melkart Опубликовано 29 декабря, 2017 Share Опубликовано 29 декабря, 2017 Мабуть в Канаді якісь особливі бджоли, які того стовпа не дотримуються у них ті "стовпи" по півтора метри стоять. Та й не тільки у них.. 5 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yurko Опубликовано 29 декабря, 2017 Share Опубликовано 29 декабря, 2017 1 година тому, Markus V сказав: обмеження по "медовому сповпові" десь в районі 60-65 см., тобто ця висота медових запасів для бджіл є критичною і після її досягнення вони майже перестають приносити нектар. І це стосується усих типів вулика а враховуючи що в альпійцях гніздо дуже вузьке то меде там буде досить мало. Продуктивність такого вулика дуже низька... тому я став на рут 8 рамок... Вагоме обмеження. Рахуємо. 60-65 см. в делоні це приблизно 40-50 кг меду. А за дві-три відкачки виходить чуть більше сотні. Дійсно низька продуктивність, на рутах за такого обмеження вийде 3-4 сотні. З вулика. Еге ж?. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Markus V Опубликовано 30 декабря, 2017 Share Опубликовано 30 декабря, 2017 Я нікого не хочу повчати... Папп В.В. три дні тому на конференції відповідаючи на моє питання про альпійці, відповів що більше одного бідона не отримував з сімї. Можливо у когось інші медозбори, чи ще щось і в них цей вулик буде давати 100-200 і більше кг. я буду лише радий. Так само і Доскоч І.М. був присутній при тій розмові і підтвердив слова Паппа, доповнивши що ці вулики часто падають через свою висоту. Я особисто цього року поставлю пару делонівців у якості експерименту, так чисто погратися, а наступати на граблі котрі потоптало вже не мало народу не маю нв найменшого бажання. тут вибір кожного і у кожного свій шлях. Я особисто обрав рут, так як рухаюся до промислового бджільництва а рут як я його колись не критикував, є найперспективнішою промисловою системою утримання. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 30 декабря, 2017 Share Опубликовано 30 декабря, 2017 9 минут назад, Markus V сказал: . Я особисто цього року поставлю пару делонівців у якості експерименту, так чисто погратися, а наступати на граблі котрі потоптало вже не мало народу не маю нв найменшого бажання. тут вибір кожного і у кожного свій шлях. Я особисто обрав рут, так як рухаюся до промислового бджільництва а рут як я його колись не критикував, є найперспективнішою промисловою системою утримання. Промисловий рут на 10 рамок, а Ви знову наступаєте на граблі з своїми 8 рамковими корпусами. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Markus V Опубликовано 30 декабря, 2017 Share Опубликовано 30 декабря, 2017 з кількістю рамлк я ще в роздумах, і все таки схиляюсь більше до 8 рамочного, через те що у 10 рам, доволі суттєва вага. А що стосується 8 рамок, то в деяких державах часто використовують саме 8 і навіть 9 рамок рута при чому саме на промислових пасіках. 10 рамок це класичний рут а 8 рам. на мою думку ще окрім ваги дасть мені і ряд інших переваг.... поживемо, побачимо... до прикладу Богдан Болюбаш, тримає бджіл саме на 8 рамках рута, я з ним говорив, він задоволений... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 декабря, 2017 Share Опубликовано 31 декабря, 2017 9 годин тому, Markus V сказав: Я нікого не хочу повчати... Папп В.В. три дні тому на конференції відповідаючи на моє питання про альпійці, відповів що більше одного бідона не отримував з сімї. Можливо у когось інші медозбори, чи ще щось і в них цей вулик буде давати 100-200 і більше кг. я буду лише радий. Так само і Доскоч І.М. був присутній при тій розмові і підтвердив слова Паппа, доповнивши що ці вулики часто падають через свою висоту. Я особисто цього року поставлю пару делонівців у якості експерименту, так чисто погратися, а наступати на граблі котрі потоптало вже не мало народу не маю нв найменшого бажання. тут вибір кожного і у кожного свій шлях. Я особисто обрав рут, так як рухаюся до промислового бджільництва а рут як я його колись не критикував, є найперспективнішою промисловою системою утримання. Згоден з вами на усі 100 відсотків. Правда 145 не мав і мати її не збираюся. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 декабря, 2017 Share Опубликовано 31 декабря, 2017 9 годин тому, Гурович сказав: Промисловий рут на 10 рамок, а Ви знову наступаєте на граблі з своїми 8 рамковими корпусами. А де це записано? Правда у мене 10 рам 230 і я вважаю, що 8 - то все ж малувато . Тим більше для баків. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Markus V Опубликовано 31 декабря, 2017 Share Опубликовано 31 декабря, 2017 Що стосується того що "8 малувато", це актуально як ви сказали для баків, чи ще для взятків центральної України, а для моїх карпатських взятків має вистачити, тим більше що я маю 8 і 10 рам. рути, тому я випробую і прийму остаточне рішення... про результати - повідомлю спільноту, якщо це буде цікаво... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 31 декабря, 2017 Share Опубликовано 31 декабря, 2017 1 година тому, Markus V сказав: Що стосується того що "8 малувато", це актуально як ви сказали для баків, чи ще для взятків центральної України, а для моїх карпатських взятків має вистачити, тим більше що я маю 8 і 10 рам. рути, тому я випробую і прийму остаточне рішення... про результати - повідомлю спільноту, якщо це буде цікаво... Також маю рути на 8 рамок, нічого немалувато. Зрештою, якщо треба, завжди можна доставити ще один корпус 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бондарь Опубликовано 16 февраля, 2018 Share Опубликовано 16 февраля, 2018 зимовка с глухим потолком и сетчатым дном в альпийских ульях просто песня. три года проволку не нятягиваю на рамки просто песня. любой даже слабый отводок даст мед. рамка проволочная один раз сделал на всю жизнь. но есть и минусы существенные 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иваныч Опубликовано 21 февраля, 2018 Share Опубликовано 21 февраля, 2018 В 2/16/2018 в 18:26, Бондарь сказал: зимовка с глухим потолком и сетчатым дном в альпийских ульях просто песня. три года проволку не нятягиваю на рамки просто песня. любой даже слабый отводок даст мед. рамка проволочная один раз сделал на всю жизнь. но есть и минусы существенные А про мінуси конкретніше можете розтлумачити. на те і форум щоб ділитися плюсами та мінусами. Дякую. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бондарь Опубликовано 22 февраля, 2018 Share Опубликовано 22 февраля, 2018 В 21.02.2018 в 16:09, Иваныч сказал: А про мінуси конкретніше можете розтлумачити. на те і форум щоб ділитися плюсами та мінусами. Дякую. минусы альпийского улья 1 слишком высокий. 2 обязательно необходимо делать отводки иначе роение 3 не стандарт рамки не купишь не продашь. на счет устойчивости у меня стоят на самодельных 4 местных поддонах .стоят великолепно. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иваныч Опубликовано 22 февраля, 2018 Share Опубликовано 22 февраля, 2018 1 час назад, Бондарь сказал: минусы альпийского улья 1 слишком высокий. 2 обязательно необходимо делать отводки иначе роение 3 не стандарт рамки не купишь не продашь. на счет устойчивости у меня стоят на самодельных 4 местных поддонах .стоят великолепно. Дякую . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Medicus Опубликовано 1 марта, 2018 Share Опубликовано 1 марта, 2018 В 25.07.2017 в 21:37, Тарас Мольфар сказал: Доброго вечора. Підкажіть будь ласка хто користується вуликами системи Альпійський (Роже Делона)? Які особливості конструкції та утримання бджіл? Можна ще запитати ось цього чоловіка: 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Арій Аграрій Опубликовано 25 ноября, 2020 Share Опубликовано 25 ноября, 2020 11.10.2017 в 07:37, Патриот17 сказав: Нижние три корпуса считать гнездоМ, а остальные три магазинами. Матка может подниматься сеять и в магазины, но редко. В конце апреля сыпать пчел на сушь в эти улья и дайте подкормку до наступления стабильного взятка. С молодыми матками, заменой каждый год,не роиться и прекрасно развивается. Обязательна нижняя винтеляция зимой. Зимуют и готовятся к зиме стабильнее чем даданы. Чтоб семья не перезимовала в нем это надо постараться... Обычно идут в зиму на 6-7 рамках в каждом корпусе.зимуют в двух корпусах, третий нижний как буфер, в нем и рамок меньше у меня зимой 4-5. Спрашивайте. Вітаю. У вас рамка 215 ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 27 ноября, 2020 Share Опубликовано 27 ноября, 2020 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 27 ноября, 2020 Share Опубликовано 27 ноября, 2020 34 минуты назад, tolik2362 сказал: А зачем вы это видео бросили в тему про альпийцы? Рут продают, Удав продают, альпийский улей не продают. Есть где узнать историю создания и развала этой пасеки? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 25 июня, 2021 Share Опубликовано 25 июня, 2021 Придбав собі один альпійський вулик 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ласунчик Опубликовано 25 июня, 2021 Share Опубликовано 25 июня, 2021 А чому тільки 10 рамочок замовили? З нетерпінням чекаємо відео заселення! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
lesnik44 Опубликовано 5 февраля, 2025 Share Опубликовано 5 февраля, 2025 Доброго дня, шановні. А давайте реанімуємо тему. За цей час повинно було добавитись шанувальників цього вулика. Ось, наприклад я. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Апіслав Лучанський Опубликовано 10 февраля, 2025 Share Опубликовано 10 февраля, 2025 Так все-таки, який розмір рамки альпійського вулика і чим він відрізняється від малоформатного (МФУ)? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
lesnik44 Опубликовано 10 февраля, 2025 Share Опубликовано 10 февраля, 2025 Ну взагалі в нас ходить два стандарти. В залежности від розміру корпусів. Є корпус висотою 230 мм , Climatstable, що й патентував Делон, іє 108 мм А МФУ -це ж загальна назва для класу вуликів. Тут і Удав,і ще якісь схожі Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Апіслав Лучанський Опубликовано 11 февраля, 2025 Share Опубликовано 11 февраля, 2025 хотів би почути відгуки тих, хто тримає вулики на половину української рамки. плюси і мінуси? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
lesnik44 Опубликовано 12 февраля, 2025 Share Опубликовано 12 февраля, 2025 19 часов назад, Апіслав Лучанський сказал: хотів би почути відгуки тих, хто тримає вулики на половину української рамки. плюси і мінуси? Роблять на 145 рамку горизонтально. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
lesnik44 Опубликовано 18 февраля, 2025 Share Опубликовано 18 февраля, 2025 15.02.2025 дивився своїх альпійців. Стан і запаси кормів кращі,ніж в даданах Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.