Перейти к содержанию

Допоможіть з пасткою

Рекомендуемые сообщения

Минулого тижня поставив пастку, вчора залетів рій, порадьте коли краще знімати її ( рано чи ввечері) і взагалі якісь поради по тому як знімати) щиро дякую всім хто відгукнеться!)

15 минут назад, Міша Гавалешко сказал:

Минулого тижня поставив пастку, вчора залетів рій, порадьте коли краще знімати її ( рано чи ввечері) і взагалі якісь поради по тому як знімати) щиро дякую всім хто відгукнеться!)

Яка відстань від пастки до місця де буде ваш вулик ?  Якщо близько то немає різниці чи зранку чи в вечері бо льотна злетить на своє місце . Якщо 2-3 км то краще вечором  після 21:00,  і в скафандрі . 

9 хвилин тому, В 361 сказав:

Яка відстань від пастки до місця де буде ваш вулик ?  Якщо близько то немає різниці чи зранку чи в вечері бо льотна злетить на своє місце . Якщо 2-3 км то краще вечором  після 21:00,  і в скафандрі . 

Відстань приблизно 20-30 метрів) дощить у нас вже місяць тому хочу якнайшвидше пересадити у вулик їх

37 хвилин тому, Міша Гавалешко сказав:

Високо ставили? Я би знімав рано-вранці

3 минуты назад, Міша Гавалешко сказал:

Відстань приблизно 20-30 метрів) дощить у нас вже місяць тому хочу якнайшвидше пересадити у вулик їх

То пересажуйте , і їсти дайте їм нормально пару кг , якщо в них мало .  

Краще по темну , щоб не було покусаних свідків , :umora:.

Там точно бджоли??? Чи може шершні ??:umora:

15 хвилин тому, gardener сказав:

Високо ставили? Я би знімав рано-вранці

Та не дуже високо десь 2.5м

Акація починає цвітіння то я на її першу гілку і поставив)

Рано-вранці це біля 6:00?

16 хвилин тому, В 361 сказав:

То пересажуйте , і їсти дайте їм нормально пару кг , якщо в них мало .  

Краще по темну , щоб не було покусаних свідків , :umora:.

Там точно бджоли??? Чи може шершні ??:umora:

Бджоли точно:) 3 роки тримаю бджоли, а пастку поставив перший раз)

Десь так, можна й раніше. вечером вони більш активні, зранку сидять тихіше.

2 хвилини тому, gardener сказав:

Десь так, можна й раніше. вечером вони більш активні, зранку сидять тихіше.

Якщо погода дозволить то завтра спробую, гарно дякую)

1 година тому, Міша Гавалешко сказав:

Раніше збільшуючи пасіку також приходилось ставити пастки( ловушки) так і на пасіці і біля і за 3-5 км. Так все просто чим швидше заберете (маю на увазі сьогодні залетів вечером забрали) тим швидше бджоли адаптуються до нового місця. Зазвичай забираю пізно вечером після повернення бджіл в нове житло(пастку), ставлю вдома її в прохолодне місце (підвал) і на наступний день під вечір посиляю.

34 хвилини тому, Ira 100 сказав:

Раніше збільшуючи пасіку також приходилось ставити пастки( ловушки) так і на пасіці і біля і за 3-5 км. Так все просто чим швидше заберете (маю на увазі сьогодні залетів вечером забрали) тим швидше бджоли адаптуються до нового місця. Зазвичай забираю пізно вечером після повернення бджіл в нове житло(пастку), ставлю вдома її в прохолодне місце (підвал) і на наступний день під вечір посиляю.

О дякую, я планував як тільки зніму зразу ж і пересадити у вулик! Наскільки зрозумів їм потрібен час заспокоїтись?

6 хвилин тому, Міша Гавалешко сказав:

О дякую, я планував як тільки зніму зразу ж і пересадити у вулик! Наскільки зрозумів їм потрібен час заспокоїтись?

Я колись, ставив з ящиком в лежак, щоб бджоли трохи блудили, при виході, через три дні перествляв рамки в вулик, зльотів не було. 

15 хвилин тому, Ворон сказав:

Я колись, ставив з ящиком в лежак, щоб бджоли трохи блудили, при виході, через три дні перествляв рамки в вулик, зльотів не було. 

Попри погану погоду, я ризикнув і тільки що зняв пастку, поклав її біля вулика,пастка на 4 рамки, просвітив в льоток бджола є, думаю що рій не великий. Якщо получится завтра пересадити їх у вулик то коли можно буде спробувати ту ж саму пастку поставити на теж саме місце? 

11 минут назад, Міша Гавалешко сказал:

пастку поставити на теж саме місце? 

Якщо її поставити назад на те саме місце , то на слідуючий день можна знов знімати і знов пересажувати у вулик , і цей процес можна робити кожен день  на протязі десь 20 днів 

Бджоли будуть в шоці , ну а ви при роботі

4 хвилини тому, В 361 сказав:

Якщо її поставити назад на те саме місце , то на слідуючий день можна знов знімати і знов пересажувати у вулик , і цей процес можна робити кожен день  на протязі десь 20 днів 

Бджоли будуть в шоці , ну а ви при роботі

Зрозумів, дякую) краще спробую поставити десь подальше від дому, тільки у нас проблема крадуть пастки(

Місця є багато за 300 метрів луг, за ним річка, в лузі є невеличкі озера, рай для бджіл одним словом)

6 минут назад, Міша Гавалешко сказал:

Зрозумів, дякую) краще спробую поставити десь подальше від дому, тільки у нас проблема крадуть пастки(

Місця є багато за 300 метрів луг, за ним річка, в лузі є невеличкі озера, рай для бджіл одним словом)

На грушку повісьте та що за хатою ;)

1 година тому, Міша Гавалешко сказав:

Наскільки зрозумів їм потрібен час заспокоїтись?

Так 

58 хвилин тому, Міша Гавалешко сказав:

Якщо получится завтра пересадити їх у вулик то коли можно буде спробувати ту ж саму пастку поставити на теж саме місце? 

Чим довше вони були в пастці і облетілтсь на тому місці тим важче їм адаптуватися до нового місця. Якщо ще забрати коли не повернулись з поля на тім місці де була пастка буде у вигляді міні чи мікро роя з льотної бджоли )))   Льотна бджола при поверненні з поля летітеме на місце пастки. Тому бажано тримати зачиненими з вентиляцією в прохолодному місці добу або якщо два погожих дня були в пастці тоді дві доби. Корм рій зазвичай бере з собою повинно вистачити. Я якщо забираю пастку в день прильоту роя то на наступний заселяю і ще на наступний вечером або на третій ранком ставлю туди ж як правило там бджіл роя вже немає. В вашому випадку на день або два пізніше якщо немає вже там бджіл роя!

8 годин тому, Ira 100 сказав:

Так 

Чим довше вони були в пастці і облетілтсь на тому місці тим важче їм адаптуватися до нового місця. Якщо ще забрати коли не повернулись з поля на тім місці де була пастка буде у вигляді міні чи мікро роя з льотної бджоли )))   Льотна бджола при поверненні з поля летітеме на місце пастки. Тому бажано тримати зачиненими з вентиляцією в прохолодному місці добу або якщо два погожих дня були в пастці тоді дві доби. Корм рій зазвичай бере з собою повинно вистачити. Я якщо забираю пастку в день прильоту роя то на наступний заселяю і ще на наступний вечером або на третій ранком ставлю туди ж як правило там бджіл роя вже немає. В вашому випадку на день або два пізніше якщо немає вже там бджіл роя!

Щиро дякую, роз'яснили все доступно і зрозуміло)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...