приказка, що не вулики мед носять, при слабих взятках, як цього року -  тип вулика має значення. З лежаків відкачав меду значно менше, ніж з 8-и рамочних корпусних, взагалі чим менша медова рамка - тим швидше її наповнюють і запечатують. В той час, коли в магазинах всі рамки запечатали, в лежаках медові рамки були запечатані лиш частково...

Якщо у Вас слабкі і ранні взятки - спробуйте карніку, їй на  таких взятках нема рівних, + корпусні вулики, гніздо 300 + 145-і магазини. Якщо посприяє погода - карніка з верби  бере товарний мед, частину кожен рік відкачую для своїх потреб, а частину залишаю бджілкам на розвиток

4 години тому, Стахановский сказав:

Якщо соняха  нема ближче, то принесуть навіть і за 5 км, і навіть буде що відкачати, аби лиш той сонях нормально виділяв... Зрозуміло, що приноси будуть значно скромніші, ніж коли б поле було поруч пасіки, але мед точно буде...

Поняття продуктивний взяток у кожного різне, одному  10 літрів з сім'ї за щастя, а іншому і 100 кг з вулика мало...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...