Іван Михайлович Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 30 хвилин тому, shersand сказав: Под номером 38 думаю скрывается @Іван Михайлович. В своем блоге по селекции он неоднократно упоминал важность родословной для племенных маток при их классификации. Я не скриваюся . В европі пропонується класифікувати матководів двома блоками цифр ,перша цифра рекомендовано використовувати поштову абревіатуру прийнято міжнародним союзом звязку , в Україні це № 38 ( виключння Німеччина , де багато матковивідних організацій і матководів), друга цифра , особистий реєстраційний номер матковода, у мене це № 005 . Тому в паспортах пишемо 38-005 - № матки по селекційній книзі - рік народження. Мітка ( опалітка) на матці може мати інший номер, і цей номер пишеться на кліточці в якій пересилається матка, а номер матки вказується в паспорті на матку ! Члени ОМУ , в цьому році, одержать можливість мітити маток номерами від 1 до 999. Селекційні матки будуть додатково мітитися мітками різних форм. На нашому сайті ГО ОМУ , буде розміщено інформацію про всіх матководів-селекціонерів , членів ОМУ, з їх номерами і інформація яким матеріалом володіє , але у всіх номер маток буде починатися з № 38. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 5 хвилин тому, Іван Михайлович сказав: В европі пропонується класифікувати матководів двома блоками цифр Наскільки мені відомо, це стосується лише селекції Карніки. У Бакфастчиків своя система, наприклад. Мені особисто більше подобається остання, де кожен матковод має буквенний код, як і країна. І тоді матковод виглядає не безлико 38-101, а легше сприймається UA-MAA, наприклад. Саме такий підхід і реалізовано в електронному журналі пасічника. Але це не стосується цієї теми. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @Іван Михайлович, відкрив нову тему, щоб не засмічувати інші. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Нам можно писать и так (UA-SOA-38-19)и получается всем догодили. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts