SASHA.OK Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 В зв'язку з тим що при огляді сім'ї зірвав кілька маточників ТЗ, а тільки потім побачив мертву матку під льотком а чекати поки виведеться нова матка немає ні часу ні бажання Куплю (або прийму в дар ) матку карніку або бакфаст (крім В33) Кузміч вибачай - но твого Захара не візьму Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Ну що ж так слабо ну я ж хочу переконатись що бакфаст чи карніка такі чудові як про них розказували тут на форумі Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Кузміч вибачай - но твого Захара не візьму Я тебе безплатно вышлю плодную матку F-1 В-21 BZF , если не срочно ,проверю какя пчела выйдет от неё Мама её порвала в этом году всех ! Ну що ж так слабо Моя тема перебивала твою! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Я тебе безплатно вышлю плодную матку F-1 В-21 BZF , если не срочно ,проверю какя пчела выйдет от неё Мама её порвала в этом году всех ! ? Був би дуже вдячний, а скільки часу приблизно треба чекати Моя тема перебивала твою! ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Був би дуже вдячний, а скільки часу приблизно треба чекати Тролько облетелась .Созвонимся! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Тролько облетелась .Созвонимся! ? ОК Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 В зв'язку з тим що при огляді сім'ї зірвав кілька маточників ТЗ, а тільки потім побачив мертву матку під льотком а чекати поки виведеться нова матка немає ні часу ні бажання Куплю (або прийму в дар ) матку карніку або бакфаст (крім В33) Кузміч вибачай - но твого Захара не візьму Саша, кидай у приват координати нової пошти, завтра якраз відправка, вважай що матка в тебе є. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted July 31, 2015 Author Share Posted July 31, 2015 Бортник, матку отримав, дякую До неділі нехай побуде в кліточці, а там попробую випустити Михайло, а як "звати" твою (вірніше мою) матку? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Бортник, матку отримав, дякую До неділі нехай побуде в кліточці, а там попробую випустити Михайло, а як "звати" твою (вірніше мою) матку? Олександре, до неділі то може й мало... Дивись по поведінці бджіл, якщо якесь питання - телефонуй. В усякому разі нехай випускають самі бджоли. Матку звати дочка В21BZF, запліднена природнім способом на змішаному трутневому фоні . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted August 1, 2015 Author Share Posted August 1, 2015 Олександре, до неділі то може й мало... Дивись по поведінці бджіл, ? Ну звичайно буду дивитись на поведінку бджіл, але у них виходу немає, адже я вчора забрав у них останню рамку з відкритим розплодом, яку був їм дав перед цим Матку звати дочка В21BZF, запліднена природнім способом на змішаному трутневому фоні ? Ну ось тепер все зрозуміло Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted August 4, 2015 Author Share Posted August 4, 2015 Матку випустив в неділю в обід, випускав сам так як хотів бачити сам чи приймають її. Вечором ще раз подивився - матка вільно лазила по рамці. Сьогодні знову дивився, матка засіяла пів рамки (300) засів щільний Ще раз дякую Михайло Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Матку випустив в неділю в обід, випускав сам так як хотів бачити сам чи приймають її. Вечором ще раз подивився - матка вільно лазила по рамці. Сьогодні знову дивився, матка засіяла пів рамки (300) засів щільний Ще раз дякую Михайло Дуже радий що операція пройша успішно, коли що - звертайся. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Матку звати дочка В21BZF, запліднена природнім способом на змішаному трутневому фоні . ? Бортник , В21ВZF знаходиться у BZF , а у нас її дочки . матки які виводими ми вже онуки В21...треба думати над створенням сайту родоводів на зразок " педігрі". Маток отриманих з Європи чи відібраних для репродукції самостійно називати своїм іменем і вказувати що і звідки...пора мабуть і нам в Україні писати свої родоводи бакфаста Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 Бортник , В21ВZF знаходиться у BZF , а у нас її дочки . матки які виводими ми вже онуки В21 ? Правильно Артем, треба все називати своїми іменами, а то прийде GBF і розкаже "по чем в Одессе рубероид" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Саша так і я про те. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Саша так і я про те. Шановні колеги, а десь в Україні , якась наукова установа ,чи приватний матковод , плем господарство, мають банк ( масив інформації)походження нашого, українського племінного матеріалу бджіл? Мені цікавлять карпатські типи (карніка). В цьому році мені потрібно було визначитися з заміною деяких сімей з плем групи ( на 3 пасіках більше 200 сімей). Останні 3 роки матки відбиралися з дочок і внучок, та замінювалися ( продаю пакети) методом масового покращуючого добору.Вирішив" поновити кров" Всю весну обзвонював матководів закарпаття ,всі в один голос : матки вучківського типу. А пані, що продає матки від Гайдара ,на мої поставлені питанні не стала розмовляти, сказала, що немає коли зі мною балакати Купив більше сотні маток у матководів Закарпаття. На кінець сезону вибракував, з залишених собі..... 90%!!! Що приходило. В основному всі матки дрібні (140- 170 мг), мітка зроблена дешевим маркером і добре не тримається, відсутній супровідний докумен ( в кращому випадку копія ветсвідоцтва видане на пасіку).По екстерєру матки , в більшості випадків, не відповідали заявленому типу. Приходили явно помісні матки з рижими тергітами, у більшості маток явно виражена жовтизна нижньої частини тергітів. Промірів дискоїдального зміщення та кубітального індексу не робив, залишив на зиму. Що залишив: 2 від Ковач (прислано Віолета Ковач), 4 від Віктора Пап (синевір) і 4 Берцик Ліля. Багато маток прислав Синичка Іван Іванович (бралося для зоомагазину), надсилав вчасно але матки різного екстерєру. З них залишив 6 штук, яких відібрав лише по зовнішньому виду. Жодний постачальник не надав паспорт на матку. Віктор Пап вказав на кліточках номер і назву(тип?)і то добре. Чи то мені не повезло, чи у нас дійсно такий стан справ в селекції карпатських бджіл? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 У нас дійсно..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрій Сумчанин Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Mychajlovich, ви б краще за оті гроші, шо витратили на сотню карпатських куплених маток, та купили б собі пару-тройку маток карніки острівного обльоту чи ІО за 60-100 євро і вивели собі від них дочок, і були б задоволені, а так віддали гроші хтозна за шо, і маєте 90% вибраковки. Ви самі своїм повідомленням відповіли на своє ж питання. Немає в Закарпатті матеріалу, здатного конкурувати з європейським, а час покаже... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Mychajlovich, ви б краще за оті гроші, шо витратили на сотню карпатських куплених маток, та купили б собі пару-тройку маток карніки острівного обльоту чи ІО за 60-100 євро і вивели собі від них дочок, і були б задоволені, а так віддали гроші хтозна за шо, і маєте 90% вибраковки. Ви самі своїм повідомленням відповіли на своє ж питання. Немає в Закарпатті матеріалу, здатного конкурувати з європейським, а час покаже... надіюся ,що і ми зможемо відродити славу карпатки. Я з 1972 року займаюся карпаткою. Мав і 69 і 66 і 77 , ще в той час лінії, були матки і "заводського вучківського типу". На жаль то старі часи. Можна купити і можна привезти, віза вікрита і за кордоном буваю часто. АЛЕ ТО ВЖЕ НЕ КАРПАТКА! Але пропозиція слушна. Маю на меті привезти кілька маток , але виключно для покращення "крові"карпатянки. Останнім часом надходять матки з Закарпаття з величезним позитивним кубітальним індексом, це говорить про можливий прилив "крові" карніки з тої сторони Карпат . Час покаже, дійсно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.