Sanich Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Щойно на роботі співробітник приніс "медовуху", яку він з друзями, за його словами, купують в доволі великій кількості в однієї жінки у Вінниці, якій в свою чергу мати поставляє товар з району. Що вам сказати? Я, звичайно, не знаю як позиціонує свій товар "пані", але то не "медове вино" що я купував на виставці у Києві. По-перше, суміш мутна і має медовий колір. По-друге, на стінках пляшки залишається осад при переливанні суміші в пляшці. По-третє має міцність явно на рівні 20-25%. Тобто, як на мене, розбавлений водою і спиртом мед. Не більше. Можливо я помиляюся - виправіть. Якщо ні, то риторичне запитання - чи має такий напій право на існування і називатися медовухою? Медове вино і медовуха - це різні продукти? Чи це сміливо можна називати фальсифікатом? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 чи має такий напій право на існування і називатися медовухою ← Право на існування має, заборона нічого не дасть, ми вже проходили такий етап. Але називатися має по інакшому. Хоча звідки їм знати як воно називатися має, іншого ж не пробували Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Як на мене, медові вина - це власне вина з меду, а медовуха - це перегнане вино у горілку, тобто міцний напій. Але ж Горніч у своїй книжці, здається, пише про те що визначених стандартів нема. Але ж все одно помутніння, осад не допускається в готовому напої. Якщо це не фальсифікат, то принаймні шкідливий для здоров'я продукт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Як на мене, медові вина - це власне вина з меду ? Бортник, дружище! А что думает по этому поводу Ю. Сенчук? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 А что думает по этому поводу Ю. Сенчук? ← А чи давно Вас почала цікавити думка Ю.Сенчука? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 С тех пор как он стал вашим гуру - у меня нет альтернативы. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 С тех пор как он стал вашим гуру - у меня нет альтернативы. Лучше скажите свое личное мнение, если оно у вас есть. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 По поводу "бухнячева" у меня есть собственное мнение. И оно Вас с Ю.Сенчуком - не обрадует. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 12, 2008 Author Share Posted November 12, 2008 "бухнячева" ← Рассшифруйте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Бомбус ,кажись,говаривал,что он противник всякого спиртного.А значит все,что содержит градусы--"бухнячество".Он сделал свой выбор и это его право,как и прово тех,кому спиртные нравятся.Главное,что умный Бомбус свою правоту никому не навязывает и снисходительно посматривает на нас, иногда "бухающих".Или даже не иногда?.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
аматор Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 едове вино і медовуха - це різні продукти? Ч ? Почекаємо Струка, він повинен знати різницю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 Медовуха, медове вино, питний мед, медівка і т.д. Всі ці назви підходять до того напою, який виготовлений з меду і води шляхом зброджування. Є два види цього напою - варений і ставлений. Все інше - це вже напої іншої категорії. Поява в магазинах 40* медовухи призвела не лише до дискредитації назви, а й до спроби підробити напій і,скориставшись рекламою, заробити гроші. Через це Гільдія медоварів України прийняла рішення про відмову від такої назви медових напоїв. Рекомендовано називати справжні слабоалкогольні медові напої питним медом. Для покращення інформованості людей про справжні питні меди Гільдія медоварів проводить регіональні конкурси медоварів, щоб люди могли скуштувати справжні напої - тоді легко можна розпізнати всякого роду підробку. Потрібно підвищувати культуру споживання меду, в тому числі і питного. Нема такого імені, яке не можна було б прославити, так само як і зганьбити. Шануймося! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 Нема такого імені, яке не можна було б прославити, так само як і зганьбити. ← Тільки зганьбити легше Через це Гільдія медоварів України прийняла рішення про відмову від такої назви медових напоїв. Рекомендовано називати справжні слабоалкогольні медові напої питним медом. ← Від неї відмовляться і підробники, вони краще реагують на зміну чогось на ринку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 Якщо чоловік хоче їсти справжній мед, то він або повинен стати пасічником, або мати добре знайомого пасічника. Це в повній мірі відноситься і до питного меду. І, нажаль, майже до всього іншого в нашій країні. По цій причині я став пасічником 10 років тому і медоваром 2 роки тому. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 По цій причині я став пасічником ← І я теж... А що поробиш з нашою дійсністю? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 Самое лучшее - сделанное собственными руками. ? Підписуюсь. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 Самое лучшее - сделанное собственными руками. ← Підписуюсь. Вистраждано та усталено власним досвідом Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmel Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Якщо чоловік хоче їсти справжній мед, то він або повинен стати пасічником, або мати добре знайомого пасічника. Це в повній мірі відноситься і до питного меду. І, нажаль, майже до всього іншого в нашій країні. По цій причині я став пасічником 10 років тому і медоваром 2 роки тому. Прикро це визнавати, але це правда. Ми наразі живемо в перехідному періоді. В цивілізованих країнах на все існують стандарти, яких дотримуються всі виробники (обладнання, сировини(посівні площі медоносів), пасічники, медовари). Споживач навіть не задумується над тим, що ця продукція не якісна. Стандарти у нас теж є, правда не на все( на медове вино відсутні), але їх ніхто не дотримується, а довідки купують. От і виходить, що можеш довіряти тільки собі або найліпшому товаришу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
аматор Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 В цивілізованих країнах на все існують стандарти, яких дотримуються всі виробники (обладнання, сировини(посівні площі медоносів), пасічники, медовари). Споживач навіть не задумується над тим, що ця продукція не якісна. ? Ну не все так добре у "цивілізованих" країнах, взяти хоть той самий мед який ми всі полюбляємо. Маю знайомого який полюбляє медок, то він їздить по заробітках до "цивілізованних". У них в супермаркетах під маркою меду продають якусь бурду ріденьку, яка віддалено нагадує свіжий мед. Я цьому знайомому довіряю, бо він на смак відрізняє мед так що може працювати дигустатором. Він де буває скрізь куштує мед, так він був у Прибалтиці,Чехії, Польщі і з його слів, там люди хто хоче справжнього меду купують безпосередньо у пасічників. Крім того маю двоюрідну сестру в Канаді, там теж в магазині цілий рік ріденьке "щось" замість меду, вони також їздять купувати мед, на пасіку. Тож ну їх з їхніми Євростандартами, не завжди там добре де нас нема! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 В каком-то журнале и читал об передпродажной очистке меда где-то в европах.Там металлические фильтры чуть ли не в микроны просветом.Мед под давлением подается на такие ситечки да еще в разогретом виде!Ни тебе аромата не оставят,ни крупинки перговой...Эхма--разве то мед будет?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 разве то мед ? Мой знакомый угостил немецких партнёров по бизнесу НАШИМ закристализированным мёдом. Немцы сразу не поняли что он им предлагает к чаю, поскольку твёрдого мёда отродясь не видели (ДИКИЙ НАРОД ) , а когда попробовали, то сказали : - если ЭТО мёд, то что же мы до сих пор ели? В результате немчики поехали в свои Европы основательно затарясь нашим мёдом. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
аматор Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 В результате немчики поехали в свои Европы основательно затарясь нашим мёдом. ? Так и я проТО. Но немчикам явно не повезёт, наши то пропустят, а вот их таможня врядли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 а вот их таможня врядли ? Родственники провозят в С.Ш.А. мёд с моей посеки уже на протяжении нескольких лет (по 5-7 литров). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Родственники провозят в С.Ш.А. ? Паааадумаешь. США. Мои в Москву провозят по 40! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
аматор Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Мои в Москву провозят по 40! ? А шо в москву тоже не пущают?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.