Mihail-ves Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 Доброго вечора всім Форумчанам. Є одне, невідоме мені, питання. Чи можна формувати батьківські сім'ї на свіженьких (цьогорічних) матках? Яким чином заставити матку сіяти трутнів у великій кількості? Сьогодні вийшли перші матки від моєї ШО, є сильне бажання сформувати на них батьківські сім'ї десь так на 25-30 червня. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 В 28.04.2020 в 20:10, Mihail-ves сказал: Доброго вечора всім Форумчанам. Є одне, невідоме мені, питання. Чи можна формувати батьківські сім'ї на свіженьких (цьогорічних) матках? Яким чином заставити матку сіяти трутнів у великій кількості? Сьогодні вийшли перші матки від моєї ШО, є сильне бажання сформувати на них батьківські сім'ї десь так на 25-30 червня. Заставити матку стати трутівкою , як це зробити штучним шляхом? -мабуть треба в сторону наркозу копати 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 1 час назад, rudakov сказал: Заставити матку стати трутівкою , як це зробити штучним шляхом? -мабуть треба в сторону наркозу копати Мабуть закрити ганеманкою льоток на 14 днів? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 1 час назад, Маркіян сказал: Мабуть закрити ганеманкою льоток на 14 днів? 14 днів точно замало, був випадок забув нук в підвалі, майже 4 тижня простояв, матка після виставлення облетілася. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ander Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 В 28.04.2020 в 20:10, Mihail-ves сказал: Доброго вечора всім Форумчанам. Є одне, невідоме мені, питання. Чи можна формувати батьківські сім'ї на свіженьких (цьогорічних) матках? Яким чином заставити матку сіяти трутнів у великій кількості? Сьогодні вийшли перші матки від моєї ШО, є сильне бажання сформувати на них батьківські сім'ї десь так на 25-30 червня. Матку(плідну) в однорамковий ізолятор на трутньовий стільник,4-5 день і буде вам засів. По неплодкам,то наркоз своє діло зробить. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail-ves Posted April 30, 2020 Author Share Posted April 30, 2020 1 година тому, Ander сказав: Матку(плідну) в однорамковий ізолятор на трутньовий стільник,4-5 день і буде вам засів. По неплодкам,то наркоз своє діло зробить. Дякую. Щось таке я собі і думав, але спочатку треба дати їй розсіятись на декількох бджолиних рамках. Наркозом можна також, але тоді матка одноразова. Тому повторити таку комбінацію в майбутньому не вийде. Залишається варіант Ізолятора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 11 часов назад, Mihail-ves сказал: Залишається варіант Ізолятора. У нас в магазині однорамкові є тільки дадан. А от рут то є і дво і трирамкові . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 В 28.04.2020 в 20:10, Mihail-ves сказал: Доброго вечора всім Форумчанам. Є одне, невідоме мені, питання. Чи можна формувати батьківські сім'ї на свіженьких (цьогорічних) матках? Яким чином заставити матку сіяти трутнів у великій кількості? Сьогодні вийшли перші матки від моєї ШО, є сильне бажання сформувати на них батьківські сім'ї десь так на 25-30 червня. Дайте маткам три наркози. Після цього будуть сіяти тільки трута. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 В 30.04.2020 в 20:08, Mihail-ves сказал: Наркозом можна також, але тоді матка одноразова. Тому повторити таку комбінацію в майбутньому не вийде. Групу маток можна зберігати підсилюючи її розплідом , але чи варта така гра свічок ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakov Posted December 15, 2021 Share Posted December 15, 2021 30.04.2020 в 20:08, Mihail-ves сказав: Залишається варіант Ізолятора. Як спрацював даний варіан ? чи охоче молоді матки сіяли трута? чи хотіли бджоли замінити таких маток потім ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Назарій Posted Saturday at 10:13 PM Share Posted Saturday at 10:13 PM Формировать батьківські сім'ї на молодых матках можно, если они уже успели проявить себя в откладке яиц. Чтобы матка сеяла трутней, в улье создают условия, при которых доступ к рабочим ячейкам ограничен, а трутневые ячейки стимулируются к использованию. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts