Jump to content

Мед і вегетаріанство

ex_edc

Recommended Posts

Не знайшов такої теми на форумі. Тому вирішив написати. Підштовхнула до цього мене вчорашня розмова із колегою. Вона веганка (ідейна, тобто не їсть тваринної їжі не з дієтихнич а з етичних міркуваннь). І вона сказала що мед це один з ключових срачів у веганстві. Одні кажуть що не можна їсти бо це експлуатація бджіл, інші кажуть що можна але тільки з етичних пасік (моя підійшла під таке визначення - не можна загодовувати бджіл на зиму цукром бо вони від того втрачають імунітет, а я вже чотири роки на чистому меду зимую (навіть краплі не даю на зиму сиропу)), ще одні кажуть що треба їсти бо це навпаки допомагає бджолам бо вони носять меду більше ніж можуть з"їсти.

А чи є у нашому середовищі вегани і що вони про це скажуть?

33 минуты назад, ex_edc сказал:

Это называется "Заставь дурака Богу молится, он и лоб расшибет".

Чеж они воду тогда пьют, в ней столько рыбок плавает, сделал один глоток и лишил 1 рыбку места, пичаль-бида.:(

Скоро появятся такие, кто вообще ничего не ест и не пьёт. Интересно было бы их послушать :umora:

8 годин тому, Алёнка сказав:

Скоро появятся такие, кто вообще ничего не ест и не пьёт. Интересно было бы их послушать :umora:

Бретаріанець (праноїд, сонцеїд від англ. breath — дихання) — людина, яка стверджує, що може довгий час обходитися без фізичної їжі та води, або тільки без фізичної їжі.

Прихильники цієї філософії стверджують, що підтримку життєдіяльності організму здійснюється за рахунок прани (життєвої сили в індуїзмі), або, за деякими даними, від енергії сонячного світла

19 годин тому, ex_edc сказав:

Не знайшов такої теми на форумі. Тому вирішив написати. Підштовхнула до цього мене вчорашня розмова із колегою. Вона веганка (ідейна, тобто не їсть тваринної їжі не з дієтихнич а з етичних міркуваннь). І вона сказала що мед це один з ключових срачів у веганстві. Одні кажуть що не можна їсти бо це експлуатація бджіл, інші кажуть що можна але тільки з етичних пасік (моя підійшла під таке визначення - не можна загодовувати бджіл на зиму цукром бо вони від того втрачають імунітет, а я вже чотири роки на чистому меду зимую (навіть краплі не даю на зиму сиропу)), ще одні кажуть що треба їсти бо це навпаки допомагає бджолам бо вони носять меду більше ніж можуть з"їсти.

на рахунок вашої колеги, то і городину не потрідно їсти теж бо коники томилися на паю, а гній .... не хочу просто флудити і перетворювати тему в ги-ги. все дано Богом для людини, а то що вам розповідають то їхнє, своє бачення. колись в школі хтось на вчительку повпливав і вона вирішила на нас це все вилити. каже - ви їсте ковбасу, а вона з дохлятини бо її робили з мертвої тварини і в такому руслі. а чого не сказати , от гарний домашній кабанчик, а яке салко топке аж в роті саме тане, а шкварочка яка смачна , а свіжина , за вуха не відтягнеш.

на рахунок цукру, якщо мої бджоли підуть на пізніх медах а це може бути верес, падь. то я що маю переживати що вони обгадяться і можливо виживуть але тішити себе що вони не мучились не переробляли цукор і вижили б. а як бути якщо меду не вистачає взагалі на зимівку.

не піддавайтеся впливу таких людей. :IMHO:

4 часа назад, СЄРЖ сказал:

не піддавайтеся впливу таких людей. :IMHO:

я від сала і смаженого реберця не відмовлюсь :) я чому запитав - веганів/вегетаріанців стає все більше. у тому числі і серед існуючих чи потенційних клієнтів. Тому хочу зрозуміти що їм відповідати.

П.С. на рахунок зимівлі на меду - у мене, як я вже випас, бджоли зимують так вже чотири роки і дякувати Богу все добре. Я розумію ризики по паді тому на зиму лишаю рамки з соняшником, а інші ідуть на відкачку вже в кінці літа. 

якщо ви так зимуєте 4 роки то нехай так і буде, а тим людям яка різниця як ваші бджоли зимують, їм аби мед був не фальсифікатом  не "липовим", а те що вони купують то їх не цікавить що бджола напрягалася. якщо це їх не цікавить то нехай і не цікавить що вона для себе напряжеться щоб добре перезимувати. як би вони так переживали за бджіл то не їли б і меду як і м"яса.:IMHO:

кажіть таким людям те що вони хочуть почути, і добавляйте як гляну у інших бджоли як дурні літають, той мед носять наче кінець світу, а мої піднесуть самий кращий з ранку і відпочивають цілий день.:umora:

я розумію коли продаєш в роздріб то кожен клієнт важливий, от і підстроюйтесь під нього якщо він такий спецефічний. я пенсіонерам роблю невелику знижку і є клієнтура які цінують мед і розуміються в ньому, беруть від 3-5 літрів, з такими теж можна йти на компроміс але зазвичай вони не торгуються.  в цьому році з"явився клієнт на рамковий мед, запитали чи є прополюс. я продав рамку і в подарунок дав прополюс. замовили ще кілька рамок і запитали що в мене є ще. здається я в когось забрав клієнта.:ah:

3 години тому, ex_edc сказав:

веганів/вегетаріанців стає все більше. у тому числі і серед існуючих чи потенційних клієнтів. Тому хочу зрозуміти що їм відповідати.

Можна запитати у покупців- вегетаріанців, що краще для здоров'я- цукор чи мед. Якщо обирають мед, то бджоли просто допомогають людині вижити без шкоди для бджолиної сім'ї. Згодовування бджолам цукру для успішної зимівлі досить часто ситуативно допомогає вижити бджолиній сім'ї. У певних ситуаціях пасічник має обирати- загибель сім'ї або успішна зимівля

Сахар не полезен вообще для человека и не надо быть вегетарианцем.

• 2 weeks later...

Какой продукт диетологи считают самым полезным

27 сентября 2017

Американские ученые выяснили, что всего одной ложки меда при ежедневном потреблении достаточно, чтобы значительно поправить здоровье. Этот продукт имеет антибактериальные свойства, позволяющие с его помощью улучшить состояние кожи, а также обладает свойствами мощного антиоксиданта и помогает телу избавиться от токсинов.

Природный сахар (трегалоза), содержащийся в меде, может предотвратить сердечные приступы. Он активирует белок TFEB, который заставляет иммунные клетки (макрофаги) удалять жирные отложения из артерий. Как показали эксперименты с мышами, трегалоза снижала объемы отложений примерно на 30%.

Если регулярно употреблять мед, сокращается риск атеросклероза, из-за которого артерии теряют эластичность, а также повышается давление, развиваются серьезные сердечные недуги и сердечные приступы. Обычно при атеросклерозе макрофаги не способны очистить сосуды от отложений, так как они больше фокусируются на самом воспалении в сосудах.

Кстати, трегалозу можно также найти в грибах, лобстерах и креветках. Правда, в рамках эксперимента была доказана эффективность только инъекций трегалозы.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...