Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотров
    178 267

Система захисту пасік від заразних захворювань та отруєнь бджіл


ромео

365 просмотров

В Україні розробили систему захисту пасік від захворювань та отруєнь бджіл

7 травня, 2020 - 22:10
 
 
8pchela.jpg?itok=SjTLMZCy
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Інститут тваринництва Національної академії аграрних наук України розробив систему захисту пасік від заразних захворювань та отруєнь бджіл.

Про це повідомляє пресслужба Національної академії аграрних наук України у Facebook.

«Інститут тваринництва НААН розробив систему захисту пасік від заразних захворювань та отруєнь бджіл. Повна назва розробки: «Система захисту пасік від заразних захворювань та отруєнь бджіл на основі принципів GBP (Good Beerkeeping Practice - належної бджолярської практики)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в основу системи захисту бджіл від інфекційних захворювань і отруєнь покладено принципи належної бджолярської практики (GBP - Good Beekeeping Practice), яка спрямована на допомогу бджолярам з метою приведення виробничої практики у відповідність до стандартів і вимог Європейського Союзу з виробництва якісної, безпечної і конкурентоспроможної продукції бджільництва, а також недопущення отруєнь, виникнення і розвитку заразних хвороб бджіл. Належна бджільницька практика розроблена відповідно до вимог Кодексу Аліментаріус «Загальні принципи гігієни харчових продуктів» якого є загальновизнаними та діють у всьому світі і прийняті в якості обов'язкових, в тому числі і в Україні.

За інформацією пресслужби НААН, із впровадженням розробленої системи на пасіках України бджолярі зможуть продавати продукти бджільництва як на внутрішньому ринку, так і у всіх країнах-членах ЄС. Згідно з останніми вимогами дані норми є обов'язковими для бджолярів, які виробляють продукти бджільництва в комерційних цілях.

Як наголошується, розроблена вченими НААН Настанова з належної бджолярської практики разом з проєктами нормативних документів – Інструкції щодо профілактики заразних захворювань та отруєнь бджіл, Інструкції щодо належної гігієнічної практики на пасіках та підприємствах з переробки меду, Ветеринарно-санітарними вимогами до підприємств з переробки воскосировини та виробництва вощини, Вимогами до племінних пасік та правил ведення селекційно-племінної роботи в бджільництві, дозволяє профілактувати виникнення і розвиток інфекційних захворювань і не допускати отруєння бджіл пестицидами і агрохімікатами в період медозбору.

https://day.kyiv.ua/uk/news/070520-v-ukrayini-rozrobyly-systemu-zahystu-pasik-vid-zahvoryuvan-ta-otruyen-bdzhil

2 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Чергове :ae:

Я завжди була за діалог.  Але бачу,  що гроші правлять світом. І під час діалогу лише гарно обіцянки лають,  а потім кожен що хоче те і робить.. 

Тому вважаю,  що сьогодні дієва профілактика ось така

S00507-22272645.jpg

Ссылка на комментарий
Цитата

яка спрямована на допомогу бджолярам з метою приведення виробничої практики у відповідність до стандартів і вимог Європейського Союзу з виробництва якісної, безпечної і конкурентоспроможної продукції бджільництва, а також недопущення отруєнь, виникнення і розвитку заразних хвороб бджіл.

Продовжується окозамилювання та імітація заходів із захисту бджіл. Замість просто прийняти законодавство ЄС щодо заборони шкідливих для бджіл пестицидів, вигадують велосипед, який, наперед відомо, зламаний. Чому б їм не прийняти "стандарти і вимоги Європейського Союзу" щодо захисту бджіл (риторичне питання)?  Тоді з продукцією ніяких проблем не буде.

Цитата

Згідно з останніми вимогами дані норми є обов'язковими для бджолярів, які виробляють продукти бджільництва в комерційних цілях.

Замість просто прийняти законодавство ЄС щодо заборони шкідливих для бджіл пестицидів, продовжується перекладання всієї відповідальності на бджолярів, які , бачте, не зареєстровані, не знають про гігієну, розводять хворих бджіл і не знають про "європейську виробничу практику". Яка там така особлива практика - гуд бікіпінг практис - що українських папуасів треба навчати? Все так само, тільки народ не нервує, що в будь-який день почнеться бджолопад.

 

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...