Андрей31 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Здравствуйте уважаемые форумчане хотелось бы услышать Ваше мнение о матках карники из Майкопского пчелопитомника,медопродуктивность ,строительство сотов ,ройливость. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр 50 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Здравствуйте уважаемые форумчане хотелось бы услышать Ваше мнение о матках карники из Майкопского пчелопитомника,медопродуктивность ,строительство сотов ,ройливость. Я так думаю этого ни кто не знает Они только появились там Кисловодск тоже завёз карнику из Австрии Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodnihek Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Здравствуйте уважаемые форумчане хотелось бы услышать Ваше мнение о матках карники из Майкопского пчелопитомника,медопродуктивность ,строительство сотов ,ройливость. ? Покупал в 2009 5 штук Краинка Маринка в Майкопе,перезимовали нормально,3 в зимовнике ,2 на улице.Хорошо используют ранний взяток,строят средне,печатка белая,не ройливы,держал весь сезон в нижнем корпусе Дадан 10 рам,не зароилась ни одна .Расплода было с весны по осень 8 рам дадана.Вобщем нормальная пчела,нормальные пользовательские матки,на племя конечно не пойдут,есть уже рыжие пчелки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 ,не ройливы ? А чого б вони роїлись. Матки то цьогорічні? на племя конечно не пойдут,есть уже рыжие пчелки ? Ну то й що з того? Головне який відсоток риженьких. Подивіться , що пише Рутнер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрей31 Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 ,не ройливы ? А чого б вони роїлись. Матки то цьогорічні? на племя конечно не пойдут,есть уже рыжие пчелки ? Ну то й що з того? Головне який відсоток риженьких. Подивіться , що пише Рутнер. Согласно того же Рутнера,украинская степная пчела имеет общие корни с карникой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Согласно того же Рутнера,украинская степная пчела имеет общие корни с карникой. ← Происхождение украинской степной уже ни у кого не вызывает сомнений, но тот же Ф. Руттнер говорит о том, что не следует путать желтизну итальянки со светло-коричневыми тонами карники. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Согласно того же Рутнера,украинская степная пчела имеет общие корни с карникой ? Щось я не розумію. А до чого тут українська степова? Просто я думаю, що жовтизна тергітів певних ліній (можливо) ніяк не є ознакою помісі країнки з чимось іншим. Львівська обл. є прикордонною з Польщею. Та скільки себе пам"ятаю вся пасічницька література говорить буцім тут районується тільки карпатянка. Ну я і коритувався тими слухами до тих пір поки вирішив сам ближче ознайомитись з цим питанням. Почав їздити по знайомих пасічниках (і до Карпат також) уважно придивлятись то маток та бджолок. Почав міряти кубітальний індекс та дискоїдальне зміщення. Можете подивитись на свіжі результати : І здається мені, найсильніша домішка в цій мішанині порід все ж країнка. Звідки вона узялась? Та до кордону з Польщею від мене 100 км. А там , як відомо, польські матковивідники "гонять" та вже не знати як давно саме "країнку". Ну що їй до мене? "Раз плюнути". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts