Jump to content

Кельрейтерія волотиста, Koelreuteria Paniculata

Recommended Posts

Дерево висотою 6-10м з розлогою кроною. Невибаглива до грунтів, але краще росте на легких родючих грунтах. В умовах Київщини на сонячному, захищеному від північних вітрів, місці витримує морози -37 градусів. Квітне у липні-серпні з 5-6років. Продуктивність 200-250кг/га дорослих дерев.

Продуктивність 200-250кг/га дорослих дерев.
На Украине есть гектары Кельрейтерии?

Загалом є. Локально в Криму швидше сотками, ніж гектарами

• 1 year later...

Зібрав трохи насіння кельрейтерії. Кому треба? :baby:

Мені, можу запропонувати на обмін насіння гледичіїї.

• 2 weeks later...
Думаю язичник вам треба окрему тему створювати, ну дуже цікаво що цікавого маєте, ну і ціна питання :hi:

• 8 months later...

Цитата(Сергій К @ 19.6.2015, 20:43) Это дерево семенами размножается * Да. Как я понял больше подходит для Юга Украины: Крым, Одесская, Херсонская, Николаевская... У нас кельрейтерія теж чудово почувається :ay:

У нас кельрейтерія теж чудово почувається

Значит подойдет всей Украине. Только что возвращался домой в 18 30, правда у нас тучки сейчас и темновато но, пчела работает: post-7698-1434904834_thumb.jpg post-7698-1434904839_thumb.jpg. Деревья жужжат. Осенью соберу семена кому тоже понадобиться пишите в теме что-бы знал сколько собирать в октябре отправлю почтой.

• 2 weeks later...

Буду очень благодарен за семена

Буду очень благодарен за семена

Как соберу сообщу Вам.

• 1 month later...

Также сказали, что в моих краях (Харьковская область) может вымерзать верхняя часть, но с нижней вырастают нижние побеги. Бажано сіяти насінням зібраним у вашій кліматичній зоні. З такого насіння виростають більш стійкі до погодних негараздів рослини

Бажано сіяти насінням зібраним у вашій кліматичній зоні. З такого насіння виростають більш стійкі до погодних негараздів рослини

Это понятно, но изначально эти деревья родом из Средней Азии, да и в целом по погоде кроме крайнего Юга Украина почти однородна, но а морозы бывают и у нас сильные.

Але різниця суттєва- софора і альбіція, вирощені з кримського насіння, у нас вимерзають під корінь, а з місцевого лише в суворі зими підмерзають кінчики одно- дуже зрідка дворічні гілки

Але різниця суттєва- софора і альбіція, вирощені з кримського насіння, у нас вимерзають під корінь, а з місцевого лише в суворі зими підмерзають кінчики одно- дуже зрідка дворічні гілки

Ну если детально влезать в это, то есть варианты подготовки семян, проращивание их в холоде, закалка при легком минусе прочее, такая себе тренировка. И Измаил с Крымом в погоде также различны как и Черкассы с Крымом.

• 4 months later...

Если еще есть, то пожалуйста семян 20-30 шт. Заказал семена Кельрейтерии у Aleksandreche но боюсь разные климатические зоны, где Чернигов а где Измаил?????

Также сказали, что в моих краях (Харьковская область) может вымерзать верхняя часть, но с нижней вырастают нижние побеги. Бажано сіяти насінням зібраним у вашій кліматичній зоні. З такого насіння виростають більш стійкі до погодних негараздів рослини

• 7 months later...
В 23.09.2014 в 09:59, язичник сказал:

Доброго дня. Скажить будь ласка, в вас ще є насіння кельрейтерії? Або є можливість зібрати коли достигне?

В 19.08.2016 в 22:54, Наталья сказал:

Доброго дня. Скажить будь ласка, в вас ще є насіння кельрейтерії? Або є можливість зібрати коли достигне?

Є насіння 2014 року. Чи є цьогорічне гляну за пару тижнів

Щиро дякую, буду чекати на відповідь.

• 2 years later...
В 06.08.2015 в 15:34, язичник сказал:

в Чернівецькій області вистояли однорічні сіянці альбіції з кримського насіння, правда накривав подвійним слоєм агроволокна