Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

11 годин тому, ромео сказав:

Проста цікавість.

Ви що, спеціяльно міняли шрифт туди-назад, щоб одну англійську літеру вставити?:hmm::)

Та то по латині

• 2 weeks later...

+1,8 за 4 дні.

Начебто взяток наближаеться до нулів. Сьогодняшня новина від колеги -2і 2,5 кг за день. Схоже знайшли нове джерело взятку. Бачив поля з квітуючим соняхом також з рослинами що ще квітуватимуть. На кращому з точків двічі відібрав по кпр. Рута щось близько 20 кг. за раз. Ваговий теж показав приблизно 40 кг. які можна забрати(вже забрано). Мав три діжки, які вже заповнив, сьогодні позичив в колеги, схоже ,що і ціеї буде малувато. Свої діжки чекають на складі "Меганома..", їхати спеціально по них -якось "не камільфо", компаньйонів на доставку туди меду, поки що не "надибав". Синоптики обіцяють пониження температури і дощі- разом з ними збільшиться комфорт існування серед довкілля і шанси на продовження медозбору. В цілому настрій песимістичний(щодо заробітку на медовиробництві), треба поз'єднувати, зменшити кількість сімей, але робити щось за таких температур важко, тільки необхідний мінімум. До того ж хвороби і фізично-психологічне виснаження дають взнаки.Зранку поїду заберу 12 медових крп. залишиться тільки мед з вибракуваних. Операція по підгодівли цукровим сиропом- під сумнівом.

Як букви латини потрапили в українські слова-незнаю, відправив не перечитавши. Колеги помітили-значить читають уважно.

Сьогодні зателефонував колега(якби не грошове питання і далі б не телефонував), питае-А що там з можливим отриманням"велфору"? Дмитро Любченко розмістив об'яву в групі.-Від тебе почув про цю новину. До того ж світовий і наш український досвід всіяких державних допомог свідчить про шкідливість(для особистості, справи) ціеї благої дії. Велфор вперше впроваджений  Делано Рузвельтом(тим , що тричі був президентом США) в тридцятих роках минулого століття призвів до того, що вже трете покоління чорношкірих не працюе живе(і плодиться) на на гроші "велфору" і від продажу наркотиків (жінки отримують допомогу на дітей безбатченків). На що товарищ сказав, що згоден загнити як ті американські чорношкірі , "дайте мені, хоча б три тисячі". "Тобто, дві тисячі ти готовий "відкатити"? І таких українців більшість, сумно. А п'ять тисяч йому не "світе" бо не оформлений ветпаспорт(не зроблені щорічні лабораторні аналізи проб з пасіки. Шанс отримати гроші-є, добрі американці можуть дати гранд на утримання пасікі треба належним чином оформити заявку і продемонструвати документи на пасіку. Розглянуть і можливо дадуть. Сам в роздумах про доцільність, моральність, наслідки, і самоповагу при отриманні.

Більшість колег не чекають закінчення медозбору качають що принесли, частина(менша) "ждуни" очикують закінчення щоб вже "одним махом", з гострими відчуттями і складностями відбору при відсутності взятку, нападом. Находять виправдовування своїм діям. З власного досвіду знаю що виправдати перед собою можна будь-яку вчинену дурню,  підвести глибинний сенс. наприклад-нехай носять не буду їм заважати. Так само можна послатись на дослідження(дослід) висновок з яких- кількоразовий відбір меду при ГВ сприяе збільшенню товарного меду. Отакої, на сьогодні.

6 годин тому, Винодел сказав:

Більшість колег не чекають закінчення медозбору качають що принесли, частина(менша) "ждуни" очикують закінчення щоб вже "одним махом", з гострими відчуттями і складностями відбору при відсутності взятку, нападом. Находять виправдовування своїм діям. З власного досвіду знаю що виправдати перед собою можна будь-яку вчинену дурню,  підвести глибинний сенс. наприклад-нехай носять не буду їм заважати. Так само можна послатись на дослідження(дослід) висновок з яких- кількоразовий відбір меду при ГВ сприяе збільшенню товарного меду. Отакої, на сьогодні.

В мене, певно, ГВ не такий як у людей:dntknw:. Ще ні разу не бачив (і не чув з достовірних джерел) щоб багаторазова викачка на одному взятку щось там збільшувала. Ну, крім зайвих підходів до вулика і крутіння напів пустих рамок. Я накидаю магазини по мірі необхідності до поки вони носять. Цьогоріч магазини в надлишку.

Для себе незручності у ''пізньому'' відборі виправдовую тільки якістю меду. Цьогоріч вже чув від колег щось типу: ''вже викачав, але поки продавати не буду, бо рідкий'':rofl:.

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

В мене, певно, ГВ не такий як у людей:dntknw:. Ще ні разу не бачив (і не чув з достовірних джерел) щоб багаторазова викачка на одному взятку щось там збільшувала. Ну, крім зайвих підходів до вулика і крутіння напів пустих рамок. Я накидаю магазини по мірі необхідності до поки вони носять. Цьогоріч магазини в надлишку.

Для себе незручності у ''пізньому'' відборі виправдовую тільки якістю меду. Цьогоріч вже чув від колег щось типу: ''вже викачав, але поки продавати не буду, бо рідкий'':rofl:.

Наробити кучу магазинів і рамок на 10 днів соняху на рік , ніхто не хоче,  тому качають, ну це не цього року ;)

Сонях перестає бути постійним стабільним медодаєм , в одній області кардинально різні результати , дощ , гібриди

1 годину тому, AVA сказав:

Наробити кучу магазинів і рамок на 10 днів соняху на рік , ніхто не хоче,  тому качають, ну це не цього року ;)

Сонях перестає бути постійним стабільним медодаєм , в одній області кардинально різні результати , дощ , гібриди

Якби його продавали тільки в роздріб, так щоб покупцю в очі дивитися, то робили б всі по 1-2 магазини аж бігом. А так, в бочку вилив, закрив і забув. 

Я трохи переплутав, ні , не Теодора з Аланом Рузвельтів а доброзичливців і валюту. "Данська Рада у справах біженців в Дніпропетровській,Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях впроваджуе грантову програму підтримки бізнесу. Ця програма мае на меті допомогти підприемцям подолати наслідки війни. Сума допомоги до5000долл. До участі запрошуються також бджолярі, незалежно від кількості бджолосімей. Сума допомоги до 3500 долларів."

Щодо кількості відборів меду за ГВ. Соняшниковий як і інші меди повинні "дозріти"(пройти ферментацію) в щільниках місяць-другий. З цього приводу е розділ в книзі Чудакова(може Чипурного) "Хранение и переаботка меда", де стверджуеться, що мед в герметичній тарі зменшуе вологість на 1-1,5% і ще якісь процеси. Точно не пам'ятаю, брошуру так швидко не знайшов на полиці. Але "ми капіталісти і нам потрібні гроші". Різниці в смаку і показниках що ,зазвичай, робе лабораторія може не бути відбирали ви один раз після закінчення ГВ чи декілька раз під час взятку. Дуже малоймовірно що вам грошей експортер дасть більше за "витриманий". Щодо продажу в роздріб і "погляду в вічі" то розмови, що ваш мед справжній і у колег невідомо який-нечесний прийом торгівлі який не сприяе збільшенню обсягів споживання меду населенням бо викликае недовіру до пасічників. Як ви можете довести , що ваш мед більш цілющій від конкурентського?  Догма типу "Ось я та вся родини змалку споживаемо мед і не хворіемо" - мало йме віри і не абсолютна істина.

Сьогодні з світанком поїхав на точок "Юрівка", по дорозі взяв чотирі сім. для об'єднання, підсилення, дві використав, ще дві стоять , чекають. В 8-45 вже закінчив відбирати, об'єднувати, рушив додому. За неділю(день) вулик поважчав на 1,4 кг. Зупинивсь біля квітуючого соняха-бджоли відвідують, "відтиснув"одну -крапля нектару. Як відїджав мої майже не літали, до відібраних не сікались. На домашньому ваговому-нулі вже давно. Чухаю потилицю- в кого ще позичити діжку? Чи наповню до краю. Пам'ятаючи заповіт хлопців з "Меганома..." не доливаю діжки до "кришка ледь не торкаеться".

19 хвилин тому, Винодел сказав:

Щодо продажу в роздріб і "погляду в вічі" то розмови, що ваш мед справжній і у колег невідомо який-нечесний прийом торгівлі який не сприяе збільшенню обсягів споживання меду населенням бо викликае недовіру до пасічників. Як ви можете довести , що ваш мед більш цілющій від конкурентського?  Догма типу "Ось я та вся родини змалку споживаемо мед і не хворіемо" - мало йме віри і не абсолютна істина.

Я ніколи не розповідаю чому мій мед кращий ніж інші. Бо це дійсно шлях в нікуди. Дуже багато покупців-"експертів" розвелось ''навчених'' як не гірким досвідом так горе продавцями. Завжди кажу чого він добрий і якісний (і всім раджу так робити). Тут справа у психології, у впевненості в своєму товарі. Ви ж не зможете впевнено в очі розказувати який у вас добрий товар і вручати покупцю відеречко з рідким як вода медом (чи розслоєним, чи ще з якимсь дефектом). 

Я також схильний до думки, що під печаткою літом може мед трохи ''підсохнути'', а зимою навпаки. Позавчора-вчора качав з лісу мед. Мед свіжий, але  після спеки печатка виглядає старою, брудною і втоптаною. Мед дуже густий, як зрізав, то печатка аж хрустіла.

38 хвилин тому, Винодел сказав:

Пам'ятаючи заповіт хлопців з "Меганома..." не доливаю діжки до "кришка ледь не торкаеться".

То їх треба доливати до повного чи ні? Бо я щось не допетрав.:dntknw:  

20 минут назад, yu1986ra сказал:

То їх треба доливати до повного чи ні? Бо я щось не допетрав.:dntknw:  

Якщо хочите бабах то лляйте підзавязку;)

1 година тому, В 361 сказав:

Якщо хочите бабах то лляйте підзавязку;)

Яких ще Бабах?

1 час назад, yu1986ra сказал:

Яких ще Бабах?

МайбахБайбах;). Здасте бочку гречки , то возьмете того май баха. Пора вже;)

Всі норм чуваки в Монако на майбахмайнаках їздєть;)

46 хвилин тому, В 361 сказав:

МайбахБайбах;). Здасте бочку гречки , то возьмете того май баха. Пора вже;)

Всі норм чуваки в Монако на майбахмайнаках їздєть;)

Нам так не жить.

Продам трохи гречки і помию свого велосипеда:af:

Осьо два дні стояли " ухилянти" на місці опт купівлі відер на мед. Ну от як? Відки воно знає що мед качають( болт)  то грузчиків хотіли пакануть. Але.... 

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Нам так не жить.

Місце, стоянка ваша мені нра.

Ліс, болото, 

І мабуть немає 600-800 вуликів в селі?

8 минут назад, yu1986ra сказал:

Нам так не жить.

По 8-12 годин не було світла , два акуми нові!!! Лягли. Не дешеві, ті що з вічком.  В сімї не раджу тримати маточники і дозр.  бігуді потім. Різниця Дуууже велика. 

Тулько запечатали , то ставлю і інк в машину і їду 50 км. Але під інк має бути пуролон . І на 10 день везу куди хочу

Рахувати от прив

55 хвилин тому, В 361 сказав:

Осьо два дні стояли " ухилянти" на місці опт купівлі відер на мед. Ну от як? Відки воно знає що мед качають( болт)  то грузчиків хотіли пакануть. Але.... 

Місце, стоянка ваша мені нра.

Ліс, болото, 

І мабуть немає 600-800 вуликів в селі?

В нас таку кількість не прокормить місцевість в нормальний рік:rofl:.

Якщо по всьому містечку повигрібати всіх косих і кривих про які я не знаю, то може 300 назбирається. Але то в основному крупнокаліберні лежаки різних модифікацій - з ними не покочуєш. А так як в нас ліниві бджоли і далі 2 км не літають, то привізши свої вулики до медоноса я сміливо можу всім дульки показувати.:umora:

54 хвилини тому, В 361 сказав:

По 8-12 годин не було світла , два акуми нові!!! Лягли. Не дешеві, ті що з вічком.  В сімї не раджу тримати маточники і дозр.  бігуді потім. Різниця Дуууже велика. 

В чому та різниця? В якості маток чи додаткових незручностях?

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Не гріє сімя ту кількість маточників. 

Гріють собі 4-5 іто не ахті.  В інкубаторі матка жовта луп  і шустрік . В сімї тігр , тормоз. І це все одна лінія. Бак потребує своєї температури.  І з цим не можна гратися.

9 минут назад, yu1986ra сказал:

Бак раніше лупиться , генетика така,  летить на 5.5 км. Я раніше сам не вірив, сміявся, було, каюсь. 

В нук даю 10 день від прив. Але вони вигріті в інк. І то тигра має колір. Тосаме лупиться в в бігудь в інк, жовте 

Але це не закон !!!!!!

54 хвилини тому, В 361 сказав:

В інкубаторі матка жовта 

12 годин тому, В 361 сказав:

і кінчик дупи трошки чорний. 

чи нє?

6 минут назад, gardener сказал:

чи нє?

Нє.  Ференбах взагалі під себе робе , FF код . З 1971 р веде родовід. 

5 годин тому, В 361 сказав:

Не гріє сімя ту кількість маточників. 

Гріють собі 4-5 іто не ахті.

Як таке взагалі можливо?:blink:

Вихователька ж піджата з купою бджоли. Якщо маточник живий, то на ньому купа бджіл тусується, там апріорі температура має бути стабільною.

В мене з маточників всі вилазять темні.  Хіба я якогось розкурочу завчасно, то там матка буде більш світла перших кілька днів, але щоб це впливало на продуктивність, то не помічав.

6 годин тому, В 361 сказав:

Бак раніше лупиться , генетика така,  летить на 5.5 км. Я раніше сам не вірив, сміявся, було, каюсь. 

Без образ, але на ютубі в одного вже є карніка що літає за 6-7 км:rofl:.

Я просто ржу з таких диво фактів і мега характеристик:umora:. Це більше від не знання місцевості і не знання з чого приносять мед.:IMHO:

Якого фіга тим бідним бджолам робити за 6 км? Вони ж більше винесуть як принесуть. Я не знаю випадків, щоб із 3-4 км товарняк наносили.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...