Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

Підлягають обов’язковій реєстрації


ромео

768 просмотров

БДЖОЛЯРІ НОВОМОСКОВЩИНИ МУСЯТЬ ЗАРЕЄСТРУВАТИ СВОЇ ПАСІКИ ТА ПРОВЕСТИ ПРОТИЕПІЗООТИЧНІ ЗАХОДИ

 

med.jpg

Новомосковське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області звертає увагу бджолярів на те, що всі наявні в Україні пасіки підлягають обов’язковій реєстрації та паспортизації, а також на необхідність проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів.

Державна реєстрація пасіки здійснюється за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи в місцевих органах самоврядування відповідно до Порядку реєстрації пасік, затвердженому наказом Міністерства аграрної політики України від 20.09.2000 № 184/82.

При зміні назви чи адреси пасіки необхідно обов’язково проінформувати про це Новомосковське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області (вул. Зіни Білої, 89) протягом 10 днів.

Відповідно до вказаного Порядку під час реєстрації пасіки Новомосковською районною державною лікарнею ветеринарної медицини (вул. Зіни Білої, 89) проводиться її обстеження, дані заносяться в журнал обліку пасік. З метою обліку здійснення лікувально-профілактичних заходів видається Ветеринарно-санітарний паспорт, який  є офіційним документом, що пред'являється для отримання ветеринарного свідоцтва або довідки.

При розміщенні, облаштуванні пасіки, утриманні, годівлі, розведенні бджіл необхідно дотримуватися вимог Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєння бджіл, яка затверджена наказом головного державного інспектора ветеринарної медицини 30.01.2001 року № 9 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 12.02.2001 року за № 131/5322.

При розміщенні пасік на земельних ділянках інших власників або перевезенні (кочівлі) пасік за згодою інших власників або користувачів, необхідно поставити пасіку на облік у місцевому органі самоврядування, на територію якого прибув на кочівлю, або на території якого розмістив пасіку.

Власникам пасік бджолосімей, що перевозяться, видається у встановленому порядку ветеринарне свідоцтво за формою № 1-вет (при перевезенні у межах адміністративного району - довідка), яке підтверджує благополуччя пасік і місць їх вивозу щодо заразних хвороб бджіл. Свідоцтво видається не раніше ніж за три дні.

Згідно вимог чинного законодавства, забороняється переміщення бджіл та продуктів бджільництва з пасік, які не мають ветеринарно-санітарного паспорта та даних за останні 6 місяців щодо характеристик пасіки, її епізоотичного стану, проведених лабораторних досліджень, лікувально-профілактичних та санітарних заходів.

До перевезення на медозбір бджолосім'ї підлягають на місці клінічному дослідженню, профілактично-лікувальним обробкам з одночасним лабораторним дослідженням матеріалу з пасік, а вулики - дезінфекції і дезакаризації. Ці роботи мають бути завершені за 5 днів до відправлення. Результати досліджень і зведення про обробки бджолосімей фахівці ветмедицини зобов'язані записати у ветеринарно-санітарний паспорт пасіки із засвідченням печаткою державної установи ветеринарної медицини.

Пасіки піддаються ветеринарно-санітарному обстеженню, не менше двох разів на рік з одночасним відбором зразків підмору, розплоду бджіл та іншого матеріалу.

 

Видача ветеринарного свідоцтва та видача ветеринарної довідки є платними адміністративними послугами за які справляється фіксована плата адміністративного збору в розмірі 18,09 грн. та 14,46 грн. відповідно.

 

Справляється також плата за послуги зі здійснення ветеринарно-санітарних заходів, а саме:

 

- клінічний огляд 1 бджолосім’ї - 35,68 грн з ПДВ;

 

- виклик спеціаліста ветеринарної медицини 1 виклик 35,39 грн. з ПДВ;

 

- виїзд спеціаліста ветеринарної медицини за 1 км. 6,11 грн. з ПДВ; - послуга з видачі ветеринарно-санітарного паспорту пасіки 61,06 грн з ПДВ.

 

При встановленні заразних захворювань бджіл пасіку оголошують неблагополучною та вводять обмеження на реалізацію продуктів бджільництва. Для лікування бджіл застосовують лише зареєстровані в Україні препарати згідно з настановами щодо їх застосування.

 

Підставою для реалізації меду на продовольчому ринку є наявність державної реєстрації оператору ринку в Держпродспоживслужбі (якщо це  первинне виробництво меду, а в разі виробництва та/або зберігання меду – наявність експлуатаційного дозволу), ветеринарно-санітарного паспорта та експертного висновку державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку.

 

Звертаю увагу, якщо пасіки не занесені до реєстру, то юридично їх не існує, і у випадку крадіжки, отруєння бджіл при застосуванні пестицидів аграріями, стихійного лиха, чи інших форс-мажорних обставин, довести розміри шкоди та претендувати на відшкодування збитків буде неможливо.

 

За всіма питаннями прошу звертатись тимчасово (на період карантину щодо коронавірусної хвороби (COVID-19)) до Новомосковської районної державної лікарні ветеринарної медицини за телефонами: (05693)7-15-75, (05693)7-15-79 або на електронну пошту (e-mail: 10-lvm@dp.consumer.gov.ua) та до Новомосковського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області на електронну пошту (e-mail: 23@dp.consumer.gov.ua). Особистий прийом громадян тимчасово призупинено.

http://poleznaya.dp.ua/novomoskovsk/бджолярі-новомосковщини-мусять-заре/

  • Ха-Ха 2
  • Здивований 1

8 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

це скрізь такі вимоги??? проводити обробку вуликів перед кочівлею? хто це все робив хочаб частково??? шо там за нах.. в новомосковську? ... московську....де б....ть декомунізація???

Ссылка на комментарий

 А не пішли б вони, оте Новомосковське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, гнилою  ковбаскою по Малій Спаській!:ooops:

  Ще трохи недоросли, щоб командувати Києвом , а тим більше Троєщиною:IMHO::hi:

І, взагалі, відповідно до  декомунізації давно мали б перейменуватися у  Гнилу Качанівку!:rofl:

Ссылка на комментарий
В 31.03.2020 в 18:11, Pchelnik 2 сказал:

Это персональное обращение к нашему форумчанину   @соняшник    . Он же с этого района.:IMHO1:

 Правда , у него в соответствии с аватаркой, может быть всего один улейок...:ah::dntknw:

А до чого соняшник з одним вуликом ,до Новомосковського р-н:blink:;):) Будьте уважні...:umora: 

Ссылка на комментарий

 

26.03.2020 в 23:23, Іван Затуливітер сказав:

це скрізь такі вимоги??? проводити обробку вуликів перед кочівлею? хто це все робив хочаб частково??? шо там за нах.. в новомосковську? ... московську....де б....ть декомунізація???

А що Вас бентежить. Нічого нового, ці вимоги існують вже десять років, інша справа що від нас не вимагали їх дотримання.

Цього року роз'яснили,  що щорічне ветеринарне обстеження проводиться в обсязі 10% від кількості бджолосімей (клінічний огляд, відбір проб для лабораторних досліджень). І за це спасибі, можна вважати прийнятним компромісом. Правда для тих, хто отримує ветеринарний паспорт вперше, клінічний огляд 100%.
 

Ссылка на комментарий
В 15.4.2020 в 21:35, nibond сказал:

Правда для тих, хто отримує ветеринарний паспорт вперше, клінічний огляд 100%.

100% оплата, а сам осмотр никто не проводит потому-что некому:dntknw::hi:

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...