Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотра
    178 072

Якою буде роздрібна ціна на мед


ромео

208 просмотров

23 СЕРПНЯ, 2021, 19:57

Стало відомо, якою буде роздрібна ціна на мед цього року

 

Стало відомо, якою буде роздрібна ціна на мед цього року

 

У частині регіонів України цього року спостерігалась підвищена смертність бджіл. Також негода знищила деякі культури-медоноси, тому обсяги виробництва меду будуть меншими за торішні показники. Як це вплине на роздрібну ціну продукту розповів фінансовий аналітик Богдан Слуцький.

Яка ситуація з цінами зараз?

“В Україні мед завжди вважався відносно доступним продуктом для гаманців громадян, проте цього року ціни суттєво зросли. В середньому підвищення склало від 25 до 100 гривень за кілограм в залежності від сорту. Наприклад, якщо минулого року роздрібна ціна меду із соняшнику становила 100 гривень за кілограм, то зараз він коштує 125-150 гривень за кілограм”, – зазначає Богдан Слуцький.

За словами фінансового аналітика, серед основних причин, які привели до зростання закупівельної та, відповідно, роздрібної ціни на мед, можна виокремити: складні погодні умови (вітри, холод, дощі), що призвело до зменшення пропозиції, подорожчання складових собівартості виробництва меду (зокрема, бджолопакетів та інвентарю, який необхідний для догляду за пасікою).

Чого очікувати за кілька місяців?

“Найімовірніше всього, враховуючи вищезазначені обставини, роздрібні ціни на мед восени продовжать зростати або, як мінімум, знижуватися не будуть. Варто додати, що у зв’язку з низькою купівельною спроможністю громадян та високу ціну продукту серед українців може знизитися попит на мед. Тоді виробники будуть змушені коригувати її, зменшувати, і продавати з незначним заробітком, за собівартістю або взагалі в збиток, щоб товар не залишався на складах. Така ситуація може суттєво вплинути на українських пасічників, сприяти подальшому зниженню обсягу виробництва меду та підвищенню його вартості у майбутньому”, – говорить Богдан Слуцький

https://agrotrend.com.ua/stalo-vidomo-yakoyu-bude-rozdribna-czina-na-med-czogo-roku/

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...