Jump to content

Каштан їстівний ( неаполітанський)

Recommended Posts

Мене зацікавило, а чи можна вирощувати їстівний каштан в Україні та які сорта більш підходящі до нашого клімату. Можливо в кого росте то поділіться своїми враженнями, а можливо й насінням.

Цікаво яка в нього медопродуктивність.

9 часов назад, Артем7 сказал:

Мене зацікавило, а чи можна вирощувати їстівний каштан в Україні та які сорта більш підходящі до нашого клімату

Умене всі сіянці замерзали в першу ж зиму, та і до цвітіння довше ніж липа. Тому забросив такі медоноси.

2 часа назад, Cfif сказал:

Умене всі сіянці замерзали в першу ж зиму, та і до цвітіння довше ніж липа. Тому забросив такі медоноси.

Можливо їх потрібно перші роки утеплювати на зиму

38 минут назад, Артем7 сказал:

Можливо їх потрібно перші роки утеплювати на зиму

Можливо, а можлив їх потрібно буде утеплювати і в слидуючи 200 ))). Прикладів таких дорослих дерев нема. тому я вирішив не паритись.

• 1 year later...
18.01.2022 в 08:44, Артем7 сказав:

Мене зацікавило, а чи можна вирощувати їстівний каштан в Україні та які сорта більш підходящі до нашого клімату. Можливо в кого росте то поділіться своїми враженнями, а можливо й насінням.

Цікаво яка в нього медопродуктивність.

Садив насіння восени 21 року, але відстежити схожість не вдалося через початок бойових дій поруч із дачею. Зараз знову приготував насіння, хочу до весни потримати в піску в холодильнику, а навесні саджатиму.

• Like 1