Jump to content

Цінова політика в бджільництві

Recommended Posts

- Собівартість (на власних прикладах) 1кг меду та інших продуктів бджільництва. - Найбільш вагомі фактори впливу на ціну меду, та інших продуктів бджільництва. - Гуртові та роздрібні ціни на мед, та інші продукти бджільництва по регіонах України. - Пропозиції, що до формування та стабілізації ціни меду та інших продуктів бджільництва. - Не справедливо сформована ціна - фактор стримування розвитку та руйнації галузі. - Прогнози , рекомендації, обмін досвідом по даній темі.

Вопрос в эту тему к Вам, пан Валерий.

Цитата(Домбровський В.П. @ 10.1.2012, 23:50) Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах.. * Хотелось бы прочитать те объявления экспортёров, в смокингах, с фамилиями... Ну, сколько это много? 10? !100? !1000? Или реальных 5-6?

Так сколько же этих экспортёров и кто они пофамильно, те, кто так влияет на
- Собівартість 1кг меду та інших продуктів бджільництва. - на ціну меду, та інших продуктів бджільництва. - Гуртові та роздрібні ціни на мед, та інші продукти бджільництва по регіонах України. - Не справедливо сформована ціна - фактор стримування розвитку та руйнації галузі.

и главное, готовы ли Вы, лично, повести против них "войну"? ;)

Похоже в державе нет никакой ценовой политики по отношению к пчеловодству, которая моглы бы укладываться в рамки здравого ума и ясной памяти. Все пущено на самотек. Все стихийно.

Если с розничным ценообразованием все более менее понятно, то , думаю, что в оптовом ценообразовании прослеживается сговор медовых трейдеров.

Если с розничным ценообразованием все более менее понятно, то , думаю, что в оптовом ценообразовании прослеживается сговор медовых трейдеров.
Поддерживаю как вариант! Слишком большой зазор между розничной и оптовой ценой.

в оптовом ценообразовании прослеживается сговор медовых трейдеров.

А коли ж уже настане час "сговора производителей меда"? Хто заважає? :dntknw:

прослеживается сговор медовых трейдеров.

Можно преположить
Слишком большой зазор между розничной и оптовой ценой.

Хотелось бы услышать конкретные цифры, если вы владеете таковыми. Например : Закупочная цена 13грн. Затраты -транспортные расходы, зарплата, затраты на гомогенизацию или расфасовку, анализы, налоги ,наверняка еще чего то =? Продают за ? Вот тогда можно говорить о больших заворах, а так :ae:
А коли ж уже настане час "сговора производителей меда"? Хто заважає? opr06K94.gif

Сговор не возможен. Так как у всех свои проблемы. У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ради которых не сговоришься. :(

Сговор не возможен. Так как у всех свои проблемы. У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ради которых не сговоришься

Тоді плачте далі, чекаючи милості від закупівельника. Чого дурний - бо бідний, а чого бідний - бо дурний. Моя хата скраю - я нічого не знаю. Нема гіршої біди для Українця як добробут його сусіда. Можна продовжити. Можна організуватись в спілку виробників меду, створити фонд взаємодопомоги і тим
У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем

виділяти кредит під низький процент, а ціну на мед тримати. Про такі фонди можете прочитати в "УП" за 30ті роки минулого століття.

Можна організуватись в спілку виробників меду, створити фонд взаємодопомоги і тим
У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем

виділяти кредит під низький процент, а ціну на мед тримати. Про такі фонди можете прочитати в "УП" за 30ті роки минулого століття.
з медом ситуація така сама як з грецьким горіхом - виробників багато і вони дрібні, і всім треба гроші сьогодні, тому на ціну сильно давить пропозиція. А для пошуку методів згуртування пасічників треба звертатись до вдалого досвіду закордонних колег. Так, один відомий пасічник, (здається Егошин), розповідав, що в одній з країн ЄС для боротьби з кліщем Варроа приватна фірма планово оброблює пасіки і дрібні господарства. І це, напевно, якось узаконено, або є одною з умов перебування в громадській організації пасічників. От поки хоча б на регіональному рівні пасічники не домовляться про спільну боротьбу з ворогами бджіл, не кажучи вже про фермерів (с/г фірми), які без попереджень обробляють поля отрутохімікатами, - нічого змінюватись не буде. Скажу більше, так само як вести бізнес в Україні старими методами з кожним роком стає все тяжкіше, так і в медовій справі потрібно шукати нові ніші, технології, канали збуту, ...

Можно много говорить и писать , "но воз будет и не не там " , в Украине нет , а только формируется промышленное пчеловодство - пасеки в 100-300 пчелосемей единичные ( я имею ввиду на 1 пчеловода , при самостоятельном ведении хозяйства) , орудия производства и технологии энерго и трудоемкие -вы разве увидите где то линии по откачке или работающую как у поляков или канадцев систему отбора и откачки меда или 2 осные прицепы с гидравликой ))) , отчасти поэтому себестоимость меда и др продукции оч высока , мед продается в основном как сырье , зачастую довольно низкого качества , а что бы набрать стабильно и регулярно партии меда нужно достаточно попотеть , к тому же стоимость на бензин не дает как в славные 80е развернуться ... и таких моментов много , или я не прав . Просто в рыночную экономику мы уже попали , но рынка у нас еще нет , пока базар -увы , а рынок в виде "маленьких минимаркетов" только формируется . К сожалению на сегодняшний момент пчеловодство не интересно и топ менеджерам , те той категории менеджеров которая обычно раскручивает продажи в любой сфере услуг или производства , а не поддерживает их как мы привыкли из совковских времен , этой категории пока хватает и в других сферах работы с более высокой доходностью , а большая часть пчеловодов увы , но не сможет заполнить эти пробелы даже скооперировавшись :hi:

name='Bombus' date='16.1.2012, 17:14' post='92369'] Вопрос в эту тему к Вам, пан Валерий. =Bombus,11.1.2012, 0:08] Цитата(Домбровський В.П. @ 10.1.2012, 23:50) Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах..
* В кожній області , а їх 24 + Крим є мінімум по 10- 20 районних заготовачів і 1-8 оптовиків включно фірми і П.П. по скільки я не займаюсь єкспортом, то і статистику не веду, мої питання виробництво і технології виробництва.
главное, готовы ли Вы, лично, повести против них "войну"? ;
За ради Бога вибачте, але я років 17 тому слово війна викинув зі свого лексикону. Це сталося після того. як я показував Роберту Колосовському і ще двом пасічникам історичні місця Києва. І почув від них слідуюче; Війна це трагедія, горе, муки, це історія минулого, ми давно вже живемо майбутнім хоча памятаємо про війну. Вам потрібно перестати жити війною і почати жити як увесь світ. Думаю Ви погодитесь , що компроміс і взаємна вигода робить людей ближчими друг до друга. Є багато варіантів взаємовигідної співпраці і боротьби за наші інтереси. Таке можу очолити.

У Бомбуса слово война не случайно взято в кавычки,господин Домбровский!

Тоді плачте далі, чекаючи милості від закупівельника. Чого дурний - бо бідний, а чого бідний - бо дурний. Моя хата скраю - я нічого не знаю.

Причем здесь плачьте? Это не тот путь решения проблемы в наше время. Что б договорится сначало нужно собраться. Или кому то по хаткам ходить и призывать к единым ценам? Володя , поверь у нас два года прошло , что б сколотить 5,6 человек не безразличных пчеловодов. Здесь можно по хорошему позавидовать вашим успехам.

Но ведь обвал оптовой цены почти в 2раза произошел не на протяжении нескольких лет, а на протяжении пару месяцев. И обратите внимание, что уже в августе-сентябре оптовики не предлагали цену весны 2011года. Неужели не ясно, что здесь присутствует субьективный фактор. А что касается затратной части цены( оптовой или розничной) так это дело каждого. Кто хочет больше зарабатывать тот включает мозги по поводу снижения затрат. А для покупателя( оптовика или розничного) все равно сколоько затрат вложено. Ему бы подешевле купить. Но, большинство пчеоводов как привыкли работать так и работают. Да еще и жалуются на низкие цены, плохие медосборы, слабую реализацию и винят в этом всех и вся.

мед продается в основном как сырье , зачастую довольно низкого качества ,

Вот здесь главное не запутать читателей, пчеловоды мед продают как мед и :IMHO1: хорошего качества. А вот организации отправляющие его за рубеж ... пусть они сами скажут.
что бы набрать стабильно и регулярно партии меда нужно достаточно попотеть

На сегодня потеть не нужно. Нужны деньги.

Слишком большой зазор между розничной и оптовой ценой.

Хотелось бы услышать конкретные цифры, если вы владеете таковыми. Например : Закупочная цена 13грн. Затраты -транспортные расходы, зарплата, затраты на гомогенизацию или расфасовку, анализы, налоги ,наверняка еще чего то =? Продают за ? Вот тогда можно говорить о больших заворах, а так :ae:
Все это должно вписываться в 30% накрутки, если не вписывается, бизнес в лучшем случае не перспективный, в худшем убыточный. Оптовик должен понимать, что предлагаемая им цена делает стабильность в коммерческих отношениях или же губит их. Если не могу предложить достойную плату, знач мне не место в этой нише, надо искать другую работу. А работать, думая только о своих затратах слишком эгоистично, у пчеловода то они тоже есть, те же транспортные расходы и т.д. А если между производителем и потребителем 10 посредников (и у каждого, конечно, свои издержки), это говорит о том, что народ ленивый, все хотят торговать, а производить... Экономика держится на производителях, а не на продавцах. А у нас получается... Правду сказал Крым_пчел "мозги включать надо", чтобы сократились неоправданные издержки.

Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах.. В кожній області , а їх 25 + Крим є мінімум по 10- 20 районних заготовачів і 1-8 оптовиків включно фірми і П.П.
- На жаль, правила форума забороняють розміщувати об`яви про закупівлю або продаж меду: 1.Вы подтверждаете, что не будете: 1.3. Размещать коммерческую рекламу товаров или услуги без специального на то разрешения администрации форума. - в Україні 24 області + АРК. :hi:

Раз мед экспортируют, то значит эта деятельность не убыточная. Сейчас даже дураки себе в убыток не работают.

Раз мед экспортируют, то значит эта деятельность не убыточная. Сейчас даже дураки себе в убыток не работают.
Тому і ціна впала, вони ж не хочуть втрачати свій прибуток. У світі криза споживання, фінансова криза і перевиробництво меду зокрема в Україні (навіть з нашими лежачками і дідівськими методами). Тому все цілком закономірно, і якась змова тут не є визначальною, хоча і не виключається. Крім того неодноразово доводилося читати на форумі, як нашу "галузь" порівнюють з Канадою чи США, де 100 сімей - це хоббі, а 1000 - це робота. А у нас мовляв люди хочуть заробляти на десяти вуликах і допоки так буде, шоколаду нам не бачити. По-перше не розумію, чому погано якщо можна заробити на 10 вуликах? По-друге - в Канаді мало людей і великі території, а якщо кожний бажаючий у нас почне розростатися до тисяч вуликів - де їх розміщувати, де брати медоноси? По-третє - на Заході дуже високий рівень споживацьких стандартів. Для того, щоб утриматися на тому рівні, треба і "обертатися" швидше і вуликів більше і оснащення продуктивніше. І тепер ми бачимо, як поступово такий "американські" стандарти заводять світ у тупик. Вони тільки і тримаються завдяки друкуванню своїх масонських папірців, які нічим не забезпечені, хіба що "крутою" армією. Отже скільки ще нам треба таких планет - дві-три-п'ять, щоб забезпечити постійне зростання і "обертання", щоб розмістити тисячі тисяч вуликів наприклад. Якщо кожний почне рівнятися на Америку, всім кінець. Тому я вважаю, що Україна має свою оптимальну модель, хай з недоліками управління, організації і оснащення. До речі, тут закликають об'єднуватися - слушна думка, але якщо під началом тих дрібних інтриганів, які півфоруму заапімондили своїми довжелезними постами, то я пас.

- На жаль, правила форума забороняють розміщувати об`яви про закупівлю або продаж меду:

Так у Вас в аватарі вся Ваша реклама! ;) Невже ж в Приват не пишуть? Думаю що майже всі знають і без оголошень чим Ви займаєтеся. :hi: Ну і врешті-решт, можна і узгодити з адміністрацією... :umora:

Фамілій заготовачів і єкспортерів дійсно багато вони даступні в обявах.. В кожній області , а їх 25 + Крим є мінімум по 10- 20 районних заготовачів і 1-8 оптовиків включно фірми і П.П.
- На жаль, правила форума забороняють розміщувати об`яви про закупівлю або продаж меду: 1.Вы подтверждаете, что не будете: 1.3. Размещать коммерческую рекламу товаров или услуги без специального на то разрешения администрации форума. - в Україні 24 області + АРК. :hi:
На мою думку в цій рубриці нічого не рекламується - обговорюємо цінову політику в галузі, зокрема меду як найбільш масово продукту , що ми виробляємо. До речі є свіжі новини я повернувся з Польщі де проходила зустріч виробників з багатьох країн, починаючи з Німетчини і закінчуючи Турцією. Я поцікавився питанням яке ми обговорюємо, як у тих же стабільних німців у них все гаразд, так і у нестабільних Росіян у них завал вірніше обвал цін. Росію завалили китайським медом і кажуть, що і нашим Українським. А от Казахстан на підйомі оптова ціна на мед від 4 до 10 доларів (правда це зі слів я не перевіряв може над нами пошуткували.) З повагою до всіх.

Сговор не возможен. Так как у всех свои проблемы. У кого дети в школу идут деньги нужны , кому за землю или кредиты платить, кто то в больницу попал , у кого свадьба, кто то не умеет или не хочет в розницу торговать , а кушать хочется и еще куча проблем ради которых не сговоришься

Тоді плачте далі, чекаючи милості від закупівельника. Чого дурний - бо бідний, а чого бідний - бо дурний. Моя хата скраю - я нічого не знаю. Нема гіршої біди для Українця як добробут його сусіда. Можна продовжити. Можна організуватись в спілку виробників меду, створити фонд взаємодопомоги і тим

Вы наверное самый умный !!!! У нас ( пчеловодов ) есть всегда запас мёда который не здаём ( авось поднимется ) а у моих знакомых тоннами хранится с позапрошлого года ( цену ждали ) а теперь - бензин поднялся , цены на всё поднялись а мёд упал до 13 !!!!!

а у моих знакомых тоннами хранится с позапрошлого года ( цену ждали )

... многие закупщики стали контролировать оксиметилфурфурол, чем больше хранится мед тем больше число оксиметилфурфурола... ... вообще если наш мед проверить на влажность, оксиметилфурфурол и антибиотики - половина отпадет :IMHO1:

А от Казахстан на підйомі оптова ціна на мед від 4 до 10 доларів (правда це зі слів я не перевіряв може над нами пошуткували.)

Група Українських пасічників в першій половині лютого відправляється в Казахстан. :af: Буде інфа від своїх. ;)

Блефуют казахи, блефуют.

• Алёнка changed the title to Цінова політика в бджільництві