Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 107

"Солодка" афера


ромео

1 208 просмотров

 

 НАС

Гіркі наслідки солодкої афери на Херсонщині

 · 06.12.2021

 

Najuliublenishyj-spozhyvachamy-med-mozhe

На Херсонщині менеджерам приватної фірми закортіло підзаробити перепродажем партії меду. Але для цього солодкий продукт спершу треба було купити задешево, а необхідних контактів із бджолярами вони не мали. та комерсанти знайшли вихід в особі підприємця — мешканця Нової Каховки. Той якраз промишляв оборудками з медом, і мав знайомства із пасічниками. Коли йому запропонували виступити посередником у великій угоді, підприємець одразу погодився. І навіть познайомив майбутніх партнерів із пасічниками, котрі нібито були готові хоч зараз виступити постачальниками . Але кошти на придбання меду попросив перерахувати на банківський рахунок дружини, пояснюючи це тим, що сам має інший профіль діяльності – мовляв, не хоче мати неприємностей із податківцями .

У «два прийоми» керівники фірми переказали на той рахунок 800 тисяч гривень, чого мало вистачити на оптову закупівлю 20 тонн меду.  Та замовлений товар не надходив, і кошти «розчинилися» у невідомості. Посередник бив себе в груди, й скаржився на те, що потрапив у кримінальну халепу, й кошти в банку заблокувала поліція. Але менеджери навели довідки в банку, й з’ясували, що насправді перекази знімали наступного дня готівкою, і ніяка поліція цьому перешкод не чинила. Лише тоді комерсанти до тямили, що їх банально обдурили, й звернулися до правоохоронців.

Поліція провела розслідування, й довела провину «медового посередника» у заволодінні чужими коштами в  особливо великих розмірах. Та злочинець їх фірмі так і не повернув – натомість «прикрився» необхідністю утримувати п’ятьох неповнолітніх дітей. От тільки суд Нової Каховки не визнав, що малечу треба доглядати чужим коштом.  І присудив аферистові п’ять з половиною років позбавлення волі, із конфіскацією третини особистого майна. Хоча продаж того майна вочевидь не покриє збитків, завданих «медовим» махінатором.

Сергій  ЯНОВСЬКИЙ.

https://newday.kherson.ua/girki-naslidki-solodkoi-aferi-na-hersonshhini/

  • Подобається 1
  • Ха-Ха 1

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...