Пасічник+ Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Всим Форумчанам доброго здоров"я! Звертаюсь із запитанням до колег, які мають досвід роботи з роздільними решітками. Придбав я решітки (Лысонь). В оголошенні вказаний розмір ширини прохідних щілин для бджіл 4,3-4,5мм.а в наявності -4,2мм.Як може вплинути така ширина проходу для бджіл, під час медозбору? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 13 минуты назад, Пасічник+ сказал: Всим Форумчанам доброго здоров"я! Звертаюсь із запитанням до колег, які мають досвід роботи з роздільними решітками. Придбав я решітки (Лысонь). В оголошенні вказаний розмір ширини прохідних щілин для бджіл 4,3-4,5мм.а в наявності -4,2мм.Як може вплинути така ширина проходу для бджіл, під час медозбору? Думаю, що не вплине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пасічник+ Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 Чи є якісь стндартні розміри прорізів у решітках Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пасічник+ Posted March 20, 2016 Author Share Posted March 20, 2016 Знайомі кодеги розповідали,що при постановці роздільних решіток поверх гнізда,бджоли несли мед більше в розплідну частину гнізда, ніж в медові корпуси.Яка може бути причина такої поведінки бджіл? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Виталик К. Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 В 02.03.2016в15:53, Пасічник+ сказал: В оголошенні вказаний розмір ширини прохідних щілин для бджіл 4,3-4,5мм.а в наявності -4,2мм. якраз 4,2 це оптимальний розмір 4,5 - мілкіші матки можуть пройти. У мене теж лисоневські і на медозбір по моїм спостереженням зовсім не впливають Якщо бджоли не хочуть іти в магазини, потрібно шукати інші причини 9 часов назад, Пасічник+ сказал: Яка може бути причина такої поведінки бджіл? може бджоли неправильні? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Если в магазин поставить сушь и побрызгать сиропом пчелы туда уж очень охотно пойдут Link to comment Share on other sites More sharing options...
Виталик К. Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 7 часов назад, BVL_Studio сказал: Если в магазин поставить сушь и побрызгать сиропом пчелы туда уж очень охотно пойдут или перенести туда несколько рам с расплодом (если есть такая возможность) - осваивают аж бегом! Ну и сила семьи соответственной должна быть Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пасічник+ Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Якщо РР покласти на рамки корпуса,то верхні бруски рамок закривають частину прохідних щілин у решітці ,тим самим зменшують загальну площу прохідних щілин для бджіл,а також погіршується вентиляція гнізда .Чи не краще РР брати у обв"язку ,щоб при її постановці між корпусами відстань між верхнім бруском рамки нижнього корпуса і решіткою ,а також між нижнім бруском рамки верхнього корпуса і решіткою становила по 5-7мм Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 2 минуты назад, Пасічник+ сказал: Якщо РР покласти на рамки корпуса,то верхні бруски рамок закривають частину прохідних щілин у решітці ,тим самим зменшують загальну площу прохідних щілин для бджіл,а також погіршується вентиляція гнізда .Чи не краще РР брати у обв"язку ,щоб при її постановці між корпусами відстань між верхнім бруском рамки нижнього корпуса і решіткою ,а також між нижнім бруском рамки верхнього корпуса і решіткою становила по 5-7мм Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Valera Posted March 30, 2016 Share Posted March 30, 2016 В 19.03.2016в00:06, Пасічник+ сказал: Знайомі кодеги розповідали,що при постановці роздільних решіток поверх гнізда,бджоли несли мед більше в розплідну частину гнізда, ніж в медові корпуси.Яка може бути причина такої поведінки бджіл? Одна з можливих причин - порода. Вони і без решітки мабуть "заливають" гніздо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.