Міша Гавалешко Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 Минулого тижня поставив пастку, вчора залетів рій, порадьте коли краще знімати її ( рано чи ввечері) і взагалі якісь поради по тому як знімати) щиро дякую всім хто відгукнеться!) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 15 минут назад, Міша Гавалешко сказал: Минулого тижня поставив пастку, вчора залетів рій, порадьте коли краще знімати її ( рано чи ввечері) і взагалі якісь поради по тому як знімати) щиро дякую всім хто відгукнеться!) Яка відстань від пастки до місця де буде ваш вулик ? Якщо близько то немає різниці чи зранку чи в вечері бо льотна злетить на своє місце . Якщо 2-3 км то краще вечором після 21:00, і в скафандрі . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міша Гавалешко Опубликовано 23 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 23 мая, 2025 9 хвилин тому, В 361 сказав: Яка відстань від пастки до місця де буде ваш вулик ? Якщо близько то немає різниці чи зранку чи в вечері бо льотна злетить на своє місце . Якщо 2-3 км то краще вечором після 21:00, і в скафандрі . Відстань приблизно 20-30 метрів) дощить у нас вже місяць тому хочу якнайшвидше пересадити у вулик їх Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 37 хвилин тому, Міша Гавалешко сказав: Минулого тижня поставив пастку, вчора залетів рій, порадьте коли краще знімати її ( рано чи ввечері) і взагалі якісь поради по тому як знімати) щиро дякую всім хто відгукнеться!) Високо ставили? Я би знімав рано-вранці 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 3 минуты назад, Міша Гавалешко сказал: Відстань приблизно 20-30 метрів) дощить у нас вже місяць тому хочу якнайшвидше пересадити у вулик їх То пересажуйте , і їсти дайте їм нормально пару кг , якщо в них мало . Краще по темну , щоб не було покусаних свідків , . Там точно бджоли??? Чи може шершні ?? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міша Гавалешко Опубликовано 23 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 23 мая, 2025 15 хвилин тому, gardener сказав: Високо ставили? Я би знімав рано-вранці Та не дуже високо десь 2.5м Акація починає цвітіння то я на її першу гілку і поставив) Рано-вранці це біля 6:00? 16 хвилин тому, В 361 сказав: То пересажуйте , і їсти дайте їм нормально пару кг , якщо в них мало . Краще по темну , щоб не було покусаних свідків , . Там точно бджоли??? Чи може шершні ?? Бджоли точно:) 3 роки тримаю бджоли, а пастку поставив перший раз) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 Десь так, можна й раніше. вечером вони більш активні, зранку сидять тихіше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міша Гавалешко Опубликовано 23 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 23 мая, 2025 2 хвилини тому, gardener сказав: Десь так, можна й раніше. вечером вони більш активні, зранку сидять тихіше. Якщо погода дозволить то завтра спробую, гарно дякую) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ira 100 Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 1 година тому, Міша Гавалешко сказав: Минулого тижня поставив пастку, вчора залетів рій, порадьте коли краще знімати її ( рано чи ввечері) і взагалі якісь поради по тому як знімати) щиро дякую всім хто відгукнеться!) Раніше збільшуючи пасіку також приходилось ставити пастки( ловушки) так і на пасіці і біля і за 3-5 км. Так все просто чим швидше заберете (маю на увазі сьогодні залетів вечером забрали) тим швидше бджоли адаптуються до нового місця. Зазвичай забираю пізно вечером після повернення бджіл в нове житло(пастку), ставлю вдома її в прохолодне місце (підвал) і на наступний день під вечір посиляю. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міша Гавалешко Опубликовано 23 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 23 мая, 2025 34 хвилини тому, Ira 100 сказав: Раніше збільшуючи пасіку також приходилось ставити пастки( ловушки) так і на пасіці і біля і за 3-5 км. Так все просто чим швидше заберете (маю на увазі сьогодні залетів вечером забрали) тим швидше бджоли адаптуються до нового місця. Зазвичай забираю пізно вечером після повернення бджіл в нове житло(пастку), ставлю вдома її в прохолодне місце (підвал) і на наступний день під вечір посиляю. О дякую, я планував як тільки зніму зразу ж і пересадити у вулик! Наскільки зрозумів їм потрібен час заспокоїтись? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 6 хвилин тому, Міша Гавалешко сказав: О дякую, я планував як тільки зніму зразу ж і пересадити у вулик! Наскільки зрозумів їм потрібен час заспокоїтись? Я колись, ставив з ящиком в лежак, щоб бджоли трохи блудили, при виході, через три дні перествляв рамки в вулик, зльотів не було. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міша Гавалешко Опубликовано 23 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 23 мая, 2025 15 хвилин тому, Ворон сказав: Я колись, ставив з ящиком в лежак, щоб бджоли трохи блудили, при виході, через три дні перествляв рамки в вулик, зльотів не було. Попри погану погоду, я ризикнув і тільки що зняв пастку, поклав її біля вулика,пастка на 4 рамки, просвітив в льоток бджола є, думаю що рій не великий. Якщо получится завтра пересадити їх у вулик то коли можно буде спробувати ту ж саму пастку поставити на теж саме місце? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 11 минут назад, Міша Гавалешко сказал: пастку поставити на теж саме місце? Якщо її поставити назад на те саме місце , то на слідуючий день можна знов знімати і знов пересажувати у вулик , і цей процес можна робити кожен день на протязі десь 20 днів Бджоли будуть в шоці , ну а ви при роботі 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міша Гавалешко Опубликовано 23 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 23 мая, 2025 4 хвилини тому, В 361 сказав: Якщо її поставити назад на те саме місце , то на слідуючий день можна знов знімати і знов пересажувати у вулик , і цей процес можна робити кожен день на протязі десь 20 днів Бджоли будуть в шоці , ну а ви при роботі Зрозумів, дякую) краще спробую поставити десь подальше від дому, тільки у нас проблема крадуть пастки( Місця є багато за 300 метрів луг, за ним річка, в лузі є невеличкі озера, рай для бджіл одним словом) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 6 минут назад, Міша Гавалешко сказал: Зрозумів, дякую) краще спробую поставити десь подальше від дому, тільки у нас проблема крадуть пастки( Місця є багато за 300 метрів луг, за ним річка, в лузі є невеличкі озера, рай для бджіл одним словом) На грушку повісьте та що за хатою 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ira 100 Опубликовано 23 мая, 2025 Share Опубликовано 23 мая, 2025 1 година тому, Міша Гавалешко сказав: Наскільки зрозумів їм потрібен час заспокоїтись? Так 58 хвилин тому, Міша Гавалешко сказав: Якщо получится завтра пересадити їх у вулик то коли можно буде спробувати ту ж саму пастку поставити на теж саме місце? Чим довше вони були в пастці і облетілтсь на тому місці тим важче їм адаптуватися до нового місця. Якщо ще забрати коли не повернулись з поля на тім місці де була пастка буде у вигляді міні чи мікро роя з льотної бджоли ))) Льотна бджола при поверненні з поля летітеме на місце пастки. Тому бажано тримати зачиненими з вентиляцією в прохолодному місці добу або якщо два погожих дня були в пастці тоді дві доби. Корм рій зазвичай бере з собою повинно вистачити. Я якщо забираю пастку в день прильоту роя то на наступний заселяю і ще на наступний вечером або на третій ранком ставлю туди ж як правило там бджіл роя вже немає. В вашому випадку на день або два пізніше якщо немає вже там бджіл роя! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міша Гавалешко Опубликовано 24 мая, 2025 Автор Share Опубликовано 24 мая, 2025 8 годин тому, Ira 100 сказав: Так Чим довше вони були в пастці і облетілтсь на тому місці тим важче їм адаптуватися до нового місця. Якщо ще забрати коли не повернулись з поля на тім місці де була пастка буде у вигляді міні чи мікро роя з льотної бджоли ))) Льотна бджола при поверненні з поля летітеме на місце пастки. Тому бажано тримати зачиненими з вентиляцією в прохолодному місці добу або якщо два погожих дня були в пастці тоді дві доби. Корм рій зазвичай бере з собою повинно вистачити. Я якщо забираю пастку в день прильоту роя то на наступний заселяю і ще на наступний вечером або на третій ранком ставлю туди ж як правило там бджіл роя вже немає. В вашому випадку на день або два пізніше якщо немає вже там бджіл роя! Щиро дякую, роз'яснили все доступно і зрозуміло) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.