Сява Опубликовано 11 февраля, 2010 Share Опубликовано 11 февраля, 2010 Ось такі вони будівельні рамки з запечатаним трутневим розплодом готовим до вирізання Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Trut.vova Опубликовано 11 февраля, 2010 Share Опубликовано 11 февраля, 2010 борьба с клещем вырезая трута прошлый век. Семья сама регулирует сколько его нужно. ? А зачем ей вообще нужен клещь? Имелось ввиду что семья регулирует количества трута, а не клеща. Конечно трута. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Trut.vova Опубликовано 11 февраля, 2010 Share Опубликовано 11 февраля, 2010 борьба с клещем вырезая трута прошлый век. Семья сама регулирует сколько его нужно. ? А зачем ей вообще нужен клещь? Я понял что неправельно меня поняли? Или это щутка? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Barat Опубликовано 11 февраля, 2010 Share Опубликовано 11 февраля, 2010 Ось такі вони будівельні рамки з запечатаним трутневим розплодом готовим до вирізання ? Без сліз важко дивитись . Скільки трутнів пропаде. Це ж бджоли витратили час на відбудову стільників, вигодовування розплоду, витратили на це все той же мед. Матка засівала. Чи варто воно того? Невже вдається стримувати кліща так, щоб можна було обійтись без обробок? Ще було б питання до пана Бортника . Хто ті ветеринарні спеціалісти, які проти застосування амітрази (чи не п. Руденко?) і що вони пропонують взамін? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 11 февраля, 2010 Share Опубликовано 11 февраля, 2010 Без сліз важко дивитись . Скільки трутнів пропаде ? А дивитися на повзаючих під вуликом бджіл приємніше? Чи можливо вам більше смакує мед із залишками різної хімії?Завжди треба чимось жертвувати.В даному випадку мета виправдовує засоби Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Beecanin Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 Или это щутка? ? В каждой щутке есть доля шутки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bdjol Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 Чи можливо вам більше смакує мед із залишками різної хімії?Завжди треба чимось жертвувати. ? Хотите сказать , что не пользуетесь химией для обработки клеща? Даже применяя строительную рамку , после медосбора приходится применять химию. Так в чем жертва? Больше согласен с Це ж бджоли витратили час на відбудову стільників, вигодовування розплоду, витратили на це все той же мед. Матка засівала. Чи варто воно того? ? А для крупных пасек это и работы сколько. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
аматор Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 У меня в прошлом году тоже строительную рамку залили и запечатали, правда влежаке. Ось такі вони будівельні рамки з запечатаним трутневим розплодом готовим до вирізання ? У меня строительная .разделена на три части, по вертикли с ОПФа подсмотрел, так быстрее строят, да и вырезать можно секциями, прошлым летом первый раз опробовал, понравилось. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Barat Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 А дивитися на повзаючих під вуликом бджіл приємніше? blink.gif Чи можливо вам більше смакує мед із залишками різної хімії?Завжди треба чимось жертвувати.В даному випадку мета виправдовує засоби ? Ви не відповіли чи використовуєте хімію для боротьби з кліщем. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 Скільки людей , стільки й поглядів.Готуючи сім'ї в зиму і після обльоту нарощуючи сім'ї ще можна користуватись деякими препаратами . Алепід час медозбору-хібо що тим у кого бджоли носять мед з мішків з цукром. А в будівельних рамок не один плюс . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 Ви не відповіли чи використовуєте хімію для боротьби з кліщем ? Будівельна рамка на моїй пасіці виключає обробку сімей в осінньо-літній період,в той час коли багато хто обробляє сімї за місяць до медозбору,а є такі що роблять і під час,я обробляю у вересні-жовтні. Звідки ж тоді всі нашумілі історії про перебільшення шкідливих речовин у бджолопродуктах?-Саме через застосування ліків у весняно-літній період Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Barat Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 А в будівельних рамок не один плюс . ? Вибачте, але я їх не бачу. Звідки ж тоді всі нашумілі історії про перебільшення шкідливих речовин у бджолопродуктах?-Саме через застосування ліків у весняно-літній період ? Можна ж застосовувати органічні кислоти. А використання будь-яких ветпрепаратів під час медозбору, то це взагалі щось, що межує зі злочином. Мені дійсно цікаво: чи варто використовувати будівельні рамки? Адже у гнізді все одно буде виховуватись трутневий розплід поза будівельною рамкою. Його Ви теж відшукуєте і знищуєте? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 12 февраля, 2010 Share Опубликовано 12 февраля, 2010 Мені дійсно цікаво: чи варто використовувати будівельні рамки? Адже у гнізді все одно буде виховуватись трутневий розплід поза будівельною рамкою. Його Ви теж відшукуєте і знищуєте? ? Справа в тому,що при підготовці до роїння бджоли відчуваючи брак трутневих комірок переробляють бджолині на трутневі,тим самим портять якість сотів.При використанні буд.рамок даний негатив зменшується до мінімуму-це одна з переваг. Ще переваги: -додаткове отримання високоякісного воску -дієвий метод бородьби з кліщем -можливість використання під час медозбору -один із протиройових заходів ..... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Влад_ Опубликовано 13 февраля, 2010 Share Опубликовано 13 февраля, 2010 Мені дійсно цікаво: чи варто використовувати будівельні рамки? Адже у гнізді все одно буде виховуватись трутневий розплід поза будівельною рамкою. Його Ви теж відшукуєте і знищуєте? ? Ще переваги: -додаткове отримання високоякісного воску -дієвий метод бородьби з кліщем -можливість використання під час медозбору -один із протиройових заходів Лучше поставить 1,2 рамки в семью чем дергать каждую для обрезки. И еще чем старше матка тем большее желание откладывать яйца. А борьба с клещем сама решается. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Barat Опубликовано 13 февраля, 2010 Share Опубликовано 13 февраля, 2010 Справа в тому,що при підготовці до роїння бджоли відчуваючи брак трутневих комірок переробляють бджолині на трутневі,тим самим портять якість сотів.При використанні буд.рамок даний негатив зменшується до мінімуму-це одна з переваг. Ще переваги: -додаткове отримання високоякісного воску -дієвий метод бородьби з кліщем -можливість використання під час медозбору -один із протиройових заходів ? Якщо якісно навощені рамки, то псування стільників трутневими комірками і так мінімальне. Отримати ж додатково віск думаю краще вибракувавши лишній старий стільник, замінивши його свіжовідбудованим. І Ви не повідомили чи доводиться вирізати трутневі комірки на звичайних стільниках. А ще, не слід забувати, що для нормальної життєдіяльності бджолородини, трутні повинні бути у сім'ї. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 13 февраля, 2010 Share Опубликовано 13 февраля, 2010 Якщо якісно навощені рамки, то псування стільників трутневими комірками і так мінімальне. Отримати ж додатково віск думаю краще вибракувавши лишній старий стільник, замінивши його свіжовідбудованим. І Ви не повідомили чи доводиться вирізати трутневі комірки на звичайних стільниках. А ще, не слід забувати, що для нормальної життєдіяльності бджолородини, трутні повинні бути у сім'ї. ? Яке значення має навощування?Навіть якщо зробити це ідеально,всерівно готуючись до роїння бджоли перебудовують частину бджолиних чарунок на третневі,а при відсутності буд.рам. ця кількість зростає в рази. Трутні з звичайних стільників я ніколи не вирізаю і нікому не радив би це робити,всьому своє місце. Отримати ж додатково віск думаю краще вибракувавши лишній старий стільник, замінивши його свіжовідбудованим ? У мене на 100 сімей за сезон іде до 100кг. вощини,тобто близько кілограма на сімю,такщо з отриманням воску проблем немає,заодно профілактика від хвороб... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій Опубликовано 17 февраля, 2010 Share Опубликовано 17 февраля, 2010 А ще, не слід забувати, що для нормальної життєдіяльності бджолородини, трутні повинні бути у сім'ї. ? Звісно .ащо як їх буде більше ніж бджіл ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 17 февраля, 2010 Share Опубликовано 17 февраля, 2010 Звісно .ащо як їх буде більше ніж бджіл ? ← Пчелы выводят ровно столько трутней, сколько нужно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir Опубликовано 17 февраля, 2010 Share Опубликовано 17 февраля, 2010 Цитата(Barat @ 13.2.2010, 11:52) А ще, не слід забувати, що для нормальної життєдіяльності бджолородини, трутні повинні бути у сім'ї. Звісно .ащо як їх буде більше ніж бджіл ? ? Тогда надо менять матку, рамки и возможно пчеловода. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Trut.vova Опубликовано 17 февраля, 2010 Share Опубликовано 17 февраля, 2010 Если батьки больше чем пчел посмотрите вы отпустили 3 ,а может 4 рой. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.В.В.(Владимир) Опубликовано 17 февраля, 2010 Share Опубликовано 17 февраля, 2010 Тогда надо менять матку, рамки и возможно пчеловода. ? вот-вот (5 балов). Ну а если без шуток то : Пчелы выводят ровно столько трутней, сколько нужно. ? А все что иначе см. цитату в начале поста. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bdjol Опубликовано 11 марта, 2010 Share Опубликовано 11 марта, 2010 Пчелы выводят ровно столько трутней, сколько нужно. ? Я бы сказал , что трутней в семье столько, сколько нужно. Если они лишние они летят по другим семьям. Если их не хватает они прилетят с других пасек или семей. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 11 марта, 2010 Share Опубликовано 11 марта, 2010 Пчелы выводят ровно столько трутней, сколько нужно. ? Я бы сказал , что трутней в семье столько, сколько нужно. Если они лишние они летят по другим семьям. Если их не хватает они прилетят с других пасек или семей. тойсть я так понял искусственно вы никак не ограничиваете их численность??? не вырезаете, трутнеловки не ставите, я правильно понял??? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bdjol Опубликовано 11 марта, 2010 Share Опубликовано 11 марта, 2010 Пчелы выводят ровно столько трутней, сколько нужно. ? Я бы сказал , что трутней в семье столько, сколько нужно. Если они лишние они летят по другим семьям. Если их не хватает они прилетят с других пасек или семей. тойсть я так понял искусственно вы никак не ограничиваете их численность??? не вырезаете, трутнеловки не ставите, я правильно понял??? Правильно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Olegfk Опубликовано 11 марта, 2010 Share Опубликовано 11 марта, 2010 А ще, не слід забувати, що для нормальної життєдіяльності бджолородини, трутні повинні бути у сім'ї. ? Звісно .ащо як їх буде більше ніж бджіл ? знач завелась трутовка Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.