Перейти к содержанию

Альпійський вулик (Роже Делона)

Рекомендуемые сообщения

Мабуть в Канаді якісь особливі бджоли, які того стовпа не дотримуються :umora: у них ті "стовпи" по півтора метри стоять. Та й не тільки у них.. 

• Подобається 5
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

1 година тому, Markus V сказав:

обмеження по "медовому сповпові" десь в районі 60-65 см., тобто ця висота медових запасів для бджіл є критичною і після її досягнення вони майже перестають приносити нектар. І це стосується усих типів вулика а враховуючи що в альпійцях гніздо дуже вузьке то меде там буде досить мало. Продуктивність такого вулика дуже низька... тому я став на рут 8 рамок...

Вагоме обмеження. Рахуємо. 60-65 см. в делоні це приблизно 40-50 кг меду. А за дві-три відкачки виходить чуть більше сотні. Дійсно низька продуктивність, на рутах за такого обмеження вийде 3-4 сотні. З вулика. Еге ж?.

Я нікого не хочу повчати... Папп В.В. три дні тому на конференції відповідаючи на моє питання про альпійці, відповів що більше одного бідона не отримував з сімї. Можливо у когось інші медозбори, чи ще щось і в них цей вулик буде давати 100-200 і більше кг. я буду лише радий.  Так само і Доскоч І.М. був присутній при тій розмові і підтвердив слова Паппа, доповнивши що ці вулики часто падають через свою висоту. Я особисто цього року поставлю пару делонівців у якості експерименту, так чисто погратися, а наступати на граблі котрі потоптало вже не мало народу не маю нв найменшого бажання. тут вибір кожного і у кожного свій шлях. Я особисто обрав рут, так як рухаюся до промислового бджільництва а рут як я його колись не критикував, є найперспективнішою промисловою системою утримання. 

9 минут назад, Markus V сказал:

. Я особисто цього року поставлю пару делонівців у якості експерименту, так чисто погратися, а наступати на граблі котрі потоптало вже не мало народу не маю нв найменшого бажання. тут вибір кожного і у кожного свій шлях. Я особисто обрав рут, так як рухаюся до промислового бджільництва а рут як я його колись не критикував, є найперспективнішою промисловою системою утримання. 

Промисловий рут на 10 рамок, а Ви знову наступаєте на граблі з своїми 8 рамковими корпусами.

з кількістю рамлк я ще в роздумах, і все таки схиляюсь більше до 8 рамочного, через те що у 10 рам, доволі суттєва вага. А що стосується 8 рамок, то в деяких державах часто використовують саме 8 і навіть 9 рамок рута при чому саме на промислових пасіках. 10 рамок це класичний рут а 8 рам. на мою думку ще окрім ваги дасть мені і ряд інших переваг.... поживемо, побачимо... до прикладу Богдан Болюбаш, тримає бджіл саме на 8 рамках рута, я з ним говорив, він задоволений...

9 годин тому, Markus V сказав:

Я нікого не хочу повчати... Папп В.В. три дні тому на конференції відповідаючи на моє питання про альпійці, відповів що більше одного бідона не отримував з сімї. Можливо у когось інші медозбори, чи ще щось і в них цей вулик буде давати 100-200 і більше кг. я буду лише радий.  Так само і Доскоч І.М. був присутній при тій розмові і підтвердив слова Паппа, доповнивши що ці вулики часто падають через свою висоту. Я особисто цього року поставлю пару делонівців у якості експерименту, так чисто погратися, а наступати на граблі котрі потоптало вже не мало народу не маю нв найменшого бажання. тут вибір кожного і у кожного свій шлях. Я особисто обрав рут, так як рухаюся до промислового бджільництва а рут як я його колись не критикував, є найперспективнішою промисловою системою утримання. 

Згоден з вами  на усі 100 відсотків. Правда 145 не мав і мати її не збираюся.:IMHO:

9 годин тому, Гурович сказав:

Промисловий рут на 10 рамок, а Ви знову наступаєте на граблі з своїми 8 рамковими корпусами.

А де це записано? :ah::hmm: Правда у мене 10 рам 230 і я вважаю, що 8 - то все ж  малувато . Тим більше для баків.

Що стосується того що "8 малувато", це актуально як ви сказали для баків, чи ще для взятків центральної України, а для моїх карпатських взятків має вистачити, тим більше що я маю 8 і 10 рам. рути, тому я випробую і прийму остаточне рішення... про результати - повідомлю спільноту, якщо це буде цікаво...

1 година тому, Markus V сказав:

Що стосується того що "8 малувато", це актуально як ви сказали для баків, чи ще для взятків центральної України, а для моїх карпатських взятків має вистачити, тим більше що я маю 8 і 10 рам. рути, тому я випробую і прийму остаточне рішення... про результати - повідомлю спільноту, якщо це буде цікаво...

Також маю рути на 8 рамок, нічого немалувато. Зрештою, якщо треба, завжди можна доставити ще один корпус

• 1 month later...

зимовка с глухим потолком и сетчатым дном в альпийских ульях просто песня. три года проволку не нятягиваю на рамки просто песня. любой даже слабый отводок даст мед. рамка проволочная один раз сделал на всю жизнь. но есть и минусы существенные

В 2/16/2018 в 18:26, Бондарь сказал:

зимовка с глухим потолком и сетчатым дном в альпийских ульях просто песня. три года проволку не нятягиваю на рамки просто песня. любой даже слабый отводок даст мед. рамка проволочная один раз сделал на всю жизнь. но есть и минусы существенные

А про мінуси конкретніше можете розтлумачити. :IMHO:на те і форум щоб ділитися плюсами та мінусами. Дякую.

В 21.02.2018 в 16:09, Иваныч сказал:

А про мінуси конкретніше можете розтлумачити. :IMHO:на те і форум щоб ділитися плюсами та мінусами. Дякую.

минусы альпийского улья  1  слишком высокий. 2 обязательно необходимо делать отводки иначе роение 3 не стандарт рамки не купишь не продашь. на счет устойчивости у меня стоят на самодельных 4 местных поддонах .стоят великолепно.

1 час назад, Бондарь сказал:

минусы альпийского улья  1  слишком высокий. 2 обязательно необходимо делать отводки иначе роение 3 не стандарт рамки не купишь не продашь. на счет устойчивости у меня стоят на самодельных 4 местных поддонах .стоят великолепно.

Дякую . 

В 25.07.2017 в 21:37, Тарас Мольфар сказал:

Доброго вечора. Підкажіть будь ласка хто користується вуликами системи Альпійський (Роже Делона)? Які особливості конструкції та утримання бджіл?

Можна ще запитати ось цього чоловіка:

• 2 years later...
11.10.2017 в 07:37, Патриот17 сказав:

Нижние три корпуса считать гнездоМ, а остальные три магазинами. Матка может подниматься сеять и в магазины, но редко. В конце апреля сыпать пчел на сушь в эти улья и дайте подкормку до наступления стабильного взятка. С молодыми матками, заменой каждый год,не роиться и прекрасно развивается. Обязательна нижняя винтеляция зимой. Зимуют и готовятся к зиме стабильнее чем даданы. Чтоб семья не перезимовала в нем это надо постараться... Обычно идут в зиму на 6-7 рамках в каждом корпусе.зимуют в двух корпусах, третий нижний как буфер, в нем и рамок меньше у меня зимой 4-5.

Спрашивайте.

Вітаю. У вас рамка 215 ?

34 минуты назад, tolik2362 сказал:

А зачем вы это видео бросили в тему про альпийцы? Рут продают, Удав продают, альпийский улей не продают.

Есть где узнать историю создания и развала этой пасеки?

• 6 months later...

Придбав собі один альпійський вулик

А чому тільки 10 рамочок замовили?

З нетерпінням чекаємо відео заселення!

• 3 years later...

Доброго дня, шановні. А давайте реанімуємо тему. За цей час повинно було добавитись шанувальників цього вулика. Ось, наприклад я. :)

Так все-таки, який розмір рамки альпійського вулика і чим він відрізняється від малоформатного (МФУ)?

Ну взагалі в нас ходить два стандарти. В залежности від розміру корпусів. Є корпус висотою 230 мм , Climatstable, що й патентував Делон, іє 108 мм

А МФУ -це ж загальна назва для класу вуликів. Тут і Удав,і ще якісь схожі

хотів би почути відгуки тих, хто тримає вулики на половину української рамки. плюси і мінуси?

19 часов назад, Апіслав Лучанський сказал:

хотів би почути відгуки тих, хто тримає вулики на половину української рамки. плюси і мінуси?

Роблять на 145 рамку горизонтально. 

15.02.2025 дивився своїх альпійців. Стан і запаси кормів кращі,ніж в даданах

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...