Домбровський В.П. Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 - Собівартість (на власних прикладах) 1кг меду та інших продуктів бджільництва. - Найбільш вагомі фактори впливу на ціну меду, та інших продуктів бджільництва. - Гуртові та роздрібні ціни на мед, та інші продукти бджільництва по регіонах України. - Пропозиції, що до формування та стабілізації ціни меду та інших продуктів бджільництва. - Не справедливо сформована ціна - фактор стримування розвитку та руйнації галузі. - Прогнози , рекомендації, обмін досвідом по даній темі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Вопрос в эту тему к Вам, пан Валерий. Цитата(Домбровський В.П. @ 10.1.2012, 23:50) Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах.. * Хотелось бы прочитать те объявления экспортёров, в смокингах, с фамилиями... Ну, сколько это много? 10? !100? !1000? Или реальных 5-6? ? Так сколько же этих экспортёров и кто они пофамильно, те, кто так влияет на - Собівартість 1кг меду та інших продуктів бджільництва. - на ціну меду, та інших продуктів бджільництва. - Гуртові та роздрібні ціни на мед, та інші продукти бджільництва по регіонах України. - Не справедливо сформована ціна - фактор стримування розвитку та руйнації галузі. ? и главное, готовы ли Вы, лично, повести против них "войну"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Панас Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Похоже в державе нет никакой ценовой политики по отношению к пчеловодству, которая моглы бы укладываться в рамки здравого ума и ясной памяти. Все пущено на самотек. Все стихийно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krim_pchel Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Если с розничным ценообразованием все более менее понятно, то , думаю, что в оптовом ценообразовании прослеживается сговор медовых трейдеров. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drovoseka Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Если с розничным ценообразованием все более менее понятно, то , думаю, что в оптовом ценообразовании прослеживается сговор медовых трейдеров. Поддерживаю как вариант! Слишком большой зазор между розничной и оптовой ценой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 в оптовом ценообразовании прослеживается сговор медовых трейдеров. ? А коли ж уже настане час "сговора производителей меда"? Хто заважає? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 прослеживается сговор медовых трейдеров. ? Можно преположить Слишком большой зазор между розничной и оптовой ценой. ? Хотелось бы услышать конкретные цифры, если вы владеете таковыми. Например : Закупочная цена 13грн. Затраты -транспортные расходы, зарплата, затраты на гомогенизацию или расфасовку, анализы, налоги ,наверняка еще чего то =? Продают за ? Вот тогда можно говорить о больших заворах, а так А коли ж уже настане час "сговора производителей меда"? Хто заважає? opr06K94.gif ? Сговор не возможен. Так как у всех свои проблемы. У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ради которых не сговоришься. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Сговор не возможен. Так как у всех свои проблемы. У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ради которых не сговоришься ? Тоді плачте далі, чекаючи милості від закупівельника. Чого дурний - бо бідний, а чого бідний - бо дурний. Моя хата скраю - я нічого не знаю. Нема гіршої біди для Українця як добробут його сусіда. Можна продовжити. Можна організуватись в спілку виробників меду, створити фонд взаємодопомоги і тим У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ? виділяти кредит під низький процент, а ціну на мед тримати. Про такі фонди можете прочитати в "УП" за 30ті роки минулого століття. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RichDad Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Можна організуватись в спілку виробників меду, створити фонд взаємодопомоги і тим У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ? виділяти кредит під низький процент, а ціну на мед тримати. Про такі фонди можете прочитати в "УП" за 30ті роки минулого століття. з медом ситуація така сама як з грецьким горіхом - виробників багато і вони дрібні, і всім треба гроші сьогодні, тому на ціну сильно давить пропозиція. А для пошуку методів згуртування пасічників треба звертатись до вдалого досвіду закордонних колег. Так, один відомий пасічник, (здається Егошин), розповідав, що в одній з країн ЄС для боротьби з кліщем Варроа приватна фірма планово оброблює пасіки і дрібні господарства. І це, напевно, якось узаконено, або є одною з умов перебування в громадській організації пасічників. От поки хоча б на регіональному рівні пасічники не домовляться про спільну боротьбу з ворогами бджіл, не кажучи вже про фермерів (с/г фірми), які без попереджень обробляють поля отрутохімікатами, - нічого змінюватись не буде. Скажу більше, так само як вести бізнес в Україні старими методами з кожним роком стає все тяжкіше, так і в медовій справі потрібно шукати нові ніші, технології, канали збуту, ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Nemo Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Можно много говорить и писать , "но воз будет и не не там " , в Украине нет , а только формируется промышленное пчеловодство - пасеки в 100-300 пчелосемей единичные ( я имею ввиду на 1 пчеловода , при самостоятельном ведении хозяйства) , орудия производства и технологии энерго и трудоемкие -вы разве увидите где то линии по откачке или работающую как у поляков или канадцев систему отбора и откачки меда или 2 осные прицепы с гидравликой ))) , отчасти поэтому себестоимость меда и др продукции оч высока , мед продается в основном как сырье , зачастую довольно низкого качества , а что бы набрать стабильно и регулярно партии меда нужно достаточно попотеть , к тому же стоимость на бензин не дает как в славные 80е развернуться ... и таких моментов много , или я не прав . Просто в рыночную экономику мы уже попали , но рынка у нас еще нет , пока базар -увы , а рынок в виде "маленьких минимаркетов" только формируется . К сожалению на сегодняшний момент пчеловодство не интересно и топ менеджерам , те той категории менеджеров которая обычно раскручивает продажи в любой сфере услуг или производства , а не поддерживает их как мы привыкли из совковских времен , этой категории пока хватает и в других сферах работы с более высокой доходностью , а большая часть пчеловодов увы , но не сможет заполнить эти пробелы даже скооперировавшись Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Домбровський В.П. Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 name='Bombus' date='16.1.2012, 17:14' post='92369'] Вопрос в эту тему к Вам, пан Валерий. =Bombus,11.1.2012, 0:08] Цитата(Домбровський В.П. @ 10.1.2012, 23:50) Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах.. * В кожній області , а їх 24 + Крим є мінімум по 10- 20 районних заготовачів і 1-8 оптовиків включно фірми і П.П. по скільки я не займаюсь єкспортом, то і статистику не веду, мої питання виробництво і технології виробництва. главное, готовы ли Вы, лично, повести против них "войну"? ; За ради Бога вибачте, але я років 17 тому слово війна викинув зі свого лексикону. Це сталося після того. як я показував Роберту Колосовському і ще двом пасічникам історичні місця Києва. І почув від них слідуюче; Війна це трагедія, горе, муки, це історія минулого, ми давно вже живемо майбутнім хоча памятаємо про війну. Вам потрібно перестати жити війною і почати жити як увесь світ. Думаю Ви погодитесь , що компроміс і взаємна вигода робить людей ближчими друг до друга. Є багато варіантів взаємовигідної співпраці і боротьби за наші інтереси. Таке можу очолити. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 У Бомбуса слово война не случайно взято в кавычки,господин Домбровский! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Тоді плачте далі, чекаючи милості від закупівельника. Чого дурний - бо бідний, а чого бідний - бо дурний. Моя хата скраю - я нічого не знаю. ? Причем здесь плачьте? Это не тот путь решения проблемы в наше время. Что б договорится сначало нужно собраться. Или кому то по хаткам ходить и призывать к единым ценам? Володя , поверь у нас два года прошло , что б сколотить 5,6 человек не безразличных пчеловодов. Здесь можно по хорошему позавидовать вашим успехам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krim_pchel Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Но ведь обвал оптовой цены почти в 2раза произошел не на протяжении нескольких лет, а на протяжении пару месяцев. И обратите внимание, что уже в августе-сентябре оптовики не предлагали цену весны 2011года. Неужели не ясно, что здесь присутствует субьективный фактор. А что касается затратной части цены( оптовой или розничной) так это дело каждого. Кто хочет больше зарабатывать тот включает мозги по поводу снижения затрат. А для покупателя( оптовика или розничного) все равно сколоько затрат вложено. Ему бы подешевле купить. Но, большинство пчеоводов как привыкли работать так и работают. Да еще и жалуются на низкие цены, плохие медосборы, слабую реализацию и винят в этом всех и вся. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 мед продается в основном как сырье , зачастую довольно низкого качества , ? Вот здесь главное не запутать читателей, пчеловоды мед продают как мед и хорошего качества. А вот организации отправляющие его за рубеж ... пусть они сами скажут. что бы набрать стабильно и регулярно партии меда нужно достаточно попотеть ? На сегодня потеть не нужно. Нужны деньги. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drovoseka Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Слишком большой зазор между розничной и оптовой ценой. ? Хотелось бы услышать конкретные цифры, если вы владеете таковыми. Например : Закупочная цена 13грн. Затраты -транспортные расходы, зарплата, затраты на гомогенизацию или расфасовку, анализы, налоги ,наверняка еще чего то =? Продают за ? Вот тогда можно говорить о больших заворах, а так Все это должно вписываться в 30% накрутки, если не вписывается, бизнес в лучшем случае не перспективный, в худшем убыточный. Оптовик должен понимать, что предлагаемая им цена делает стабильность в коммерческих отношениях или же губит их. Если не могу предложить достойную плату, знач мне не место в этой нише, надо искать другую работу. А работать, думая только о своих затратах слишком эгоистично, у пчеловода то они тоже есть, те же транспортные расходы и т.д. А если между производителем и потребителем 10 посредников (и у каждого, конечно, свои издержки), это говорит о том, что народ ленивый, все хотят торговать, а производить... Экономика держится на производителях, а не на продавцах. А у нас получается... Правду сказал Крым_пчел "мозги включать надо", чтобы сократились неоправданные издержки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах.. В кожній області , а їх 25 + Крим є мінімум по 10- 20 районних заготовачів і 1-8 оптовиків включно фірми і П.П. - На жаль, правила форума забороняють розміщувати об`яви про закупівлю або продаж меду: 1.Вы подтверждаете, что не будете: 1.3. Размещать коммерческую рекламу товаров или услуги без специального на то разрешения администрации форума. - в Україні 24 області + АРК. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krim_pchel Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Раз мед экспортируют, то значит эта деятельность не убыточная. Сейчас даже дураки себе в убыток не работают. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
гигиги Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Раз мед экспортируют, то значит эта деятельность не убыточная. Сейчас даже дураки себе в убыток не работают. Тому і ціна впала, вони ж не хочуть втрачати свій прибуток. У світі криза споживання, фінансова криза і перевиробництво меду зокрема в Україні (навіть з нашими лежачками і дідівськими методами). Тому все цілком закономірно, і якась змова тут не є визначальною, хоча і не виключається. Крім того неодноразово доводилося читати на форумі, як нашу "галузь" порівнюють з Канадою чи США, де 100 сімей - це хоббі, а 1000 - це робота. А у нас мовляв люди хочуть заробляти на десяти вуликах і допоки так буде, шоколаду нам не бачити. По-перше не розумію, чому погано якщо можна заробити на 10 вуликах? По-друге - в Канаді мало людей і великі території, а якщо кожний бажаючий у нас почне розростатися до тисяч вуликів - де їх розміщувати, де брати медоноси? По-третє - на Заході дуже високий рівень споживацьких стандартів. Для того, щоб утриматися на тому рівні, треба і "обертатися" швидше і вуликів більше і оснащення продуктивніше. І тепер ми бачимо, як поступово такий "американські" стандарти заводять світ у тупик. Вони тільки і тримаються завдяки друкуванню своїх масонських папірців, які нічим не забезпечені, хіба що "крутою" армією. Отже скільки ще нам треба таких планет - дві-три-п'ять, щоб забезпечити постійне зростання і "обертання", щоб розмістити тисячі тисяч вуликів наприклад. Якщо кожний почне рівнятися на Америку, всім кінець. Тому я вважаю, що Україна має свою оптимальну модель, хай з недоліками управління, організації і оснащення. До речі, тут закликають об'єднуватися - слушна думка, але якщо під началом тих дрібних інтриганів, які півфоруму заапімондили своїми довжелезними постами, то я пас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 - На жаль, правила форума забороняють розміщувати об`яви про закупівлю або продаж меду: ← Так у Вас в аватарі вся Ваша реклама! Невже ж в Приват не пишуть? Думаю що майже всі знають і без оголошень чим Ви займаєтеся. Ну і врешті-решт, можна і узгодити з адміністрацією... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Домбровський В.П. Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах.. В кожній області , а їх 25 + Крим є мінімум по 10- 20 районних заготовачів і 1-8 оптовиків включно фірми і П.П. - На жаль, правила форума забороняють розміщувати об`яви про закупівлю або продаж меду: 1.Вы подтверждаете, что не будете: 1.3. Размещать коммерческую рекламу товаров или услуги без специального на то разрешения администрации форума. - в Україні 24 області + АРК. На мою думку в цій рубриці нічого не рекламується - обговорюємо цінову політику в галузі, зокрема меду як найбільш масово продукту , що ми виробляємо. До речі є свіжі новини я повернувся з Польщі де проходила зустріч виробників з багатьох країн, починаючи з Німетчини і закінчуючи Турцією. Я поцікавився питанням яке ми обговорюємо, як у тих же стабільних німців у них все гаразд, так і у нестабільних Росіян у них завал вірніше обвал цін. Росію завалили китайським медом і кажуть, що і нашим Українським. А от Казахстан на підйомі оптова ціна на мед від 4 до 10 доларів (правда це зі слів я не перевіряв може над нами пошуткували.) З повагою до всіх. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roma Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Сговор не возможен. Так как у всех свои проблемы. У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ради которых не сговоришься ? Тоді плачте далі, чекаючи милості від закупівельника. Чого дурний - бо бідний, а чого бідний - бо дурний. Моя хата скраю - я нічого не знаю. Нема гіршої біди для Українця як добробут його сусіда. Можна продовжити. Можна організуватись в спілку виробників меду, створити фонд взаємодопомоги і тим У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ? виділяти кредит під низький процент, а ціну на мед тримати. Про такі фонди можете прочитати в "УП" за 30ті роки минулого століття. Вы наверное самый умный !!!! У нас ( пчеловодов ) есть всегда запас мёда который не здаём ( авось поднимется ) а у моих знакомых тоннами хранится с позапрошлого года ( цену ждали ) а теперь - бензин поднялся , цены на всё поднялись а мёд упал до 13 !!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 а у моих знакомых тоннами хранится с позапрошлого года ( цену ждали ) ? ... многие закупщики стали контролировать оксиметилфурфурол, чем больше хранится мед тем больше число оксиметилфурфурола... ... вообще если наш мед проверить на влажность, оксиметилфурфурол и антибиотики - половина отпадет Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 А от Казахстан на підйомі оптова ціна на мед від 4 до 10 доларів (правда це зі слів я не перевіряв може над нами пошуткували.) ? Група Українських пасічників в першій половині лютого відправляється в Казахстан. Буде інфа від своїх. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krim_pchel Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Блефуют казахи, блефуют. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts