Oskar Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 В новых ульях решил сделать тёплые крыши (пенопласт 50 мм с двп)... Но появился вопрос... Как осенью с тёплой крышей согнать пчёл вниз улья? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Яка саме тепла покрівля мається на увазі? В нахлобучку чи з повітряним прошарком? Восени скільки магазинів буде над гніздом? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 Криша глуха, повітряний прошарок 1 см на фальцевий дадан 1 корпус. Може восени пустий магазин зверху поставити? Підуть вниз? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 2 години тому, Oskar сказав: В новых ульях решил сделать тёплые крыши (пенопласт 50 мм с двп)... Но появился вопрос... Как осенью с тёплой крышей согнать пчёл вниз улья? Я такої проблеми непобачив, у мене в корпусних вуликсх всі криші пінопласт 2см + двп, зверху накриті частина оцинковкою , частина пвх з рекламних банерів. Всі сім'ї сідають восени нормально, тобто знизу. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 Всі пишуть, що осіню охолоджують гнізда, убирають утеплення, щоб бджоли збили клуб знизу і біля льотку, а якщо буде тепла криша і сітка дно, то вони можуть під кришою зробити клуб. Не всі, але можуть, легко... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 2 часа назад, Oskar сказал: В новых ульях решил сделать тёплые крыши (пенопласт 50 мм с двп)... Но появился вопрос... Как осенью с тёплой крышей согнать пчёл вниз улья? Забрать лишні рамки і вони займуть центральні вулички донизу В кінці лютого вернуть у вас південь . думаю буде уже тепло 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 9 минут назад, AVA сказал: Забрать лишні рамки і вони займуть центральні вулички донизу Зимую на одному 10 рамочному корпусі Дадана, лишні рамки забираю на початку вересня, залишаю 6-7-8 рамок, якщо не влазять то магазин під низ ставлю і закормлюю. Це ще все до формування клубу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Только что, Oskar сказал: Зимую на одному 10 рамочному корпусі Дадана, лишні рамки забираю на початку вересня, залишаю 6-7-8 рамок, якщо не влазять то магазин під низ ставлю і закормлюю. Це ще все до формування клубу. Ну другими словами, після виходу розплоду , забирать рамки поки на центральних рамках бджола не займе вуличку аж донизу Зверху блином клуб може сісти , тільки коли буде мало бджіл і багото рамок 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 1 минуту назад, AVA сказал: Зверху блином клуб може сісти , тільки коли буде мало бджіл і багото рамок Тобто, як я описав вище, як формую сім'ї осіню, то повинно бути все гаразд? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Только что, Oskar сказал: Зимую на одному 10 рамочному корпусі Дадана, лишні рамки забираю на початку вересня, залишаю 6-7-8 рамок, якщо не влазять то магазин під низ ставлю і закормлюю. Це ще все до формування клубу. Вийміть маломедки після виходу розплоду в лютому вернети назад Співвідношеня кількості бджоли і кількості рамок потрібно робить (контрольне ) при при перших заморозках . зразу видно як сидить клуб Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 2 минуты назад, AVA сказал: в лютому вернети назад Це навіщо? Щоб в гнізді жарко не було))? Хто це в лютому рамки добавляє, їх тільки забрать можна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Только что, Oskar сказал: Це навіщо? Щоб в гнізді жарко не було))? Хто це в лютому рамки добавляє, їх тільки забрать можна. Ну це приблизно в кінці лютого . я мав на увазі після обліту , у вас же південь Гніздо було вжате . концетрація бджоли на вуличку збільшена І поїданя меду буде більше А чи вертать чи просто замінить пусті , це вже поситуації Головне забрать лишні при перших заморозках і клуб незможе сісти блином . не буде місця 11 минут назад, Oskar сказал: Зимую на одному 10 рамочному корпусі Дадана, лишні рамки забираю на початку вересня, залишаю 6-7-8 рамок, якщо не влазять то магазин під низ ставлю і закормлюю. Це ще все до формування клубу. Від початку вересня до кінця листопаду сила сімьї можеть змінится на дві три вулички запросто Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 39 минут назад, AVA сказал: ід початку вересня до кінця листопаду сила сімьї можеть змінится на дві три вулички запросто Для цього пустий магазин під корпус 39 минут назад, AVA сказал: Ну це приблизно в кінці лютого . я мав на увазі після обліту Ви добавляєте рамки після обльоту? То я тільки прибираю лишні, якщо вони є. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Только что, Oskar сказал: Для цього пустий магазин під корпус Так як тоді клуб може сісти під верхом якщо він не вмісчаєтся на залишених рамках До чого це питання 4 часа назад, Oskar сказал: В новых ульях решил сделать тёплые крыши (пенопласт 50 мм с двп)... Но появился вопрос... Как осенью с тёплой крышей согнать пчёл вниз улья? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 1 час назад, Oskar сказал: Зимую на одному 10 рамочному корпусі Дадана, лишні рамки забираю на початку вересня, залишаю 6-7-8 рамок, якщо не влазять то магазин під низ ставлю і закормлюю. Це ще все до формування клубу. 1 час назад, Oskar сказал: Тобто, як я описав вище, як формую сім'ї осіню, то повинно бути все гаразд? Но волнует вопрос, я всегда убирал утепления до начала февраля Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts