Bee.P Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 9 часов назад, yu1986ra сказал: За квітень контрольний вулик схуд на 2,5 кг. 7 часов назад, yu1986ra сказал: Загалом за квітень мінус 4.8 кг. В такого і букваст зароїться це точно. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 10 годин тому, Bee.P сказав: Так саме десь і мої . А хтось там триндів що буквасти жеруть в два горла . А по факту маньше ніж інші Та всі вони однаково їдять. Як є кому їсти, то й їдять. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 10 годин тому, Bee.P сказав: В такого і букваст зароїться це точно. На корпусному поки рано. Сьогодні міняв місцями корпуса (в кого стояли), то миски пусті. За бортом +12, хмарно і трохи вітряно. В обід був потужний дружний обліт, несли різнокольоровий пилок. Тільки 1 з 10 не пішла ще розплодом в нижній. Бджіл трохи маловато, але нарешті тут пішло діло з розплодом. Роїтися захочуть не раніше 15-го травня. У всіх корму достатньо. Дав по 1 л рідкого з бджоліусом. Надіюсь на цьому тижні вони собі принесуть харчів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 26 хвилин тому, yu1986ra сказав: Сьогодні міняв місцями корпуса (в кого стояли) Мені то на днях світить. Сьогодні мені ще холодно. Зате тютюн розпікірував. Тай помідори заодно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 8 хвилин тому, gardener сказав: Мені то на днях світить. Сьогодні мені ще холодно. Зате тютюн розпікірував. Тай помідори заодно. Та і в мене не жарко, але зараз небо проясняється. Ніби трохи тепліше стає. Робив сьогодні, щоб потім не перебивати їм теплий робочий день (може і в травні їх буде не багато). Та й завтра планую поринути в лежаки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 22 минуты назад, yu1986ra сказал: Та й завтра планую поринути в лежаки Лопатити не перелопатити . То дурдом . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 мая Share Опубликовано 1 мая 3 години тому, Bee.P сказав: Лопатити не перелопатити . То дурдом . То робота з відновлення пасіки. В лежаках сім'ї в два рази більші як в корпусних. Закладку маточників вони вже зробили, мені треба лиш продати самому собі по нормальним цінам пакети. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 6 годин тому, yu1986ra сказав: мені треба лиш продати самому собі по нормальним цінам пакети. Жінка гроші на пакети дасть? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 3 минуты назад, gardener сказал: Жінка гроші на пакети дасть? 6 часов назад, yu1986ra сказал: То робота з відновлення пасіки. В лежаках сім'ї в два рази більші як в корпусних. Закладку маточників вони вже зробили, мені треба лиш продати самому собі по нормальним цінам пакети. Ну так не даром я писав зимою , що жінкам потрібно рої продавати , як пакети Ну так як бджіл і окрузі уже не має Кожен викручується як може 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 1 година тому, gardener сказав: Жінка гроші на пакети дасть? Ні, звичайно. Вона ж думає, що в мені гроші з неба падають 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 11 хвилин тому, yu1986ra сказав: Ні, звичайно. Вона ж думає, що в мені гроші з неба падають Тут головне дешевше продати і дорожче купити, щоби не було шо жінці віддавати 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 1 хвилину тому, gardener сказав: Тут головне дешевше продати і дорожче купити, щоби не було шо жінці віддавати Так в нас не виходить 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая Сьогодні від 0.5 до 0.8кг. При тому,що ще вчора було від 0.5 до 3.5 кг. остання цифра це максимум, що в моїй окрузі. Загальний привес 15-20кг. При огляді мед виливаеться з рамок. Поле ріпаку зелене, кой де жовтіе. Що й добре бо акція вже біліе і до перших капель лічені дні. Спроба тримати в одному корпусі, щоб залали щільники і тим самим обмежели матку-провалилась, не витримав, поставив другі крп. Що при сьогодняшнему огляді- нектар складають і в першому крп. при вільному місті в другому, вощину відстраюють дуже стриманно, в других крп. зовсім не бажають. В ройовому -10 20%. Матки сіють рекордно, скоро зменшать темп, підуть в відпустку. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 21 мая Share Опубликовано 21 мая 20 годин тому, Винодел сказав: Сьогодні від 0.5 до 0.8кг. При тому,що ще вчора було від 0.5 до 3.5 кг. остання цифра це максимум, що в моїй окрузі. Загальний привес 15-20кг. При огляді мед виливаеться з рамок. Поле ріпаку зелене, кой де жовтіе. Що й добре бо акція вже біліе і до перших капель лічені дні. Спроба тримати в одному корпусі, щоб залали щільники і тим самим обмежели матку-провалилась, не витримав, поставив другі крп. Що при сьогодняшнему огляді- нектар складають і в першому крп. при вільному місті в другому, вощину відстраюють дуже стриманно, в других крп. зовсім не бажають. В ройовому -10 20%. Матки сіють рекордно, скоро зменшать темп, підуть в відпустку. В мене останні 5 днів стабільно по 0.2-0.3 кг. Добре хоч вощину будують. Погоди нема, взяток все ніяк не розродиться. Ставити другий корпус для розплоду в останній момент перед взятком це найбільша помилка в ''однокорпусному бджільництві''. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 21 мая Share Опубликовано 21 мая В другій половині дня унюхав аромат акації, дув дурнуватий вітер, бджіл на квітах не бачив, сердиті, ганялись. Привес 0,8-1,2кг. Спека 30*С, сухість повітря 10-15%, неподалік пройшла гроза. Поле ріпаку ще зеленіше ніж учора, з чого носять вагу в вулики? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 22 мая Share Опубликовано 22 мая 9 часов назад, Винодел сказал: з чого носять вагу в вулики? Акацію десь вже таки найшли. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 22 мая Share Опубликовано 22 мая Сьогодні, тобто вчора 0.8- 2.8 кг. Після недовгих роздумів і опитування віршів - другий день нектарування. Непогано, як для початку. Відділити від ріпакового - складно, привеси без перерви. До того ж роботи: відобразити, відкачати ріпак, наробити відводів, роздати мтч, провірити на ройових стан, підвезти в гарні місця. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 23 мая Share Опубликовано 23 мая Вулики , поки що, стоять дома, то й маю можливість спостерігати за рухом ваги двох вуликів. Тому, що об 21-й добавив 2.8 кг в 10-й годині полешав на 1,2 кг, інший вулик на 1,5 кг. Вранці гирьку по шкалі не рухаю, надбав грузиків від 0.1 до 1кг і кладучі на вулик врівноважую. Ваги, сталеві, ті, що колись важили цицькунів( немовлят), тож реагують на вагу стамески. Треба підгадати погодні умови і перевезти частину вуликів на перспективніше місце. Бо в цьому місці насиченість бджіл велика. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая Share Опубликовано 23 мая Сьогодні +2.1. З вуликів тхне крушиною. Надіюсь синоптики помиляються і похолодань не буде. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 23 мая Share Опубликовано 23 мая 46 хвилин тому, yu1986ra сказав: Сьогодні +2.1. З вуликів тхне крушиною. Надіюсь синоптики помиляються і похолодань не буде. Скіки будо максимум на крушині в інші сезони? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 23 мая Share Опубликовано 23 мая До дощу вулик поважчав на 2,5 кг. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 24 мая Share Опубликовано 24 мая 18 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Скіки будо максимум на крушині в інші сезони? В мене 3 з копійками було кілька днів в 24-у, але то вже коли і ожина цвіте. Загалом 1 кг норм, 2 кг це дуже добре. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 24 мая Share Опубликовано 24 мая 15 годин тому, Винодел сказав: До дощу вулик поважчав на 2,5 кг. Ото воно в вас пре. В мене під обід ваги тільки в нуль виходять. Об 15-й годині додалось біля 0,5 кг. Думаю, сьогодні також під 2 кг налітають. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 24 мая Share Опубликовано 24 мая Сьогодні від 1.5 до 5.1 кг кількість точок зважувань п'ять. Вивіз частину з точка, залишилось вісім. Загальний макс10,2 кг. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая П'ятий день нектарування. Від 1.2 ,до 5.6 кг . 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.