....... Опубликовано 23 января, 2025 Share Опубликовано 23 января, 2025 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 23 января, 2025 Автор Share Опубликовано 23 января, 2025 Я вважаю що церана була давно.Просто щас її навчилися індефікувати.На югах де засуха, бджоли завжди йшли слабіші в зиму.І за великого відсотка паді.Що літом що в осінній час.Вона як раз і переважає в жаркому кліматі.В більш холодному там або апіс або змішана.Зі зміною клімату вона у нас витіснила апіс. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 января, 2025 Share Опубликовано 23 января, 2025 6 годин тому, Rhs сказав: Я вважаю що церана була давно.Просто щас її навчилися індефікувати.На югах де засуха, бджоли завжди йшли слабіші в зиму.І за великого відсотка паді.Що літом що в осінній час.Вона як раз і переважає в жаркому кліматі.В більш холодному там або апіс або змішана.Зі зміною клімату вона у нас витіснила апіс. Перші відоси про нозема церана з'явились років 5-7 тому. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 23 января, 2025 Автор Share Опубликовано 23 января, 2025 37 минут назад, yu1986ra сказал: Перші відоси про нозема церана з'явились років 5-7 тому. Та ще в 96р в Іспанії.Єсть відео Єфіменко Т.М.де вона розповідає що в началі 90х років помітила менші спори чим апіс. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 26 января, 2025 Автор Share Опубликовано 26 января, 2025 1977 рік все це давно було описано.Немає ніякої церани.Єсть апіс і бактеріальні хвороби.Які протікають більш агресивно у бджолі яка немає імунітету до нашого навколишнього середовища.І єсть ослаблення бджоли на фоні білкового і вуглеводного голодування.Підключаєм сюди вароа+віруси.Да да.Його не багато потрібно.Титр вірусу дуже бистро росте в ослабленій бджолі. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 26 января, 2025 Автор Share Опубликовано 26 января, 2025 Немає ніяких зльотів бджіл.Одноразових.Єсть поступове ослаблення сімї.По одиникі вильоти інфікованої бджоли.Це захисний механізм бджоли на розростання інфекції.Потрібно частіше заглядати в сім'ї.Механізм протидії простий.Не можна дати сім'ї тормозити.Пік розвитку це начало проблем.Все буде залежати на якій стадії розвитку сім'я підійде на сонях.І який відсоток буде молодих бджіл в сім'ї і який запас жирового тіла матиме ця бджола.Жирні бджоли здорові бджоли. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 января, 2025 Share Опубликовано 26 января, 2025 4 часа назад, Rhs сказал: Немає ніяких зльотів бджіл.Одноразових.Єсть поступове ослаблення сімї.По одиникі вильоти інфікованої бджоли.Це захисний механізм бджоли на розростання інфекції.Потрібно частіше заглядати в сім'ї.Механізм протидії простий.Не можна дати сім'ї тормозити.Пік розвитку це начало проблем.Все буде залежати на якій стадії розвитку сім'я підійде на сонях.І який відсоток буде молодих бджіл в сім'ї і який запас жирового тіла матиме ця бджола.Жирні бджоли здорові бджоли. Хороший каламбур 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 26 января, 2025 Автор Share Опубликовано 26 января, 2025 22 минуты назад, В 361 сказал: Хороший каламбур Давайте ваший послухаєм. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 января, 2025 Share Опубликовано 26 января, 2025 17 минут назад, Rhs сказал: Давайте ваший послухаєм. Можна трошки конкретніше , з прикладами вашої практики , напишіть яку бджолу тримаєте, тип вулика , місце . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 26 января, 2025 Автор Share Опубликовано 26 января, 2025 20 минут назад, В 361 сказал: Можна трошки конкретніше , з прикладами вашої практики , напишіть яку бджолу тримаєте, тип вулика , місце . Ми що за мене говоримо.Достатьно поцікавитися що це фактично всі країни СНГ.А не який тип вулика чи порода.Ви написали каламбур.Я слухаю уважно.Ваші доводи.За бакфаст мені не потрібна розказувати.Причина ослаблення бджолосімей в 2024 році.А в общому тема ССD Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 января, 2025 Share Опубликовано 26 января, 2025 2 минуты назад, Rhs сказал: Ми що за мене говоримо.Достатьно поцікавитися що це фактично всі країни СНГ.А не який тип вулика чи порода.Ви написали каламбур.Я слухаю уважно.Ваші доводи.За бакфаст мені не потрібна розказувати.Причина ослаблення бджолосімей в 2024 році.А в общому тема ССD " Шумєл камыш, дєрєвя гнулісь" . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 января, 2025 Share Опубликовано 26 января, 2025 7 минут назад, Rhs сказал: Достатьно поцікавитися що це фактично всі країни СНГ. Бджоли в курсі що таке "країни СНГ"? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 26 января, 2025 Автор Share Опубликовано 26 января, 2025 Ну як і завжди.В принципі я другого і не чекав. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.