Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотра
    178 112

Бджолярські кооперативи


ромео

1 671 просмотр

На Тернопільщині селянин створив медовий кооператив

18 січня 13:20
 

У селі Голгоча, що на Тернопільщині, працює найпотужніший сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Бджолиний край», який об’єднав 28 пасічників. Засновником став Ігор Буцик.

Про це стало відомо від ШоТам.

«Щоб стати членом нашого кооперативу, не існує особливих вимог. Приймаємо всіх, хто прагне займатися пасічницькою справою та вміє подбати про власні бджолосім’ї й, звісно ж, готовий допомагати одне одному», — каже Ігор Буцик. 

Кооператив спеціалізується не лише на викачуванні меду, а й на виготовленні солодкої продукції. Вже тепер продають різні сорти меду, бджолину пергу, прополіс, пилок у меді, забрус, крем-меди. З-поміж іншого пропонують покупцям «Медовий айсберг» — стільниковий мед, залитий медом.

У найближчому майбутньому планується створити центр меду, де працюватимуть наймані працівники. Це буде цех з надання послуг з відбирання, фасування і переробки меду, а ще лабораторія з контролю якості меду і бджолопродуктів.

На даний час Ігор Буцик активно впроваджує в життя різні проекти, пов’язані з бджільництвом, бере участь в навчаннях, вдосконалює свої знання та навички, виводить продукцію СОК «Бджолиний край» на міжнародний рівень.

  • Подобається 1

2 Комментария


Рекомендуемые комментарии

 
Успішні громади – успішна Україна!
Покровська територіальна громада Дніпропетровської області створила кооператив «Медок» для розвитку бджільництва. У громаді налічується понад дві тисячі бджолярів, які у своїх господарствах утримують від 15 до 200 сімей бджіл.
У приміщенні цеху площею 800 м2 встановлена лінія з перероблення меду потужністю 20 тонн на добу. Мед розфасовується у бочки та відправляється гуртовими партіями, що значно підвищує вартість медової продукції та дає можливість виходу на експортні ринки.
 У планах кооперативу – розфасовувати мед у воскову тару. Адже її можна використовувати декілька разів, а також переробити на свічки або косметичні засоби.
Мінрегіон і надалі буде знайомити з цікавими проєктами, які реалізуються у громадах по всій Україні.
Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...