Медовий Макс Опубликовано 11 февраля, 2022 Share Опубликовано 11 февраля, 2022 Щоб развести ваточник з насіння треба у кінці вересня насіння посіяти у ріллю. Насіння у сухі роки не визрівання або просто пусте, дуже чутливе до пересихання. Після зберігання і посіяне весною у мене майже не проростало. Від жмені насінин(посаджених під сапу) до 1,5 га самосівом минуло 12 років. Зараз розаджаю під лопату у шаховому порядку 0,7-1м то процес добре йде. Там де пирій і постійний трав'яний покрив самосів 1%. В напівтіні у гаю сам проростає з насіння. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Медовий Макс Опубликовано 11 февраля, 2022 Share Опубликовано 11 февраля, 2022 Фото коренів які треба садити, щоб прижилися і зацвіли в перший рік вегетації. Товщина від 2см. І багато ростових, не сплячих, бруньок з розетки. Якщо корені слабі, то проростає аж на 2 рік. Це було з мілким непотребом, який висадив окремо. На жаль доброго фото, щоб розгледіти, у телефоні не маю. Якщо кожен посадить хоч по 10 будь-яких медоносів багаторічних, то наші бджоли віддавати нам доброю силою сімей і медом. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 февраля, 2022 Share Опубликовано 12 февраля, 2022 48 хвилин тому, Медовий Макс сказав: Щоб развести ваточник з насіння треба у кінці вересня насіння посіяти у ріллю. Насіння у сухі роки не визрівання або просто пусте, дуже чутливе до пересихання. Після зберігання і посіяне весною у мене майже не проростало. Від жмені насінин(посаджених під сапу) до 1,5 га самосівом минуло 12 років. Зараз розаджаю під лопату у шаховому порядку 0,7-1м то процес добре йде. Там де пирій і постійний трав'яний покрив самосів 1%. В напівтіні у гаю сам проростає з насіння. Непадалік від мого точка ціла полоса була ваточника у лісі висаджена мною з насіння. Років з 15-20 росла й цвіла у тіні. А торік пішов її відвідати і був вражений - із густого насадження лишилися окремі особини. Причини зникнення там ваточника лишилися загадкою для мене. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 февраля, 2022 Share Опубликовано 12 февраля, 2022 16.01.2021 в 17:42, Укроп сказав: У мене розцвітає разом з липою, але цвіте і медує довше. Коли починає цвісти сонях то ваточник вже не цвіте. Мед з нього смачний ... І дуже духмяний. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Медовий Макс Опубликовано 12 февраля, 2022 Share Опубликовано 12 февраля, 2022 13 минут назад, ДобровоЛ сказал: Непадалік від мого точка ціла полоса була ваточника у лісі висаджена мною з насіння. Років з 15-20 росла й цвіла у тіні. А торік пішов її відвідати і був вражений - із густого насадження лишилися окремі особини. Причини зникнення там ваточника лишилися загадкою для мене. Я помітив, що якесь захворювання з"явилось. Корінь чорніє і гниє(більш суха гниль) рослина за сезон другий гине. Однак, буває що уражене місце всихає і продовжує вегетацію. Він живучий на городі, в полі у фермера. У степу, там де пирій, він не живе, у лісі в затінку, особливо на піску буяє....однак нектарує слабо. Було 7 років тому, той клаптик ваточника значно менший ніж зараз, дав нам ~200 л. меду. Стояло 60 сімей, висмикували по парі рамок на відкачку. А взагалі підтримуючий взяток, навіть стимулюючий для активного нарощування бджоли забезпечений. У Вас, здається, сусід по фазенді свій клаптик землі пустив під ваточник. Ви спробували хоч краплину того чудового меду? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 февраля, 2022 Share Опубликовано 12 февраля, 2022 15.01.2021 в 15:26, Абсолютный максuмум сказав: Весной 2 десятка найдется? @Абсолютный максuмум, якщо маєте можливість приїхати до мене на пасіку, десятків три дородних зможете накопати прямо у мене на ділянці. Безкоштовно. Після потепління я увесь час перебуваю на пасіці. Пишіть у личку. тел.(067) 775 79 14, Леонід. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 февраля, 2022 Share Опубликовано 12 февраля, 2022 Тільки що, Медовий Макс сказав: Я помітив, що якесь захворювання зявилось. Корін чорніє з білими прожилками(гниє) і рослина за сезон другий гине. Однак, буває що уражене місце всихає і продовжує вегитацію. Він живучий на городі, у степу, там де пирій він не живе, у лісі в затінку, особливо на піску буяє....однак нектару слабо. Було 7 років тому, той клаптик ваточника значно менший ніж зараз, дав нам ~200 л. меду. Стояло 60 сімей, висмикували по парі рамок на відкачку. А взагалі підтримуючий взяток, навіть стимулюючий для активного нарощування бджоли забезпечений. У Вас, здається, сусід по фазенді свій клаптик землі пустив під ваточник. Ви спробували хоч краплину того чудового меду? Монофлорного з нього не пробував. А поліфлорного -так, - основну пасіку перевожу на липу за звичай під час його цвітіння. А на стаціонарі лишаються нуклеуси та дадани-лежаки, які я використовую не для меду, а для виведення маток баків і як батьківські сім'ї . У мене його чимало є. Розростався він на моїх піщаних землях повільно, але впевнено. Пару разів на бросових площах мої посадки його були проборонували. То він зразу ж збільшився площею. І навіть зацвітав після боронування в той же рік, але пізніше. Так що боронування йому йде на користь. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lastochka Опубликовано 14 февраля, 2022 Share Опубликовано 14 февраля, 2022 20 годин тому, ДобровоЛ сказав: Монофлорного з нього не пробував. А поліфлорного -так, - основну пасіку перевожу на липу за звичай під час його цвітіння. А на стаціонарі лишаються нуклеуси та дадани-лежаки, які я використовую не для меду, а для виведення маток баків і як батьківські сім'ї . У мене його чимало є. Розростався він на моїх піщаних землях повільно, але впевнено. Пару разів на бросових площах мої посадки його були проборонували. То він зразу ж збільшився площею. І навіть зацвітав після боронування в той же рік, але пізніше. Так що боронування йому йде на користь. Правда, сама бачила, як ваточник посходив був після боронування. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sosed_Minsk Опубликовано 15 февраля, 2022 Share Опубликовано 15 февраля, 2022 В 12.02.2022 в 00:08, Медовий Макс сказал: Якщо корені слабі, то проростає аж на 2 рік. Це було з мілким непотребом, який висадив окремо. а вот это очень хорошая новость, прошлой весной много мелких кореньев закопал, ничего невзошло, может в этом году порадует) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sosed_Minsk Опубликовано 15 февраля, 2022 Share Опубликовано 15 февраля, 2022 Даже не вериться... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Медовий Макс Опубликовано 15 февраля, 2022 Share Опубликовано 15 февраля, 2022 39 минут назад, Sosed_Minsk сказал: а вот это очень хорошая новость, прошлой весной много мелких кореньев закопал, ничего невзошло, может в этом году порадует) Отпишитесь, пожалуйста, по итогам. Потому как я очень удивился, когда увидел всходы на след.год. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gaj Опубликовано 17 февраля, 2022 Share Опубликовано 17 февраля, 2022 В 14.02.2022 в 20:01, Lastochka сказал: Правда, сама бачила, як ваточник посходив був після боронування. Це, думаю, можна інколи застосовувати як один із методів його розведення. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ласунчик Опубликовано 18 февраля, 2022 Share Опубликовано 18 февраля, 2022 Для пару - то біда, восени вздовж доріг на київщині та черкащині вітер дме, "снігова завіса" з пуху насіння розноситься по щойно зораній і зволоженій дощами землі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 ноября, 2022 Share Опубликовано 9 ноября, 2022 Ось ще знайшов цікаве фото, коли передивлявся підбірку цікавих сюжетів. Тут стає просто очевидним і без зайвих слів наскільки ця рослина корисна для бджільництва, не згадуючи навіть про те, що цвіте вона у безвзятковий період. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sosed_Minsk Опубликовано 9 ноября, 2022 Share Опубликовано 9 ноября, 2022 В 15.02.2022 в 09:22, Медовий Макс сказал: Отпишитесь, пожалуйста, по итогам. Потому как я очень удивился, когда увидел всходы на след.год. Привет, ничего у меня не проросло, к сожалению, не хочет он на моей земле расти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 10 ноября, 2022 Share Опубликовано 10 ноября, 2022 12 часов назад, Sosed_Minsk сказал: Привет, ничего у меня не проросло, к сожалению, не хочет он на моей земле расти. Как сажали? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 8 часов назад Share Опубликовано 8 часов назад Сьогодні вперше на Чернігівщині зустрів ваточник, притому кущі як і межах населеного пункту так і на обочині поля. Незнаю наскільки він буде розмножуватися сам, але років 7 назад пробував простити в себе на пасіці то нічого не виходило, років три поспіль садив з насіння, місцевий агроном навіть тоді говорив що в нашій місцевості він рости не буде, але як бачимо почав все таки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 7 часов назад Share Опубликовано 7 часов назад 46 хвилин тому, rudakov сказав: Сьогодні вперше на Чернігівщині зустрів ваточник, притому кущі як і межах населеного пункту так і на обочині поля. Незнаю наскільки він буде розмножуватися сам, але років 7 назад пробував простити в себе на пасіці то нічого не виходило, років три поспіль садив з насіння, місцевий агроном навіть тоді говорив що в нашій місцевості він рости не буде, але як бачимо почав все таки. Пару тижнів тому проїздиав в Київській області район Стоянки, Гореничі - то там ваточника розрослось - реально гектари. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.