Перейти к содержанию

Італьянка Мінесота (Minnesota Hygienic Bees) в Україні

Укроп

Рекомендуемые сообщения

50 минут назад, АндрейРазработчик сказал:

цену на вощину скажие пожалуйста

Я її не продаю, привожу для себе. На продажу буде в початку червня. 

В 09.05.2017 в 13:49, Укроп сказал:

Я її не продаю, привожу для себе. На продажу буде в початку червня. 

откуда возите если не секрет?

12 минуты назад, АндрейРазработчик сказал:

откуда возите если не секрет?

З Америки, у мене там живе рідний брат, який тримає там 1800 сімей. Він собі замовляє по 15000 рамок за развже готових пластикових, а я беру пластикову вощину, тому що рамки їхні трошки ширші

• 4 weeks later...
В 26.04.2017 в 15:50, Укроп сказал:

Мені дуже просто цікаво як вона поведе себе в різних регіонах України. Так що шановні колеги відписуйтесь якщо в кого є вже інформація у відповідній темі.

До акації розвивались на рівні, кращих баків, діставали і ріпаку за 4, 5 км, взяток ріпаку припинився саме як я готовився до виїзду на акацію, перебирав гнізда, прикмет роїння немає, але з ростом сімей сильно зросла агресія, ....можливо це від припинення взятку, але  на 3 день роботи на акації поза вуликами  пройти не давала саме мінесота, поставив по краях рядів вийшла чудова охорона..Завтра буду на пасіці побачу що вони покажують  по медовитості і чи зникла агресія.

Ще дома помітив, що при більш високих температурах повітря  один вулик мінесоти був не в тіні а на сонці, він  перший припинив роботу аж до спаду температури , буду звертати особливу увагу розташування мінесоти в тіні і спостерігати як вони ведуть себе в справжню спеку ....

хотілося б відгуків з інших регіонів

1 час назад, Николай S сказал:

До акації розвивались на рівні, кращих баків, діставали і ріпаку за 4, 5 км, взяток ріпаку припинився саме як я готовився до виїзду на акацію, перебирав гнізда, прикмет роїння немає, але з ростом сімей сильно зросла агресія, ....можливо це від припинення взятку, але  на 3 день роботи на акації поза вуликами  пройти не давала саме мінесота, поставив по краях рядів вийшла чудова охорона..Завтра буду на пасіці побачу що вони покажують  по медовитості і чи зникла агресія.

Ще дома помітив, що при більш високих температурах повітря  один вулик мінесоти був не в тіні а на сонці, він  перший припинив роботу аж до спаду температури , буду звертати особливу увагу розташування мінесоти в тіні і спостерігати як вони ведуть себе в справжню спеку ....

хотілося б відгуків з інших регіонів

У мене із чотирьох мінесот одна виявилася дуже агресивна, остальні три спокійні. Ту що агресивна задавив, і розбив по отводках. Прийняв рішення везти тільки кордован який вже перевірений, Мінесота хай літає в Америці. 

2 часа назад, Укроп сказал:

. Прийняв рішення везти тільки кордован який вже перевірений,

Хотелось бы услышать как ведет себя кардован.Про него ничего не пишут.На слуху Лигустика и Минесота

2 години тому, Укроп сказав:

У мене із чотирьох мінесот одна виявилася дуже агресивна, остальні три спокійні. Ту що агресивна задавив, і розбив по отводках. Прийняв рішення везти тільки кордован який вже перевірений, Мінесота хай літає в Америці. 

то ще не так далеко,але не довго,вже незабаром прийде рішення і про кардован,лігустику і тд. інші італійські бджоли;)

9 минут назад, КАЕ сказал:

Как перенести в другую тему?

Що стосувалось карніки переніс у відповідну тему:hi:

6 часов назад, КАЕ сказал:

Хотелось бы услышать как ведет себя кардован.Про него ничего не пишут.На слуху Лигустика и Минесота

Коли почав цвісти ріпак кинув їм без решітки два магазина на 145, через деякий час глянув,магазини залиті медом, матку уверх не пустили взагалі, дав третій який теж занесли медом. Дуже сподобалось те як розташоване гніздо, мед несуть тільки на верх, і дуже лагідні. На роїння поки немає і натяку, як буде далі побачим, жду соняха щоб зрівняти з карнікою. Слід сказати що ріпак є у мене і озимий, і ярий, який зараз цвіте.

7 часов назад, КАЕ сказал:

В 16г. прикупил 10 шт у Дениса. Зимовали 9-10. 300 рам.  До 2-го мая держал. сжатыми до 12 рам.  Потянули  мат.ТС. Продал 4 пакета. Сделал 6- отв. на ст.матку. Объеденил все по 2 шт. На сегодня вышли 5 МТС.Ф-2 облетелись пошел засев.5-ШТприперли.110 шт 145х рапса+акация .стандарт 2.1 кг. 6 отводков на ст 16г. матку .на сег. день в лежаках. 3-4 корма 7-8 расплод. Далее 11шт.входим в липу. гречиху.подсолнух.разнотравие. Снимаем вершки. и  дякуемо Василю та  Денису . За Кордован.

3 минуты назад, SAN63 сказал:

В 16г. прикупил 10 шт у Дениса. Зимовали 9-10. 300 рам.  До 2-го мая держал. зжатыми до 12 рам.  Потянули  мат.ТС. Продал 4 пакета. Сделал 6- отв. на ст.матку. Объеденил все по 2 шт. На сегодня вышли 5 МТС.Ф-2 облетелись пошел засев.5-ШТприперли.110 шт 145х рапса+акация .стандарт 2.1 кг. 6 отводков на ст 16г. матку .на сег. день в лежаках. 3-4 корма 7-8 расплод. Далее 11шт.входим в липу. гречиху.подсолнух.разнотравие. Снимаем вершки. и  дякуемо Василю та  Денису . За Кордован.

Вас сложно читать тчк.

Только что, Джаз сказал:

Вас сложно читать тчк.

А Вы не читайте.Пишу с экр. клавы. кофем+медом основная эалита.Кордован в августе откачаю. нов. ящик прикуплю.

Только что, Джаз сказал:

Вас сложно читать тчк.

12 часа назад, Укроп сказал:

Початок був точно такий самий, одна з чотирьох............, агресія зростає з силою сім"ї, але поки що давити і розбивати   не буду спробую побачити по медовитості і продовжу дивитись по роїннью. Так як вони добре зимують в слабеньких відводках, і весною добре стартують  можливо зроблю окремий точок суто для валового меду (соняху)

У мене є підозра, що агресія викликана мінімальним запасом кормів, адже розплід гонять не зважаючи на відсутність чи  перебої з підтримуючим взятком в результаті запаси меду були мінімальні в такій ситуації будь яка пчола буде агресивна....

6 часов назад, Николай S сказал:

Початок був точно такий самий, одна з чотирьох............, агресія зростає з силою сім"ї, але поки що давити і розбивати   не буду спробую побачити по медовитості і продовжу дивитись по роїннью. Так як вони добре зимують в слабеньких відводках, і весною добре стартують  можливо зроблю окремий точок суто для валового меду (соняху)

У мене є підозра, що агресія викликана мінімальним запасом кормів, адже розплід гонять не зважаючи на відсутність чи  перебої з підтримуючим взятком в результаті запаси меду були мінімальні в такій ситуації будь яка пчола буде агресивна....

Та не панькайтеся з нею,давіть, лагідність на пасіці це найбільша справа. 

16 часов назад, Джаз сказал:

дякуемо Василю та  Денису . За Кордован.

Та дякуємо, але Миколайович тепер розберуть і мох і болото, а ми де будемо матки купувати у 2018  році!!! ААА???

1 час назад, RAN сказал:

Та дякуємо, але Миколайович тепер розберуть і мох і болото, а ми де будемо матки купувати у 2018  році!!! ААА???

У Дениса повно зараз матеріалу, в кінці місяця приїдуть ще 20 маток з Америки. Дениса здоров'я в цьому сезоні підкачало, але це не буде продовжуватись безкінечно. Тому матки будуть. Знаїте є таке висловлювання, був би попит, а пропозиція завжди знайдеться 

3 часа назад, Укроп сказал:

в кінці місяця приїдуть ще 20 маток з Америки. 

Щось на продаж буде виставлятись ?

5 часов назад, RAN сказал:

Зачем вы изменили моё сообщение в цитате? Я такого не говорил. 

В 07.06.2017 в 09:16, Укроп сказал:

Та не панькайтеся з нею,давіть, лагідність на пасіці це найбільша справа. 

Вчора дивився , взяток був третій день, таскають  акацію яка лишилась пісьля приморозків, в мінесоти було менше запасів кормів тому лише залили гніздо, в цілому  порода  по медистості поки що  слабує в порівнянні з баками, та і парочка над головою крутилась,  решта шовкові, але гарантувати стабільний взяток не можна а чергового анафилактичного шоку не хочу, мабуть при формуванні відводків  все таки ліквідую.......

Цікаво а остання партія та, що прямо від Еммі  Вікс теж мають прикмети  агресивності?, можливо тут для дочок потрібен трут виключно мінесоти і тоді ми зможемо по іншому оцінити цю породу

17 часов назад, Джаз сказал:

Зачем вы изменили моё сообщение в цитате? Я такого не говорил. 

Звертався до автора повідомлення, а не до Вас, який його цитував

• 4 weeks later...
В 08.06.2017 в 10:52, Николай S сказал:

Вчора дивився , взяток був третій день, таскають  акацію яка лишилась пісьля приморозків, в мінесоти було менше запасів кормів тому лише залили гніздо, в цілому  порода  по медистості поки що  слабує в порівнянні з баками, та і парочка над головою крутилась,  решта шовкові, але гарантувати стабільний взяток не можна а чергового анафилактичного шоку не хочу, мабуть при формуванні відводків  все таки ліквідую.......

Цікаво а остання партія та, що прямо від Еммі  Вікс теж мають прикмети  агресивності?, можливо тут для дочок потрібен трут виключно мінесоти і тоді ми зможемо по іншому оцінити цю породу

моя одна з мінесот, яка сама мирна, гарний порядок в вулику вирішила  йти на рекорд 15 повних рамок дадана печатного розплоду, по меду доганяє моїх рекордисток серед баків, мабуть залишу....але вже поділив навпіл, зрілого маточника баків не прийняли, виявляєтся був свій власний маточник, сьогодні бачив молоду матку, побачимо далі  ......

7 часов назад, Николай S сказал:

моя одна з мінесот,  вирішила  йти на рекорд 15 повних рамок дадана  печатного розплоду, \

Что то  данное сообщение вызывает шок

Зная что в запечатанном расплоде куколка пчелы находится 12 дней 

в на одной повних рамок дадана  печатного  8000 ячеек 

и имея под рукой калькулятор 

можно расчитать яйценоскость миннесоты 

15х800=120000 ячеек и во всех печатный расплод 

120000: 12 =10000

Верится с трудом, что матка ,пусть и рекордистка ,насеит 10000 яиц в сутки 

Может там на самом деле были пятаки  разновозрастного расплода на 15 рамках 

Ну так что бы уложиться в 2500-3000 яиц в сутки ?

7 часов назад, Николай S сказал:

вляєтся був свій власний маточник,

Контрольный выстрел в голову 

Маточник ТС ,из-за дефектной матки ?

Или роевой ,тогда почему в единственном экземпляре 

Пчёлы заложат МТС только при браке матки 

Или 10000 яиц в сутки они приняли за брак 

Может всё же там были пятаки разновозрастного расплода 

На 15  рамках дадана 

Ну так что бы выйти на суточную яйценоскость 2500-3000 яиц

23 минуты назад, Мико сказал:

и имея под рукой калькулятор 

Срочно у Мико забрать калькулятор!:umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...