Перейти к содержанию

Осень зима 2011/2012

blek-269

Рекомендуемые сообщения

Щось мені здається,що це перша і остання зимівля на "чистом мёде".
Щось мені здається,що це перша і остання зимівля окремих відводків на 4 вул на волі, в обох понос бо мали багато корму їсти і великий відхід, роблю висновок що на волі має бути на менше 5 чесних щільних вуличок + зимівля подвоє, або зимівник який виключить вологість та зайве навантаження на бджіл

Не подобається мені результат зимівлі,і

І не тільки Вам. Причин багато і погода у тому числі.

В нас сьогодні + 7 в тіні, сонячно. Одна сім'я (найсильніша) облетілася повністю. Решта частково. А одна і носа надвір не висовує :smile:

В тіні +7*, три сімейки часково облітались, а решта сидять тихонько. Ще кілька день і облетяться думаю всі. Весна прийшла.

А такая весна у нас сегодня . У кого больше ? :smile:

post-692-1331302884_thumb.jpg

У нас утром было -20, днем прогрелось до -4 в тени.

Не подобається мені результат зимівлі,і

І не тільки Вам. Причин багато і погода у тому числі.
Мені теж щось не дуже з 95 зимувавших відійшло 10.Причини бачу дві: 1)Це пізній соняшник,який "посадив" нижче плінтуса ,буде наукою сподіваюсь.2)Це погода,згоден,-сильніша частина сімей зимувала на волі вона і постраждала більше.

А такая весна у нас сегодня . У кого больше ?

Вам незавидую, завтра зфотографую як у нас.

Возможный ответ на загадку:пересмотрел записи, ул№ 87 не хватило полос "варостопа", поставил "варроатом". контроль" бипином "в этом улье не делал. Из 5 контрольных семей после "бипина" не упало не одного клеща. Придется с весны в № 87 обработку делать.

Придется с весны в № 87 обработку делать.

Проглядав сім"ї. бачив на бджолі кліща... :at:

у нас снежка местами и побольше, ближе к лесу вообще выше колена с настом, но солнце уже очень высокое, календарь не обманешь, днем в теньке небольшой морозец -3 -1, а на солнце пропекает до +10 +12, так что с приходом первого неморозного воздуха тут же будет массовый облет, если конечно осадки не зарядят

сильніша частина сімей зимувала на волі, вона і постраждала більше.

Коли читаю повідомлення такого змісту, то чомусь думаю про зимівник, і сам себе заспокоюю, що мої всі 100% зимують тільки в зимівнику.
Це пізній соняшник,який "посадив" нижче плінтуса ,буде наукою сподіваюсь

Треба було зєднувати по дві в одну, краще одна сильна нормальна сімя в зиму

тема осінь/зима завершується :ole_ole:

тема осінь/зима завершується :ole_ole:
Только не у нас.Вчера минус 20 ночью.Сегодня минус 12.Днем хоть и солнце да же с крыши не капает.

Тоже самое.Местами 20-30 см снега.post-959-1331371594_thumb.jpg

да темке похоже неделя осталась ну дней 10 :ole_ole: у меня итоги такие что погибших нет, но все ослаблены намного больше чем в прошлую зимовку, посмотрим конечно еще, но похоже у меня таких сильных семей как в прошлом сезоне на акацию без объединения или хотя бы подсиливания не будет :hmm: в общем надо еще набираться опыта и внимательнее относиться к рекомендациям по зимовке которые могут показаться новичку второстепенными ;) хочу поблагодарить всех опытных форумчан за советы по подготовке и ходу зимовки :hi:

Ура!!! Бджоли понесли перший пилок! :ole_ole:
у нас ще нескоро понесуть. :ak:

Тоже самое.Местами 20-30 см снега.Прикрепленное изображение

Профи, а что за ульи с левой стороны (на фото) окрашены в синий цвет? Как для лежака вроде бы очень большые.

Тоже самое.Местами 20-30 см снега.Прикрепленное изображение

Профи, а что за ульи с левой стороны (на фото) окрашены в синий цвет? Как для лежака вроде бы очень большые.
Больше 24 рамок нет

везе ж комусь унас вночі минус 15 вдень минус до 5ти

Если на Западной Украине пчёлы облётываются, то у нас в период с 10 по 20 марта думаю выставим и тоже возможно будут облёты. По прогнозу со вторника потеплеет и у нас до +3+5. Хотя на полях снегу у нас ещё много, всё белое, редко где проталины увидишь, а во Львовской обл по фото уже видно вообще снегу нет

везе ж комусь унас вночі минус 15 вдень минус до 5ти

У нас сьогодні +5. Після втручання почали літати навколо вуликів. Це ще не обліт. До води взагалі не йшли. Розплоду компактного не бачив ніде. Сидять компактно. Майже клуб - більшість. Але тепло вже відчувається. Кормів мало. Тільки окремі сильні вже розсипались і там корму взагалі немає. Догодовував.
я боюсь думать про погане що у мене там неділі дві назад поставив за застаною рамку з медом так дівчата мед відкрили але морози недають вібрати мед що зараз там роьиться :( ненаю а би ж тільки вижили по можливості роблю ловушки грошей на відводки небуде ( криза шоб її

Пилок ще не носять, та є надія що скоро буде. Снігу у нас майже немає.
А в Березові ще сніг.Через замети, до себе на пасіку, я все ще неможу заїхати.Надіюсь з понеділка пробюсь.

я боюсь думать про погане що у мене там неділі дві назад поставив за застаною рамку з медом так дівчата мед відкрили але морози недають вібрати мед що зараз там роьиться

А кто Вас надоумив ставить мед за заставну, когда пчелы в клубе находятся??? :blink: За заставну ставится когда летают за обножкой, а теперь им надо было в клуб мёд давать.. Ех... :(

у ночі було мінус 15 а дньом в тіні було плюс 4 але обльотом і не пахне переглянув вібірково корма на усході розплід є в усіх так що чекаєм старту сезону

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...