Николай S Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Хочеться обсудити в цій темі застосування різних рослин на пасіці, для профілактики, лікування пчіл та боротьби з шкідниками, можливо їхній вплив на близьке розташування до вуликів. Рекомендую згадуючи про якусь рослину давати посилання на наш каталог. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Якось поставив вулика під кущем бузини. Ну отої, що "в городі бузина, а в Києві дядько". Так під час цвітіння отієї бузини бджоли того вулика не давили кришку зняти. Можливо випадковий збіг обставин... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр Д Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Доброго вечора ,можє хтось використовував чибрець в вуликах проти кліща і якщо використовував то який результат. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Владимир ТТ Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Постою послушаю... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Стараюсь размещать улья как можно ближе к подсолнечнику. Не знаю как фито-, но просто терапия, от количества принесенных кг, радует каждого пасечника . 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Чи можна додавати у сіроп "ефірну олію сосни"? (я розумію, що краще самому кришити і варити, але такі обставини). Якщо да, то в якій пропорції? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Що, ніхто не знає? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 14 часов назад, Oskar сказал: Чи можна додавати у сіроп "ефірну олію сосни"? (я розумію, що краще самому кришити і варити, але такі обставини). Якщо да, то в якій пропорції? С какой целью? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 52 минуты назад, Джаз сказал: С какой целью? Заменить сосновые почки и вместе с отваром полыни добавить в сироп для профилактики Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 28 минут назад, Oskar сказал: Заменить сосновые почки и вместе с отваром полыни добавить в сироп для профилактики Можно, почему нет? В теме о КАС-81 кто-то писал что так и делает, даже настойку полыни аптечной добавляет. Там и пропорции были. Профилактика в зимовку. А на весну достаточно настоять полыни, добавить сосновых иголок и в сироп. Проливать по улочкам из бутылки. Делал так прошлый год и в этом буду. Профилактика нозематоза. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віктор60 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Якщо в вулик покласти свіже листя помідорів,то мурашки швидко покидають його.Негативного впливу на бджіл не спостерігав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 2 години тому, Віктор60 сказав: Якщо в вулик покласти свіже листя помідорів,то мурашки швидко покидають його.Негативного впливу на бджіл не спостерігав. В мене в теплиці (помідорній) стільки мурашок, що аж гай (помідорний) шумить 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 12 часов назад, gardener сказал: В мене в теплиці (помідорній) стільки мурашок, що аж гай (помідорний) шумить То пчелы начинают разбираться что у них в улье помидоры делают и мурашки под горячую руку попадают. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts