Перейти к содержанию

CCD

Рекомендуемые сообщения

Я вважаю що церана була давно.Просто щас її навчилися індефікувати.На югах де засуха, бджоли завжди йшли слабіші в зиму.І за великого відсотка паді.Що літом що в осінній час.Вона як раз і переважає в жаркому кліматі.В більш холодному там або апіс або змішана.Зі зміною клімату вона у нас витіснила апіс.

6 годин тому, Rhs сказав:

Я вважаю що церана була давно.Просто щас її навчилися індефікувати.На югах де засуха, бджоли завжди йшли слабіші в зиму.І за великого відсотка паді.Що літом що в осінній час.Вона як раз і переважає в жаркому кліматі.В більш холодному там або апіс або змішана.Зі зміною клімату вона у нас витіснила апіс.

Перші відоси про нозема церана з'явились років 5-7 тому.

37 минут назад, yu1986ra сказал:

Перші відоси про нозема церана з'явились років 5-7 тому.

Та ще в 96р в Іспанії.Єсть відео Єфіменко Т.М.де вона розповідає що в началі 90х років помітила менші спори чим апіс.

1977 рік все це давно було описано.Немає ніякої церани.Єсть апіс і бактеріальні хвороби.Які протікають більш агресивно у бджолі яка немає імунітету до нашого навколишнього середовища.І єсть ослаблення бджоли на фоні білкового і вуглеводного голодування.Підключаєм сюди вароа+віруси.Да да.Його не багато потрібно.Титр вірусу дуже бистро росте в ослабленій бджолі.

IMG_20250126_142330.jpg

Немає ніяких зльотів бджіл.Одноразових.Єсть поступове ослаблення сімї.По одиникі вильоти інфікованої бджоли.Це захисний механізм бджоли на розростання інфекції.Потрібно частіше заглядати в сім'ї.Механізм протидії простий.Не можна дати сім'ї тормозити.Пік розвитку це начало проблем.Все буде залежати на якій стадії розвитку сім'я підійде на сонях.І який відсоток буде молодих бджіл в сім'ї і який запас жирового тіла матиме ця бджола.Жирні бджоли здорові бджоли.

4 часа назад, Rhs сказал:

Немає ніяких зльотів бджіл.Одноразових.Єсть поступове ослаблення сімї.По одиникі вильоти інфікованої бджоли.Це захисний механізм бджоли на розростання інфекції.Потрібно частіше заглядати в сім'ї.Механізм протидії простий.Не можна дати сім'ї тормозити.Пік розвитку це начало проблем.Все буде залежати на якій стадії розвитку сім'я підійде на сонях.І який відсоток буде молодих бджіл в сім'ї і який запас жирового тіла матиме ця бджола.Жирні бджоли здорові бджоли.

Хороший каламбур

22 минуты назад, В 361 сказал:

Хороший каламбур

Давайте ваший послухаєм.

17 минут назад, Rhs сказал:

Давайте ваший послухаєм.

Можна трошки конкретніше , з прикладами вашої практики ,  напишіть яку бджолу тримаєте, тип вулика , місце . 

20 минут назад, В 361 сказал:

Можна трошки конкретніше , з прикладами вашої практики ,  напишіть яку бджолу тримаєте, тип вулика , місце . 

Ми що за мене говоримо.Достатьно поцікавитися що це фактично всі країни СНГ.А не який тип вулика чи порода.Ви написали каламбур.Я слухаю уважно.Ваші доводи.За бакфаст мені не потрібна розказувати.Причина ослаблення бджолосімей в 2024 році.А в общому тема ССD

2 минуты назад, Rhs сказал:

Ми що за мене говоримо.Достатьно поцікавитися що це фактично всі країни СНГ.А не який тип вулика чи порода.Ви написали каламбур.Я слухаю уважно.Ваші доводи.За бакфаст мені не потрібна розказувати.Причина ослаблення бджолосімей в 2024 році.А в общому тема ССD

" Шумєл камыш, дєрєвя гнулісь" .  

7 минут назад, Rhs сказал:

Достатьно поцікавитися що це фактично всі країни СНГ.

Бджоли в курсі що таке "країни СНГ"? 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...