Перейти к содержанию

Применение подкормок и стимуляторов во время весеннего наращивания пчелиных семей

Гурович

Рекомендуемые сообщения

57 хвилин тому, Конструктор сказав:

В мене знайомий завжди після новорічних свят утепляв і роздавав мед. Один рік виїхали з ним на ріпак, мої розвивались і принесли по магазину меду, в нього роїлись і принесли по 2,5 магазини. На свої очі бачив як ставив третій магазин вощини в розріз і його за сутки відтягували і заляпували медом. І при чому в ньго 12р. 

От тоді я і поняв що десь щось не доробляю.

Єсть один нюанс...

Ріпак. Якщо його нема, то ця стимуляція вилізе боком :IMHO:

9 хвилин тому, ромео сказав:

Єсть один нюанс...

Ріпак. Якщо його нема, то ця стимуляція вилізе боком :IMHO:

Розкрутити маховик це лише частина роботи, інша частина це вміло використати цю енергію.

Пустити в потрібне русло, не на дерево.:umora:

51 хвилину тому, Конструктор сказав:

Молдавани вже скоро вощину будуть ставити:

https://youtu.be/hfvYuOhi7vw?si=ob1w-AFNYmFFSnv-

Погано, бо вони не кажуть, що зараз цвіте. В Одеській обл. зацвітає абрикос, якщо в них так само, то вже й ніби пора до вощини.:IMHO:

По моєму дядьки більше хваляться відсутністю корму на рамках. Бодян 2-3 клав канді, вже 3 рази сироп і все одно у вуликах пусто. Як ще раз погода придавить, то цукор вже не мішками, а тонами піде:IMHO:.

Я на наступну п'ятницю планую сильним ставити вощину на край щоб не проґавити як в минулому році.

39 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Погано, бо вони не кажуть, що зараз цвіте. В Одеській обл. зацвітає абрикос, якщо в них так само, то вже й ніби пора до вощини.:IMHO:

По моєму дядьки більше хваляться відсутністю корму на рамках. Бодян 2-3 клав канді, вже 3 рази сироп і все одно у вуликах пусто. Як ще раз погода придавить, то цукор вже не мішками, а тонами піде:IMHO:.

Я на наступну п'ятницю планую сильним ставити вощину на край щоб не проґавити як в минулому році.

З свого досвіду знаю що корма тають на очах, особливо в морози. Враховуючи що вони почали годувати ще з січня, то і не дивно що пусті рамки. Більш ніж впевнений що вони не розраховували що в лютому ще добре прижмуть морози, які трохи знизили результати на виході (враховуючи всі затрати).

1 час назад, Конструктор сказал:

Молдавани вже скоро вощину будуть ставити:

https://youtu.be/hfvYuOhi7vw?si=ob1w-AFNYmFFSnv-

Поставити і я можу хочь сьогодні:umora:

А якщо серйозно то на садки ставлю при умові гарної погоди.

4 години тому, Конструктор сказав:

З свого досвіду знаю що корма тають на очах, особливо в морози. Враховуючи що вони почали годувати ще з січня, то і не дивно що пусті рамки. Більш ніж впевнений що вони не розраховували що в лютому ще добре прижмуть морози, які трохи знизили результати на виході (враховуючи всі затрати).

Дивлячись яка була вся зима до лютого, то ніхто вже не очікував на морози.:umora:

І в мене вже під'їли. Вчора знайшов 4 сім'ї, які не мали кормових за заставною. Це не гуд:ah:

22.03.2025 в 09:38, Олександр К сказав:

А якщо серйозно то на садки ставлю при умові гарної погоди.

Я теж, буває трохи і раніше як який рік. Завжди до ріпаку відбудовую 4-5р

20 годин тому, yu1986ra сказав:

І в мене вже під'їли. Вчора знайшов 4 сім'ї, які не мали кормових за заставною. Це не гуд:ah:

Вчора теж поновив запаси за заставною, примітив що з білих рамок значно активніше забирають ніж з тих де був розплід. 

В сильних вже багато молодої бджоли, розплод пішов на другий круг. Також в сильних попадався на очі печатний трутневий.

3 години тому, Конструктор сказав:

Я теж, буває трохи і раніше як який рік. Завжди до ріпаку відбудовую 4-5р

Вчора теж поновив запаси за заставною, примітив що з білих рамок значно активніше забирають ніж з тих де був розплід. 

В сильних вже багато молодої бджоли, розплод пішов на другий круг. Також в сильних попадався на очі печатний трутневий.

Сьогодні ходив на точок з лежаками. По розвитку він випереджає корпусний на тиждень точно. Нормальні сім'ї, які я ревізував і стиснув виглядають чудово, вже почався ріст. Я ще ніколи в себе не бачив в цю пору повні даданівські рамки розплоду. На наступному тижні повезу рамки на розширення і зберігання.

Сьогодні холодно, бджоли намагались літати, але не довго:umora:. Доцвітає верба козяча, починає жовтіти енергетична верба. 

42 минуты назад, yu1986ra сказал:

Я ще ніколи в себе не бачив в цю пору повні даданівські рамки розплоду

Бо давно не було нормального початку весни , в цей рік було гарне тепле вікно із приносом пилку з ліщини , от і результат .    

Це з хороших новин. Але є ще не дуже хороші новини...

Короче до лежаків в  цей рік в комплекті має іти драбина і гіпс .;).

59 хвилин тому, В 361 сказав:

Бо давно не було нормального початку весни , в цей рік було гарне тепле вікно із приносом пилку з ліщини , от і результат .    

Я вчора як побачив що вже є печатні трутні, то зразу згадав про драбину.:rofl:

1 минуту назад, Конструктор сказал:

То не показник вже в баків , то вона строче вже як  дурна , Ви дали "блінчика золотого" от бджілки і почали мамку годувати інтенсивно . Все норм . 

7 минут назад, Конструктор сказал:

То в старих лініях баків був такий прикол , і він грамотний , тобто один із пунктів селекції це було час засіву трута , але це під клімат є.с. 

2 години тому, В 361 сказав:

В мене відселекціонована там бджола - високо не літає:umora:

1 година тому, Конструктор сказав:

В себе на обох точках бачив печатного трутня. Якщо не буде зараз затяжних похолодань, то буде раннє роїння.:IMHO:

28 минут назад, yu1986ra сказал:

В мене відселекціонована там бджола - високо не літає:umora:

В себе на обох точках бачив печатного трутня. Якщо не буде зараз затяжних похолодань, то буде раннє роїння.:IMHO:

В лежаках і в корпусних різний температурний режим .   Печатний трут то не показник . Це факт.

По роїнню за першими мисочками дивіться , ото і буде Вам перше попередження.;)

2 години тому, В 361 сказав:

В лежаках і в корпусних різний температурний режим .   Печатний трут то не показник . Це факт.

Звісно, зараз трутня сіють не тому, що вони дуже хочуть, а тому, що натрапили на відповідну трутову ділянку на соті (це зазвичай по краях рамки).

Я виходжу з дуже потужного старту, як на цю пору. Сьогодні одна з оглянутих почала носити пилок за заставну. Стиснена на 6 рам, розплід на 5-и, 3 з яких від бруска до бруска (тому й є зараз вже печатний трутень). 

Ще одна язики за заставною, за двома кормовими почала будувати. Правда ще старим воском.

Мабудь, там таки кілька днів був взяток з козячої верби. В одній сім'ї батько зашироко рамки поставив, то перемички забудували світлим воском.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Звісно, зараз трутня сіють не тому, що вони дуже хочуть, а тому, що натрапили на відповідну трутову ділянку на соті (це зазвичай по краях рамки).

Я виходжу з дуже потужного старту, як на цю пору. Сьогодні одна з оглянутих почала носити пилок за заставну. Стиснена на 6 рам, розплід на 5-и, 3 з яких від бруска до бруска (тому й є зараз вже печатний трутень). 

Ще одна язики за заставною, за двома кормовими почала будувати. Правда ще старим воском.

Мабудь, там таки кілька днів був взяток з козячої верби. В одній сім'ї батько зашироко рамки поставив, то перемички забудували світлим воском.

То ваші хапнули і ліщини і верби , і нектару з верби. В нас таке може бути раз в 10 років. Погода не дає.  То ваші добре  запаслись , тепер з розширенням головне не проспати.

Там у вас свій мікроклімат. 

26 хвилин тому, В 361 сказав:

То ваші хапнули і ліщини і верби , і нектару з верби. В нас таке може бути раз в 10 років. Погода не дає.  То ваші добре  запаслись , тепер з розширенням головне не проспати.

Там у вас свій мікроклімат. 

Цей лежаковий точок в полі біля болотця 8га, + 8 га енергетичної верби 10 років тому насадили, + там канави вербовими поросли. Бобрам роботи не початий край:rofl:.

За два км на корпусному точку розвиток не такий жвавий, але тут за 10 днів садки будуть підтримувати штанці, а там провал.

Загалом, поки весна чудова. Он навіть дощ якийсь іде.:ay:

3 часа назад, В 361 сказал:

Коли тiльки завiв бджiл, ще Ф1, Ф2 були, стикнувся з таким заскоком, вони чомусь мисочки полюбляли будувати. Спочатку думав - роїться хочуть. Ніфіга. Нічого з ними не роблять.

На кожнiй рамці з кожного боку по +-3 мисочки. Ламав, ламав, пофіг, на другий день знов вони там. Плюнув.

Весь рік мають бути у них мисочки .

Відводки роблю, тільки но матки облетілись, яка там ройка, знов по три мисочки на рамці. 

Коли пішли вже Ф3+ перестали ото будувати.

Так і не поняв що то було :dntknw: 

ПС. Поки ті безглузді мисочки висіли, бджоли не війшли в ройове жодного разу, а коли вони пропали , почали роітись. 

19 минут назад, Neanderthalensis сказал:

Ламав, ламав

Не треба . 

19 минут назад, Neanderthalensis сказал:

Коли пішли вже Ф3+ перестали ото будувати

Скільки маток було куплених ф1 , і який відсоток бажання тихої зміни ?

22 минуты назад, Neanderthalensis сказал:

Коли тiльки завiв бджiл, ще Ф1, Ф2 були, стикнувся з таким заскоком, вони чомусь мисочки полюбляли будувати. Спочатку думав - роїться хочуть. Ніфіга. Нічого з ними не роблять.

На кожнiй рамці з кожного боку по +-3 мисочки. Ламав, ламав, пофіг, на другий день знов вони там. Плюнув.

Весь рік мають бути у них мисочки .

Відводки роблю, тільки но матки облетілись, яка там ройка, знов по три мисочки на рамці. 

Коли пішли вже Ф3+ перестали ото будувати.

Так і не поняв що то було :dntknw: 

ПС. Поки ті безглузді мисочки висіли, бджоли не війшли в ройове жодного разу, а коли вони пропали , почали роітись. 

Ап

5 минут назад, В 361 сказал:

Не треба . 

Так вже не ламаю :umora: Бо нема шо :umora:

7 минут назад, В 361 сказал:

Не прийняття іншої породи , норм

Якої іншої породи? :hmm:. Не було ніякої iншої породи. Була одна сім"я бак Ф1 яка будувала халявні мисочки, за нею її дочки Ф2 теж будували. Внучки вже ні. Iншiх бджiл не було. В мене вся пасiка з одного вулика вийшла :umora:

Только что, Neanderthalensis сказал:

Так вже не ламаю :umora: Бо нема шо :umora:

Якої іншої породи? :hmm:. Не було ніякої iншої породи. Була одна сім"я бак Ф1 яка будувала халявні мисочки, за нею її дочки Ф2 теж будували. Внучки вже ні. Iншiх бджiл не було. В мене вся пасiка з одного вулика вийшла :umora:

То треба повну картину з самого початку описувати , а не щоб ми вгадували , 

4 минуты назад, Neanderthalensis сказал:

Була одна сім"я бак Ф1

Яка ? Зимувала ? Каліч?   Не розумію, 

7 минут назад, Neanderthalensis сказал:

В мене вся пасiка з одного вулика вийшла :umora:

Печаль. Але тримайтесь:umora:

20 хвилин тому, Neanderthalensis сказав:

То роїтися вже Ф які почали?

3 минуты назад, В 361 сказал:

То треба повну картину з самого початку описувати , а не щоб ми вгадували , 

Яка ? Зимувала ? Каліч?   Не розумію, 

Нема нiяких картин :umora:

Ф1. Перший рiк травневий вiдводок на 5 (п"ять) рамок, на другий рiк повноцiнна сiм"я. Обидва роки будувала ненужнi маточники. 

Дочки Ф2 теж саме, поки жили, теж тi маточники кльопали.

Внучки Ф3 вже нi, не будують.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...