Перейти к содержанию

Цитрусові в нашому домі

gardener

Рекомендуемые сообщения

Ні, тільки тоді, коли пагони закінчать ріст і визріють.

Только что, gardener сказал:

А як взнати що вони вже "визріли" - коли припинився ріст?

Припиниться ріст, листя стане нормального розміру, пагін  дерев'янистим.

• 2 months later...

Отже, за літо прийнялось і виросло наступне:

Як вже казав, привився апельсин Дольче - верхня права частина дерева, там два пагона. Ще дві прививки на цьому дереві виявились невдалі. В лівій частині, як бачимо, на місці прививок наросли нові пагони. З цим деревом ще багато роботи. Якщо у когось є якісь ідеї щодо обрізки, догляду і подібного, радий почути.

Фото038.jpg

Вкорінився і привився мандарин Кованд-Васе, на жаль, єдиний з багатьох, надісланих паном gardener. Мабуть одночасна прививка і вкорінення ще мені не під силу.

Фото042.jpgФото031.jpg

Вкорінились чотири диких пагана з того великого лимона. Ось два з них. Вже непогані деревця. Взагалі помітив, що літом вкорінялись краще, ніж весною. З весняних прийнялось лише одне дерево, те що справа, воно і найбільш виросло.

Фото046.jpg

Ще прийнявся лимон Мейєра, вже навіть з лимоном Мейєра :umora:, хоча за літо він не зовсім не виріс.

Фото044.jpg

Ще зараз у пляшці з весни перебуває кантонський лимон. Скинув всі листки, але потім випустив один листок і відтоді ніякого руху, і не засихає і не видно появи корінців. Не відомо поки що, чи він вкорінився, чи ні, але шанси є. 

• 1 month later...
В 29.07.2016 в 21:51, gardener сказал:

7 липня  з того лимончика що у Вас купив зрізав три  чи чотири пагінця і намагався вкорінити, На жаль "прийнявся" тільки один. Чому в кавичках? Бо тільки зараз там почався видимий ріст і розвиток. Більше пів року. Але зробив певні висновки, зрозумів що робив не так... Наступного року спробую ще... надіюсь буде більш результативно...

f1bffa56fcd3.jpg

2 часа назад, Бджолопотам сказал:

7 липня  з того лимончика що у Вас купив зрізав три  чи чотири пагінця і намагався вкорінити, На жаль "прийнявся" тільки один. Чому в кавичках? Бо тільки зараз там почався видимий ріст і розвиток. Більше пів року. Але зробив певні висновки, зрозумів що робив не так... Наступного року спробую ще... надіюсь буде більш результативно...

Пів року - то не страшно:umora:, головне - результат. А цікаво, які саме висновки зробили?

7 часов назад, gardener сказал:

Пів року - то не страшно:umora:, головне - результат. 

Згідний, з врожаєм не поспішаю... Мені цікавий сам процес...

7 часов назад, gardener сказал:

А цікаво, які саме висновки зробили?

Перший висновок Ви мені підсказали що не можна занадто молодих пагонів вкоріняти. Інший висновок -  листя - його треба обрізати. Якщо залишили два листка, то сміливо кожен листок на половину а можна і на більше обрізати..

22 минуты назад, Бджолопотам сказал:

Якщо залишили два листка, то сміливо кожен листок на половину а можна і на більше обрізати..

В залежності від розміру листка.

• 2 weeks later...
В 21.11.2016 в 11:05, gardener сказал:

Ех діти.... Сьогодні в мене дитя висмикнув того лимона... виявилось що в нього не має кореня:dntknw: А там ті пупинки майже на сантиметр попідростали

Спеціально перебрав землю, бо думав що висмикнув пагінця а корінець залишився в землі... вже хотів його викидати. Про те корінців не виявив. Посадив його назад, полив.. сиджу думаю:hmm:

10 минут назад, Бджолопотам сказал:

Ех діти.... Сьогодні в мене дитя висмикнув того лимона... виявилось що в нього не має кореня:dntknw: А там ті пупинки майже на сантиметр попідростали

Спеціально перебрав землю, бо думав що висмикнув пагінця а корінець залишився в землі... вже хотів його викидати. Про те корінців не виявив. Посадив його назад, полив.. сиджу думаю:hmm:

Видохніть глубоко, скажіть самі собі " та мать його так!!", погукайте дитину і скажіть з ухмилкою "виростешь - 2-а купишь!!!"

Только что, Maxim сказал:

Видохніть глубоко, скажіть самі собі " та мать його так!!", погукайте дитину і скажіть з ухмилкою "виростешь - 2-а купишь!!!"

Та не в дитині проблема. Несподівано, але як для дитини - очікувано. Я про те що не розумію як з того пагінця почали проростати нові листочки і вже по сантиметру виросли при тому що корінь відсутній..:helpme:

43 минуты назад, Бджолопотам сказал:

сиджу думаю:hmm:

Чекати треба:umora:

Мій малий, ще як був малий:umora:, зірвав лимон (десь розміром з грецький горіх) і ...посадив його в горшок під лимоном. Я питаю: а лимон де? А він: тату, він виросте:umora:

27 минут назад, Бджолопотам сказал:

. Я про те що не розумію як з того пагінця почали проростати нові листочки і вже по сантиметру виросли при тому що корінь відсутній..:helpme:

Просто в черенкові і листю ще хватає поживних речовин. 

Просто в черенкові і листю ще хватає поживних речовин. 

А який прогноз?

А нижній зріз того черенка який був? Не підгнив-підсох? І він у Вас ( сам черенок) чимось накритий?

А нижній зріз того черенка який був? Не підгнив-підсох? І він у Вас ( сам черенок) чимось накритий?

Не підгнивший, останій раз коли я його бачив там ніби був наріст, я думав що то починає корінець пробиватись, зараз там потовщення, але видимого коріння чи натяку на корінець - не має. Раніше був накритий, але як почав випускати нові листочки, то я плівку зняв. Виходить що за останні 10 днів ті листочки гарно підросли... Я раніше думав що верхня частина розростається паралельно нижній - типу - чим більший і розвинутіший корінь тим більша і розвинутіша рослина, тому здивувався що нові бруньки ростуть а корінь нуль...

Значить  ще не все втрачено. Бажано, все-таки, накрити (бутилкою, наприклад ). І було б добре якби горшок, чи в чому там він у Вас, стояв на чомусь теплому. (Якщо це підвіконик, то хоча би пінопласт підставити)

• 5 months later...

Цього разу значно краще. Все прийнялось, хоча я не був впевнений, здавалось, що пагони не зовсім співпадають за діаметром.

592c69681debd_040.jpg.40179ee91b71163e413814259f08ccce.jpg

Рослина праворуч має квіти. А лівий був зовсім безнадійний, майже весь висох, лишилась одна брунька, і вона вижила. Один живець причепив на велике дерево, поки що там не ясно. Короче, підсів я на цю тему. Щось в цьому є. Дякую gardener-у за постачання різноманітного матеріалу. Маю тепер свою колекцію. 

• 7 months later...

На підвіконні

20180108_162136.jpg

20180108_162200.jpg

20180108_162328.jpg

20180108_162333.jpg

Просвітіть, який період достигання кімнатного лимона від квітки до повного достигання.у мене лимон в діаметрі 6 см ще зелений а квітнув минулого року в лютому.Скоро буде рік.

5 годин тому, samitnyj сказав:

Просвітіть, який період достигання кімнатного лимона від квітки до повного достигання.у мене лимон в діаметрі 6 см ще зелений а квітнув минулого року в лютому.Скоро буде рік.

Весною, як потепліє, повинен достигнути:IMHO:

15 годин тому, gardener сказав:

Весною, як потепліє, повинен достигнути:IMHO:

Ого.То цілий рік такий фрукт росте та дозріває? Дружина насміхається, що він швидше засохне ніж дозріє .

gardener,скажіть будьласка,чи будуть у Вас весною на продаж саджанці цитрусових?

6 годин тому, виталийЗ сказав:

gardener,скажіть будьласка,чи будуть у Вас весною на продаж саджанці цитрусових?

З малих не буде нічого... цього року було не до щеплення. Та й теплиця поламалася, зимують в непристосованому приміщенні.. Так що пока, на жаль, нічого не скажу. На осінь були від 500 гривень, але як вони перезимують - не знаю.

Можна в цього пана цитрусові замовити http://banan-limon.com.ua/index.html

В 12.01.2018 в 20:27, Микола135 сказал:

Можна в цього пана цитрусові замовити http://banan-limon.com.ua/index.html

Патий.у него только можно взять пандерозу(лимон).Который его называет киевский крупноплодный:hi:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...