Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

9 часов назад, yu1986ra сказал:

За квітень контрольний вулик схуд на 2,5 кг. 

7 часов назад, yu1986ra сказал:

Загалом за квітень мінус 4.8 кг.

В такого і букваст зароїться це точно:hi::umora:.  

10 годин тому, Bee.P сказав:

Так саме десь і мої :hi:. А хтось там триндів що буквасти жеруть в два горла :umora:.  А по факту маньше ніж інші :hi:

Та всі вони однаково їдять. Як є кому їсти, то й їдять.

10 годин тому, Bee.P сказав:

В такого і букваст зароїться це точно:hi::umora:.  

На корпусному поки рано. Сьогодні міняв місцями корпуса (в кого стояли), то миски пусті. За бортом +12, хмарно і трохи вітряно. В обід був потужний дружний обліт, несли різнокольоровий пилок. Тільки 1 з 10 не пішла ще розплодом в нижній. Бджіл трохи маловато, але нарешті тут пішло діло з розплодом. Роїтися захочуть не раніше 15-го травня. У всіх корму достатньо. Дав по 1 л рідкого з бджоліусом. Надіюсь на цьому тижні вони собі принесуть харчів.

26 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Сьогодні міняв місцями корпуса (в кого стояли)

Мені то на днях світить. Сьогодні мені ще холодно. Зате тютюн розпікірував. Тай помідори заодно.

8 хвилин тому, gardener сказав:

Мені то на днях світить. Сьогодні мені ще холодно. Зате тютюн розпікірував. Тай помідори заодно.

Та і в мене не жарко, але зараз небо проясняється. Ніби трохи тепліше стає.

Робив сьогодні, щоб потім не перебивати їм теплий робочий день (може і в травні їх буде не багато). Та й завтра планую поринути в лежаки:umora:

22 минуты назад, yu1986ra сказал:

Та й завтра планую поринути в лежаки:umora:

Лопатити не перелопатити :umora:.  То дурдом :umora:

3 години тому, Bee.P сказав:

Лопатити не перелопатити :umora:.  То дурдом :umora:

То робота з відновлення пасіки. В лежаках сім'ї в два рази більші як в корпусних. Закладку маточників вони вже зробили:umora:, мені треба лиш продати самому собі по нормальним цінам пакети. 

6 годин тому, yu1986ra сказав:

мені треба лиш продати самому собі по нормальним цінам пакети. 

Жінка гроші на пакети дасть?

3 минуты назад, gardener сказал:

6 часов назад, yu1986ra сказал:

То робота з відновлення пасіки. В лежаках сім'ї в два рази більші як в корпусних. Закладку маточників вони вже зробили:umora:, мені треба лиш продати самому собі по нормальним цінам пакети. 

Ну так не даром я писав зимою , що жінкам потрібно рої продавати , як пакети :umora:

Ну так як бджіл і окрузі уже не має

Кожен викручується як може :umora:

1 година тому, gardener сказав:

Ні, звичайно. Вона ж думає, що в мені гроші з неба падають:umora:

11 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Ні, звичайно. Вона ж думає, що в мені гроші з неба падають:umora:

Тут головне дешевше продати і дорожче купити, щоби не було шо жінці віддавати

1 хвилину тому, gardener сказав:

Тут головне дешевше продати і дорожче купити, щоби не було шо жінці віддавати

Так в нас не виходить:umora:

• 3 weeks later...

Сьогодні від 0.5 до 0.8кг. При тому,що ще вчора було від 0.5 до 3.5 кг. остання цифра це максимум, що в моїй окрузі. Загальний привес 15-20кг. При огляді мед виливаеться з рамок. Поле ріпаку зелене, кой де жовтіе.  Що й добре бо акція вже біліе і до перших капель лічені дні. Спроба тримати в одному корпусі, щоб залали щільники і тим самим обмежели матку-провалилась, не витримав, поставив другі крп. Що при сьогодняшнему огляді- нектар складають і в першому крп. при вільному місті в другому, вощину відстраюють дуже стриманно, в других крп. зовсім не бажають. В ройовому -10 20%. Матки сіють рекордно, скоро зменшать темп, підуть в відпустку.

20 годин тому, Винодел сказав:

Сьогодні від 0.5 до 0.8кг. При тому,що ще вчора було від 0.5 до 3.5 кг. остання цифра це максимум, що в моїй окрузі. Загальний привес 15-20кг. При огляді мед виливаеться з рамок. Поле ріпаку зелене, кой де жовтіе.  Що й добре бо акція вже біліе і до перших капель лічені дні. Спроба тримати в одному корпусі, щоб залали щільники і тим самим обмежели матку-провалилась, не витримав, поставив другі крп. Що при сьогодняшнему огляді- нектар складають і в першому крп. при вільному місті в другому, вощину відстраюють дуже стриманно, в других крп. зовсім не бажають. В ройовому -10 20%. Матки сіють рекордно, скоро зменшать темп, підуть в відпустку.

В мене останні 5 днів стабільно по 0.2-0.3 кг. Добре хоч вощину будують. Погоди нема, взяток все ніяк не розродиться.

Ставити другий корпус для розплоду в останній момент перед взятком це найбільша помилка в ''однокорпусному бджільництві''.:IMHO:

В другій половині дня унюхав аромат акації, дув дурнуватий вітер, бджіл на квітах не бачив, сердиті, ганялись. Привес 0,8-1,2кг. Спека 30*С, сухість повітря 10-15%, неподалік пройшла гроза. Поле ріпаку ще зеленіше ніж учора, з чого носять вагу в вулики?

9 часов назад, Винодел сказал:

з чого носять вагу в вулики?

Акацію десь вже таки найшли. :hmm:

Сьогодні, тобто вчора 0.8- 2.8 кг. Після недовгих роздумів і опитування віршів - другий день нектарування. Непогано, як для початку. Відділити від ріпакового - складно, привеси без перерви. До того ж роботи: відобразити, відкачати ріпак, наробити відводів, роздати мтч, провірити на ройових стан, підвезти в гарні місця.

Вулики , поки що, стоять дома, то й маю можливість спостерігати за рухом ваги двох вуликів. Тому, що об 21-й добавив 2.8 кг в 10-й годині полешав на 1,2 кг, інший вулик на 1,5 кг. Вранці гирьку по шкалі не рухаю, надбав грузиків від 0.1 до 1кг і кладучі на вулик врівноважую. Ваги, сталеві, ті, що колись важили цицькунів( немовлят), тож реагують на вагу стамески. Треба підгадати погодні умови і перевезти частину вуликів на перспективніше місце. Бо в цьому місці насиченість бджіл велика.

Сьогодні +2.1:ole_ole:. З вуликів тхне крушиною. Надіюсь синоптики помиляються і похолодань не буде.

46 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Сьогодні +2.1:ole_ole:. З вуликів тхне крушиною. Надіюсь синоптики помиляються і похолодань не буде.

Скіки будо максимум на крушині в інші сезони?

До дощу вулик поважчав на 2,5 кг.

18 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Скіки будо максимум на крушині в інші сезони?

В мене 3 з копійками було кілька днів в 24-у, але то вже коли і ожина цвіте. Загалом 1 кг норм, 2 кг це дуже добре.

15 годин тому, Винодел сказав:

До дощу вулик поважчав на 2,5 кг.

Ото воно в вас пре:ay:. В мене під обід ваги тільки в нуль виходять.  Об 15-й годині додалось біля 0,5 кг. Думаю, сьогодні також під 2 кг налітають.

Сьогодні від 1.5 до 5.1 кг кількість точок зважувань п'ять. Вивіз частину з точка, залишилось вісім. Загальний макс10,2 кг.

П'ятий день нектарування. Від 1.2  ,до 5.6 кг .

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...