Jump to content

Фітотерапія на пасіці

Recommended Posts

Хочеться обсудити в цій темі застосування різних рослин на пасіці, для профілактики, лікування пчіл та боротьби з шкідниками:hmm:, можливо їхній вплив на близьке розташування до вуликів.

Рекомендую згадуючи про якусь рослину давати посилання на наш каталог.

Якось поставив вулика під кущем бузини. Ну отої, що "в городі бузина, а в Києві дядько".  Так під час цвітіння отієї бузини бджоли того вулика не давили кришку зняти.:vinny: Можливо випадковий збіг обставин...

• Like 2

Доброго вечора ,можє хтось використовував чибрець в вуликах проти кліща і якщо використовував то який результат.

• Like 1

Стараюсь размещать улья как можно ближе к подсолнечнику. Не знаю как фито-, но просто терапия, от количества принесенных кг, радует каждого пасечника :umora:.

• Like 1
  • Thanks 1

Чи можна додавати у сіроп "ефірну олію сосни"? (я розумію, що краще самому кришити і варити, але такі обставини). Якщо да, то в якій пропорції?

efirna-.jpg

14 часов назад, Oskar сказал:

Чи можна додавати у сіроп "ефірну олію сосни"? (я розумію, що краще самому кришити і варити, але такі обставини). Якщо да, то в якій пропорції?

efirna-.jpg

С какой целью? 

52 минуты назад, Джаз сказал:

С какой целью? 

Заменить сосновые почки и вместе с отваром полыни добавить в сироп для профилактики

28 минут назад, Oskar сказал:

Заменить сосновые почки и вместе с отваром полыни добавить в сироп для профилактики

Можно, почему нет? В теме о КАС-81 кто-то писал что так и делает, даже настойку полыни аптечной добавляет. Там и пропорции были. Профилактика в зимовку.

А на весну достаточно настоять полыни, добавить сосновых иголок и в сироп. Проливать по улочкам из бутылки. Делал так прошлый год и в этом буду. Профилактика нозематоза. 

• Like 1

• 2 weeks later...

Якщо в вулик покласти свіже листя помідорів,то мурашки швидко покидають його.Негативного впливу на бджіл не спостерігав.

2 години тому, Віктор60 сказав:

Якщо в вулик покласти свіже листя помідорів,то мурашки швидко покидають його.Негативного впливу на бджіл не спостерігав.

В мене в теплиці (помідорній) стільки мурашок, що аж гай (помідорний) шумить

• Like 1

12 часов назад, gardener сказал:

В мене в теплиці (помідорній) стільки мурашок, що аж гай (помідорний) шумить

:crazy: То пчелы начинают разбираться что у них в улье помидоры делают и мурашки под горячую руку попадают.

• Haha 4