Перейти к содержанию

"Рада Форуму". Положення.

Sanich

Проект "ПрофСовет Форума". Обсуждение и голосование.   

81 пользователь проголосовал

1. 1. Поддерживаете ли вы данное предложение?

• Да, поддерживаю
      67
    • Нет, но поддержал бы в другой редакции
      3
    • Нет, не поддерживаю
      11

Рекомендуемые сообщения

Собственно идею эту я вынашивал давно и благодаря праздникам удалось выделить время, чтобы все формализировать на бумаге и обсудить с форумчанами. 

=============================================

Цілі проекту:

• Зменшити залежність Форуму від фізичної присутності адміністрації та розширити кількість форумчан, які будуть мати можливість підтримувати порядок на форумі;
  • Збільшити якість наповнення профільних тем, надаючи ПрофРаді можливість переносити  повідомлення не по темі в загальні теми або інші профільні теми;
  • Надати можливість користувачам оскаржити попередження через Професійну Раду Форуму та скасувати його;
  • Надати можливість форумчанам через механізм виборів делегувати відповідальних та авторитетних пасічників в ПрофРаду форуму та вплинути на якість Форуму;

Примітка: Ціллю проекту не є бажання віддати шану та вибрати в Раду просто шановних пасічників. Ціллю проекту є вибір Ради із активних форумчан, які беруть активну участь у житті Форуму, часто присутні на Форумі, мають високі морально-етичні якості та можуть принести користь іншим форумчанам та Форуму, отримавши додаткові повноваження та можливості.

Загальні положення:

• Склад Ради Форуму - 12 чоловік
  • Термін дії повноважень - 1 рік 
  • Всі голосування Ради та обговорення ведеться в окремому розділі, до якого має доступ лише члени Ради та Адміністрація Форуму; 
  • При кількості представників ПрофРади вісім і менше, на вакантні місця призначаються довибори; Довибори не призначаються за 2 місяці до початку планового виборчого процесу, тобто після 1-го жовтня; 

Процес виборів:

Терміни:

• Подання кандидатів з 1-го по 14-те грудня;
  • Голосування - 3 15 по 30 грудня;
  • При проведенні перших виборів, термін повноважень буде зменшено у відповідності до дати проведення виборів;

Подання кандидатів

• Кандидата можна запропонувати у спеціальній темі або просто написати в приват адміну форуму;
  • Кандидатуру може подати як сам форумчанин, який бажає взяти участь у процесі або ж кандидатуру може запропонувати інший форумчанин ;
  • Термін прийому кандидатів - 2 тижні
  • Кількість кандидатів - необмежена
  • Адміністрація подає автоматично 20 найактивніших форумчан минулого року, виключаючи адміністраторів, модераторів та форумчан хто не може стати представником Ради Форуму відповідно до інших пунктів правил, за кількістю написаних повідомлень на форуму. (Додано 1.1.2019)
  • Після закінчення прийому кандидатів, Адміністрація публікує список всіх попередніх кандидатів та надає термін близько тижня, для того, щоб відмовитися від участі у голосуванні. Форумчанин, який відмовляється від участі в голосуванні в якості кандидата, автоматично позбавляється такого ж права на наступний рік. 
  • Один форумчанин може подати не більше 6-ти кандидатур.
  • Подача кандидатів відбувається методом тегування їх нікнейму через знак @. Наприклад, @Moder. Будь-які інші методи запису ніків не приймаютсья до уваги.

Голосування:

• Голосування проводить в окремій темі, відкритій адміністрацією;
  • Можна голосувати за кілька кандидатів;
  • Голосування анонімне - користувачі не можуть бачити список хто за кого проголосував. Примітка - Адміністрація має можливість слідкувати за списком з ціллю переконатися у відсутності накруток від  нових зареєстрованих користувачів; моральне зобов'язання Адміністрації не поширювати  та не обговорювати інформації про хід голосування та вибір будь-кого із форумчан;
  • Термін голосування - два тижні.
  • Порядок відображення в списку голосування - по загальній кількості врахованих повідомлень на форумі  (в деяких неспеціалізованих розділах повідомлення не рахуються) (змінено 10.02.2019) у випадковому порядку. На розсуд автора теми голосування. (пояснення - збір статистики повідомлень неефективна операція, яка стримує процес.)
  • Право голосу мають усі користувачі форуму, хто має більше п'яти повідомлень на форумі

Хто може стати представником Ради Форуму:

• Будь-який користувач Форуму, який має мати мінімум 20 повідомлень на форумі;

Хто не може стати кандидатом:

• Користувач, який має на момент подачі кандидатів три або більше балів активних попереджень.  (Бали мають термін дії пів року, або рік)
  • Користувач, який відмовився від участі в Раді Форуму минулого голосування;
  • Користувач, який розвиває свій інтернет-проект та не бере активну участь в роботі Форума;
  • Користувач - голова, або представник адміністративного органу громадської-організації;

Умови реєстрації в Раді Форуму для вибраних кандидатів:

• На протязі 10 днів після оголошення складу Ради та отримання її представниками відповідних прав на Форумі, представники Ради мають зареєструватися в Раді, шляхом відповіді у темі із привітанням нового складу Ради. Якщо вибраний представник Ради відмовляється реєструватися подібним чином, він автоматично виключається зі складу Ради і на його місце запрошується кандидат наступний по списку, який ще не потрапив в Раду, але набрав найбільшу кількість голосів. Але в кількості не більше 3 чоловік. Якщо не зареєстрованих більше 3-х чоловік, призначаютсья довибори в Раду.  Нові представники Ради, які зайняли місце вибувших, мають також зареєструватися подібним чином. Якщо вони відмовляються пройти процедуру реєстрації, то виключають зі складу Ради, але на їхнє місце нових кандидатів не призначається. Рада буде працювати в неповному складі, або будуть оголошені довибори, якщо кількість представників менше ніж визначено положенням.
  • Форумчанин, який відмовляється від участі в Раді на даному етапі, не може брати участі у виборах до Ради на протязі 3-х років після цього. 

Дострокове припинення повноважень членства в ПрофРаді Форуму:

• Систематичне порушення правил та жалоби від користувачів;
  • Отримання більше ніж трьох попереджень від Адміністрації Форуму в період свого перебування в ПрофРаді, крім випадків коли попередження були анульовані ПрофРадою;
  • Представники Ради можуть ініціювати виключення інших представників зі складу, якщо для цього є відповідні аргументи;
  • Рішення про виключення приймається радою при наявності семи голосів, шляхом відкриття теми-голосування;  Голосування анонімне; 
  • Представник Ради може бути виключений із Ради по рішенню адміністрації у разі якщо він займає керівну чи адміністративну посаду на інших сайтах, чи організаціях пов"язаних з бджільництвом, і в його діях проявляється конфлікт інтересів (діяльність по дискредитації Форуму на користь іншого сайту чи  організації, використання положення  представника Ради для просування інших сайтів чи організації, недобросовісної конкуренції);

Можливості:

• Можливість переносити повідомлення із однієї теми до іншої
  • Можливість відмінити попередження та блокування будь якого із користувачів. Для цього один із представників Ради має створити повідомлення в розділі для ради та інші представники ради - проголосувати. При наявності семи чоловік, які не погоджуються з діями адміністрації - попередження або блокування користувача відміняються;  Голосування може ініціювати лише представник Ради;
  • Можливість призначити покарання, якщо на думку представників Ради Адміністрація повела себе занадто мяко по відношенню до порушника; 
  • Збільшений ліміт проставлення відміток "Подобається", порівняно з іншими користувачами;
  • Можуть публікувати повідомлення в закриті теми;
  • Можуть модерувати повідомлення в чаті;
  • Можуть бачити попередження видані Адміністрацією ;
  • Можуть об'єднувати та розділяти теми;
  • Можуть редагувати назви тем;

Добавлено 09.01. 

Если результаты голосование не изменятся, то прием кандидатов начнется в отдельной теме с понедельника 16.01.2017

Внесены изменения и уточнения в процесс довыборов кандидатов

Добавлено 15.01

Если на выборах проголосует в общем меньше 150 человек - выборы будут признаны несостоявшимеся и проект как таков, что утратил актулаьность. 

Один человек может подать не более 6 кандидатов. 

Добавлено 21.01

Начиная с голосования 2018 года, кандидаты должны быть поданы через символ @ или через прямой линк. Например @Sanich или sanich, но не sanich. Имена пользователей как обычный текст не принимаются.  

Добавлено 30.01

При голосовании за кандидатов 2018 года и далее, между подачей кандидатов и голосованием будет добавлена еще одна неделя для уточнения списков и приема самоотводов. 

Самоотводы принимаются после публикации списков кандидатов на протяжении недели перед голосованием личным сообщением администратору или другому человеку, кто отвечает за процесс. 

• Подобається 15

17 минут назад, Sanich сказал:

Рада припиняє свою роботу достроково, якщо на протязі терміну повноважень більше ніж два представники Ради припинили свої повноваження;

Пропоную збільшити з 2 до 5-6чол., або переобрання інших кандидатів на вакантні місця до закінчення терміну.

• Подобається 7

3 минуты назад, Fabro сказал:

Пропоную збільшити з 2 до 5-6чол., 

Чому? Можливо я щось не врахував. ПРосто якщо немає три чоловіки, то набрати 7 голосів за рішення буде доволі складно, як на мене. 

4 минуты назад, Fabro сказал:

або переобрання інших кандидатів на вакантні місця до закінчення терміну.

Боюсь, щоб не поринути в безкінечний процес довиборів. Тому пропоную саме такий варіант. 

• Подобається 1

це рада на 2018?

все-таки 12 форумчан маловато,моя думка 25 ,як кількість регіонів областей і нічого страшного як не виберуть з якоїсь області зате шанс буде,тай розприділення за напрямками тем буде більш ретельніший,завжди буде ресурс перерозподілу у разі певних форс-мажорних обставин{тривала відсутність за будь яких обставин,теща планшетку позиче:umora:},але якщо серйозно всяко є,

ну і з попередженнями,раз пішли такі демократичні процеси вношу пропозицію на розгляд адміну користуючись моральними принципами християнського вчення та з нагоди великого Свята усіх християнських конфесій, обявіть "поголовну" амністію хто має попередження,дайте так би мовити заново стати на шлях добра милістью своєю.

• Подобається 2

5 минут назад, Sanich сказал:

Боюсь, щоб не поринути в безкінечний процес довиборів. Тому пропоную саме такий варіант. 

Або я неправильно зрозумів, але якщо 

32 минуты назад, Sanich сказал:

якщо на протязі терміну повноважень більше ніж два представники Ради припинили свої повноваження

33 минуты назад, Sanich сказал:

Рада припиняє свою роботу достроково

а це тягне за собою 

8 минут назад, Sanich сказал:

поринути в безкінечний процес довиборів

• Подобається 2

3 минуты назад, miro сказал:

це рада на 2018?

І на 2017.

все-таки 12 форумчан маловато

Чому? 

25 ,як кількість регіонів областей

До чого тут регіони і області?  Є форумчани і з інших країн. 

4 минуты назад, miro сказал:

ну і з попередженнями,раз пішли такі демократичні процеси вношу пропозицію на розгляд адміну користуючись моральними принципами християнського вчення та з нагоди великого Свята усіх християнських конфесій, обявіть "поголовну" амністію хто має попередження,дайте так би мовити заново стати на шлях добра милістью своєю.

Рішення по конкретним попередження чи банам зможе прийняти Рада Форуму. ;) 

3 минуты назад, Fabro сказал:

Або я неправильно зрозумів, але якщо 

Все правильно. Я тебе зрозумів. 

Я б тоді запропонував так: Коли кількість представників в Раді менше дев"яти-десяти, то призначати довибори на три-чотири вакантних посади одночасно. 

П.С, Можливо ти саме це й мав на увазі - тоді я не зрозумів. :)  

• Подобається 1

8 минут назад, Sanich сказал:

Все правильно. Я тебе зрозумів. 

Я б тоді запропонував так: Коли кількість представників в Раді менше дев"яти-десяти, то призначати довибори на три-чотири вакантних посади одночасно. 

П.С, Можливо ти саме це й мав на увазі - тоді я не зрозумів. :)  

Саме так, тепер ми порузумілися:az:

• Подобається 2

1 минуту назад, Fabro сказал:

Саме так, тепер ми порузумілися:az:

ок. Це слушне зауваження і не міняє суті оригінального тексту. 

В раду вибирати кандидатів які невступали в конфлікти якість дописів Санич запропонуй кандидатури і шляхом голосування будем голосувати.

1 минуту назад, Богдан1 сказал:

В раду вибирати кандидатів які невступали в конфлікти якість дописів Санич запропонуй кандидатури і шляхом голосування будем голосувати.

Це не зовсім те, що я пропоную. У мене немає на меті пропонувати "зручних" кандидатів. 

Тепер зрозумів:az:

4 минуты назад, Богдан1 сказал:

Тепер зрозумів:az:

Тепер проголосуй. :az:

19 минут назад, Богдан1 сказал:

Я так зрозумів що ти ніколи не вступав в конфлікт з Sanichем :umora:

(Богдан, знову "Казнить нельзя помиловать:wave:)

• Подобається 5

12 минуты назад, SASHA.OK сказал:

Я так зрозумів що ти ніколи не вступав в конфлікт з Sanichем :umora:

(Богдан, знову "Казнить нельзя помиловать:wave:)

Кандидатів будуть пропонувати форумчани і за рейтенгом 12 з найбільшою кількістю підтримки попадуть в Раду.

Адміністрація участі в голосування думаю не повинна брати участь, але повинна  слідкувати за чесністю і прозорістю. За намагання фальсифікувати, встановити покарання "Бан назавжди".

Така моя думка.

• Подобається 3

Думаю что стоит отобрать форумчан, у которых больше 100 сообщений и форумный стаж больше года....и пусть выберет компьютер:IMHO:

1 минуту назад, Рус сказал:

Думаю что стоит отобрать форумчан, у которых больше 100 сообщений и форумный стаж больше года....и пусть выберет компьютер:IMHO:

Есть форумчане с более 100 сообщениями, которые недели без бана не могут прожить. 

• Подобається 3

2 минуты назад, Рус сказал:

Для чого?

8 минут назад, Wladimir_K сказал:

... встановити покарання "Бан назавжди".

Така моя думка.

Що той  "Бан назавжди" дає, крім озлоблення? Можна спокійно зареєструватись під другим ніком, і дальше продовжувати спілкування.

• Подобається 7

1 час назад, Sanich сказал:

Терміни:

• Подання кандидатів з 1-го по 14-те грудня;
  • Голосування - 3 15 по 30 грудня;

Нічого не перепутали ? 

А що , спілкуватися як раніше не можна ?

1 минуту назад, Solo сказал:

Що той  "Бан назавжди" дає, крім озлоблення? Можна спокійно зареєструватись під другим ніком, і дальше продовжувати спілкування.

Ви впевнені, що такого користувача не можна вичислити?  Такі на форумі користувачі є і їх досить часто зразу видно.

Так само і фальсифікація.

• Подобається 2

8 минут назад, Рус сказал:

Ну на рахунок повідомлень і форумного стажу згідний, а от на рахунок "компютерного вибору" - ні. А то вибере компютер людину яка раз на місяць заходить на форум і що дальше?  :IMHO:

• Подобається 4

3 минуты назад, vovchik13033 сказал:

Нічого не перепутали ? 

А що , спілкуватися як раніше не можна ?

Не зрозумів питання. 

Цього року голосування буде пізніше. 

10 минут назад, Sanich сказал:

Не зрозумів питання. 

Цього року голосування буде пізніше. 

Пардон . Я просто зрозумів , що цей проект стартує на цей рік , тому подумав що Ви грудень з січнем перепутали .

І все ж таки цікаво : для чого нам верховна рада на форумі ? Невже адміністратор та модератори не встигають ?

• Подобається 2

12 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Ви впевнені, що такого користувача не можна вичислити?  Такі на форумі користувачі є і їх досить часто зразу видно.

Так само і фальсифікація.

На 100% неможливо визначити користувачів в кого динамічний ір адрес. А однакові девайси може мати багато користувачів форуму. Але, 

20 минут назад, Solo сказал:

Що той  "Бан назавжди" дає, крім озлоблення?

4 минуты назад, vovchik13033 сказал:

І все ж таки цікаво : для чого нам верховна рада на форумі ? Невже адміністратор та модератори не встигають ?

А це ми так Sanichа достали тим, що не завжди були згідні з адміністрацією Точка і він вирішив внести трохи демократії в політику Форума :IMHO:

• Подобається 6

• Sanich changed the title to "ПрофСовет Форума". Положение.
  • Sanich locked this тема
  • Sanich pinned this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...