Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

4 години тому, yu1986ra сказав:

. Я не знаю випадків, щоб із 3-4 км товарняк наносили.

Мав один рік, коли поля соняшнику мали крайні межі від 4км. Середня відстань була 5км. Принесли доволі непогано... 

Так шо є. Сам пересвідчився

13 минут назад, ромео сказал:

Є таке.  В 20-му році перше поле соняху зацвіло за три км від мене (край поля), заносила вагова по 5 кіл. Но потужна сім'я була. Рапс з чотирьох км носили.

19 хвилин тому, ромео сказав:

Мав один рік, коли поля соняшнику мали крайні межі від 4км. Середня відстань була 5км. Принесли доволі непогано... 

Може там десь таки було щось ближче або не тільки з соняха носили?

8 хвилин тому, Олександр С. сказав:

три км від мене

3 - це взагалі не проблемна відстань... позаминулого року ріпак був від 5км... і принесли

Так шо розмови про "2-3 км" і не більше - це байка.

6 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Може там десь таки було щось ближче або не тільки з соняха носили?

Тобто ви натякаєте на мою некомпетентність або недостовірність? Повірте, я знаю кожне поле соняшника в радіусі 6-7 км. Я ж пасічник.

Для цього багато не треба. У нас ні лісів, ні боліт нема. Суцільні поля з доїздом машиною. Виїхав на 2-3 пагорби круг села - і все як на долоні.

Це по карті чи на око міряли?

Зараз від батького точка за 4 км 50 га соняха (здихота, але який вже є) - продуктивного льоту нема, жовтих бджіл нема.

Біля лісового точка за 3,7 км є 30 га гречки - жодного разу, точок гречкою не пах, мед вийшов на тон світліший ніж дві попередні качки. Правда був якийсь мінімальний взяток з лісу.

Весною від мого точка за 3 км було 30га ріпаку - жовтих бджіл не було, трохи додалось темного меду, бджоли були спокійні як кошенята (в людей біля ріпаку був армагедон).

І це приклади тільки цього року.

Тому я дуже скептично відношусь до продуктивності таких дальніх польотів і везу вулики до медоноса.

8 минут назад, Олександр С. сказал:

Є таке.  В 20-му році перше поле соняху зацвіло за три км від мене (край поля), заносила вагова по 5 кіл. Но потужна сім'я була. Рапс з чотирьох км носили.

Того року на початку травня у вуликах зафіксував присутність в рамках приносу з рапсу, хоча на відстані 3-4 км я його не знайшов. Потім спаскудилась погода, бджоли сиділи по домікам. Аж літом випадково побачив той рапс за лісом з дороги коли їхали відпочивати на Десну. До краю поля було понад 6 км. 

9 хвилин тому, ромео сказав:

3 - це взагалі не проблемна відстань... позаминулого року ріпак був від 5км... і принесли

Так шо розмови про "2-3 км" і не більше - це байка.

Тобто ви натякаєте на мою некомпетентність або недостовірність? Повірте, я знаю кожне поле соняшника в радіусі 6-7 км. Я ж пасічник.

Для цього багато не треба. У нас ні лісів, ні боліт нема. Суцільні поля з доїздом машиною. Виїхав на 2-3 пагорби круг села - і все як на долоні.

Я натякаю, що мед  може бути не з соняшника. І навіть пасічники за всім вслідкувати не можуть:umora:.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Це по карті чи на око міряли?

Сугубо по карті. Просто у ваших бджіл вибір є, а наші не балувані.

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Я натякаю, що мед  може бути не з соняшника. І навіть пасічники за всім вслідкувати не можуть:umora:.

Крім рапсу, липи(дуже рідко) і соняху нічого не має. Всі ці меди легко ідентифікувати. Один рік паді було багато, мед із соняху коричневий був, думав не заберуть на опт. За десять років кожне поле в окрузі знаєш. 

18 минут назад, yu1986ra сказал:

навіть пасічники за всім вслідкувати не можуть

Шо там слідкувати, в травні сів на мотоциклі кругом села круг почьота дав і все понятно.

11 хвилин тому, Олександр С. сказав:

Крім рапсу, липи(дуже рідко) і соняху нічого не має. Всі ці меди легко ідентифікувати. Один рік паді було багато, мед із соняху коричневий був, думав не заберуть на опт. За десять років кожне поле в окрузі знаєш. 

''темний'' сонях не хочуть брати?

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

''темний'' сонях не хочуть брати?

Та ні забрали.

1 хвилину тому, Олександр С. сказав:

Шо там слідкувати, в травні сів на мотоциклі кругом села круг почьота дав і все понятно.

В мене трохи складніше. За лісами, перелісками, корчами і заросшими канавами видно далеко не все. Треба по всіх закутках їздити, хоч і далеко не всі закутки засіваються чимось.

Кручу на велосипеді:ay:

Просто колись від Нагорнюка чув що вони не брали сонях гречкою підкрашений, то думав і інших так.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Кручу на велосипеді:ay:

:ay:

6 часов назад, yu1986ra сказал:

. Я не знаю випадків, щоб із 3-4 км товарняк наносили.

Заносять аж бігом,аби погода сприяла.Мої того року ріпаку притаскали,а до початку поля було 3км.

1 час назад, yu1986ra сказал:

Ви можете уявити що є місцевість де крім ріпаку і соняху , в деяких є акація, липні і більше немає з чого носити зовсім , маю на увазі щоб бджоли робили запас у рамках , а не с коліс працювали

Я років десять інших медоносів,  крім вище указаних,  типу сади , різнотравья у вулику небачив, все або засохло , або розпахали

У нас років 5 тому чомусь буркун  пропав, немає уже калюжниці і кульбаби,  так клаптики

Я можу уявити, що завгодно, але ж пилковий аналіз меду ніхто не робить, щоб хоч більш-менш точно сказати з чого в нього мед.

Кульбаби і в нас клаптики.

Калюжниця - не знаю що це таке.

Буркун - в нас тільки біля автодоріг зрідка трапляється. Таке враження, що його насіння до нас прийшло разом з піском, що дороги посипають зимою.

Серед наших дикоросів видатних медодаїв не помічено. Але цьогоріч сім'я на вагах в лісі, що не поїхала на гречку показала +85 кг різнотрав'я. Таких сімей нажаль не багато, а з врахуванням сімей, що зроїлись... - середня температура по лікарні значно скромніша.

3 години тому, yu1986ra сказав:

Да, може і не з соняшника.

Вибирайте: а) з сої, б) з кукурудзи, в) зі стерні зернових...

90 % землі розорано... ні лісів,ні боліт, ні луків...

1 час назад, yu1986ra сказал:

Я можу уявити, що завгодно, але ж пилковий аналіз меду ніхто не робить, щоб хоч більш-менш точно сказати з чого в нього мед.

Кульбаби і в нас клаптики.

Калюжниця - не знаю що це таке.

Буркун - в нас тільки біля автодоріг зрідка трапляється. Таке враження, що його насіння до нас прийшло разом з піском, що дороги посипають зимою.

Серед наших дикоросів видатних медодаїв не помічено. Але цьогоріч сім'я на вагах в лісі, що не поїхала на гречку показала +85 кг різнотрав'я. Таких сімей нажаль не багато, а з врахуванням сімей, що зроїлись... - середня температура по лікарні значно скромніша.

Чому мені робили на акацію раніше  ,  40% пилку акації , яка майже не виділяє пилок

І це не тому що у мене супер бджоли, просто інших пилконосів немає , якщо такий вибір пилку, то за медоноси взагалі мови немає, тут тільки так 

15 минут назад, ромео сказал:

25 хвилин тому, ромео сказав:

Я за стерню:)

4 км 50 га соняха (здихота, але який вже є) - продуктивного льоту нема, жовтих бджіл нема.

Це крапля, тому і нема. І пізно вже, дата не та. Якби на початку липня і гектарів так зо 500, то тоді ви б побачили зовсім інше...

точка за 3,7 км є 30 га гречки - жодного разу,

Весною від мого точка за 3 км було 30га ріпаку - жовтих бджіл не було,

Ці культури, буває і за 100м нічого не дають, а ви наводите це як аргумент... діло тут зовсім не у відстанях... ви ж ніби маєте досвід :dntknw:

37 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Я за стерню:)

Не та тепер стерня шо колись була.

33 хвилини тому, ромео сказав:

Це крапля, тому і нема. І пізно вже, дата не та. Якби на початку липня і гектарів так зо 500, то тоді ви б побачили зовсім інше...

Ці культури, буває і за 100м нічого не дають, а ви наводите це як аргумент... діло тут зовсім не у відстанях... ви ж ніби маєте досвід :dntknw:

Для моєї місцевості 50 га це вже багато. Зараз біля того точка вже нема нічого корисного  - могли б і полетіти. Але не летять.

Я наводжу аргументи за цей рік.

В минулому році за 4 км від домашнього точка було понад 300 га різновікової гречки. На гречці взяток тривав більше двох місяців, вдома місяць з хвостиком.

Далі вже пам'ять не така добра, вибачайте.:hi:

• 2 weeks later...

+3,2 кг за дев'ять днів (кілька днів випало через дощову погоду). Щось мій верес в лісі ніяк не зацвіте. Лиш поодинокі кущики вже рожеві, основна маса ще зелена. На точку не вересковий запах.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...