Перейти к содержанию

Августовские отводки

Рекомендуемые сообщения

Не нашел на форуме эту тему, хотя возможно был невнимательный )))) Итак , нужна помощь!!!  Кто что думает о создании августовских отводков?  Как , когда , нужно ли их вообще делать, оправдано ли такое деление семьи после медосбора, не повредит ли это основной семье и тд ?  Просьба ответить пчеловодов  которые  РЕАЛЬНО практиковали создание  таких отводков!!!  Теоретиков  и тех кто не пробовал , но прочитал много умных книжек))))  прошу  не мешать обсуждению. Всем  спасибо !!!

Інформація з ютубу.

49 минут назад, Геннадий79 сказал:

Как , когда , нужно ли их вообще делать, оправдано ли такое деление семьи после медосбора, не повредит ли это основной семье и тд ?

После какого медосбора Вы имеете ввиду? Если подсолнух, то посмотрите на силу семей после ГВ. Порой соединяю ослабевших в августе, ни о каком делении речи быть может. 

24 минуты назад, Mаксим сказал:

Как раз это видео и посмотрел , поэтому вопрос и возник. Собрался после подсолнуха сделать такие отводки, но порылся в инете и нашел  как положительные так и отрицательные отзывы. Хотелось бы услышать отзывы тех, кто попробовал делать такие отводки или делает их постоянно

Все залежить від сили взятку на соняху і його тривалості. Все індивідуально.

Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk

3 часа назад, Barabash_a_v сказал:

Все залежить від сили взятку на соняху і його тривалості. Все індивідуально.

Іще від медоносів після соняха і температури - є лише місяць щоб наростити відводки в зиму та відновити сім"ї, з яких відводки зроблені. А це без взятку і тепла у серпні зробити неможливо.

Іще від медоносів після соняха і температури - є лише місяць щоб наростити відводки в зиму та відновити сім"ї, з яких відводки зроблені. А це без взятку і тепла у серпні зробити неможливо.

Или если не будет взятка в августе, то очень сильно прийдется поиграться с сиропчиком, и то не факт что успееш наростить в зиму. Фактор, где будут зимовать, на улице или в помещении и в каком улье, тоже надо учитывать. Я бы не делал в августе, лучше пустил сильную семью в зиму и с большей вероятностью удачно перезимовал, а по весне сделал отводки, при этом более спокойно спал всю зиму и не дёргался.

Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk

Якось,привіз пізнього(11 серпня) роя на 4 р..Так змушений був танцювати з бубном біля нього,потім,недоспані ночі взимку,чи перезимує чи ні.Корма на зиму заготовляли ім сильні сім'і.Постійно підсилював на виході розплодом.В зиму пішли на 3-х рамках,зимівля на вулиці.Перезимували на 4 з 5.Але,думаю,поталанило.Залишив заради матки,червила гарно й була темновишневого кольору,тому і лишив.Але є одне але.Перезимувавши,почала червити з великими пропусками...Поміняв матку,зараз вихователька.Думаю,не вартували ті танці тоі матки.Максимум,по строках можу зробити у 20-х числах липня на плідну матку(придбану) на хороший(збірний) відводок і то,серце не на місті взимку.

Пiсля соняшника нарощувати бджолу вміти треба, а щоб відводки виростити - це вищій пілотаж.

в серпні  робити відводки не рекомендую, хоч деколи і таке практикую ( коли німці  пізно присилають племматеріал). Практично наростити силу така сімейка не має можливості (танці з бубнами не допомагають:umora:). Природа робить свої корективи. Ночі холодають, матка не в змозі наростити достатньо масу бджоли . Якщо Ви сформуєте пізній відводок,  на 3-4х рамках критого розплоду, і така сімейка прийме матку , прийдеться її ще підсилити критим розплодом від інших сімей.

У наших умовах, Західної України . такі сімейки нормально зимують по дві в одному утепленому лежаку через перегородку. Фактично в зиму підуть сімейки силою 3-4 вулички бджіл.  Корма їм потрібно готувати в інших сім"ях, жодним разом не можна давати щоб вони самі собі переробили цукровий сироп. При формуванні таких відводків я ставлю їм пластикову годівничку, заповнюю її медоцукрової пастою-канді з додаванням вітамінного комплексу  В12 ( можна дати апімакс) приблизно 2-3 кг пасти, і через 3-4 дні підливаю їм до пасти ( НА НІЧ !!!) рідкої медової сити ( розведений мед) по 200-300 грам. Чим сильніший буде сформовано відводок , тим більше шансів доброї зимівлі і весняного розвитку.

При формуванні  таких сімей на зиму, я біля роздільної перегородки ставлю повномедні рамки, з обох сторін від перегородки , далі формую гніздо на  3-4 рамочки. Відводки на зимове місце необхідно формувати одразу,щоб не переносити пізніше,  по два у вулик. Так зимують запасні матки і  матки для пакетів.

7 хвилин тому, Іван Михайлович сказав:

в серпні  робити відводки не рекомендую, хоч деколи і таке практикую ( коли німці  пізно присилають племматеріал). Практично наростити силу така сімейка не має можливості (танці з бубнами не допомагають:umora:). Природа робить свої корективи. Ночі холодають, матка не в змозі наростити достатньо масу бджоли . Якщо Ви сформуєте пізній відводок,  на 3-4х рамках критого розплоду, і така сімейка прийме матку , прийдеться її ще підсилити критим розплодом від інших сімей.

У наших умовах, Західної України . такі сімейки нормально зимують по дві в одному утепленому лежаку через перегородку. Фактично в зиму підуть сімейки силою 3-4 вулички бджіл.  Корма їм потрібно готувати в інших сім"ях, жодним разом не можна давати щоб вони самі собі переробили цукровий сироп. При формуванні таких відводків я ставлю їм пластикову годівничку, заповнюю її медоцукрової пастою-канді з додаванням вітамінного комплексу  В12 ( можна дати апімакс) приблизно 2-3 кг пасти, і через 3-4 дні підливаю їм до пасти ( НА НІЧ !!!) рідкої медової сити ( розведений мед) по 200-300 грам. Чим сильніший буде сформовано відводок , тим більше шансів доброї зимівлі і весняного розвитку.

При формуванні  таких сімей на зиму, я біля роздільної перегородки ставлю повномедні рамки, з обох сторін від перегородки , далі формую гніздо на  3-4 рамочки. Відводки на зимове місце необхідно формувати одразу,щоб не переносити пізніше,  по два у вулик. Так зимують запасні матки і  матки для пакетів.

пять рам розплоду і одна з пергою це гарантовано після годівлі піде відводок на чотирьох вуличках, це пять рамок я залишаю,а коли лєнь в гостях так і на шести підуть ,весною лишнє забераю,простір заповнюю по товщині ппс-ом,а ще скажу,а є такі що бачили шестирамковий ппс з тією умовою що дві пергові ділю на рівну частину дві матки і в зиму допобачення весною ,що треба те і зроблю, тут саме головне вважаю мати чуття коли розпочати підгодівлю,щоб не припинити розвитку,тому приходиться давати малими дозами но притому більше витрачається осінню кормів,а весною віддається силою бджіл.

от лише я не можу нічого розказати про свою тестову групу:ah:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...