Jump to content

Поведінка трутнів при осіменінні маток

Recommended Posts

Щойно переглядував старі свої напрацювання, фотографії. І знайшов чиєсь старе фото статті Рутнера про поведінку трутнів. Звідки воно у мене - не пам'ятаю. Та то думаю не так вже й важливо. :dntknw:

Дуже зацікавила мене ця стаття своїм змістом. Я взагалі до трутнів відношуюся з великою повагою. І якщо вони не є небажаними  відносно породи чи лінії ніколи не вирізаю.

Отож запрошую поділитися своїми надбаннями чи спостереженнями поведінки трутнів при спарюванні.:please:

В 28.10.2020 в 19:20, ДобровоЛ сказал:

Отож запрошую поділитися своїми надбаннями чи спостереженнями поведінки трутнів при спарюванні.

А є такі хто свічку тримає? 

• Haha 2

53 хвилини тому, chajka2005 сказав:

А є такі хто свічку тримає? 

Колись хтось виставив був фото над пасікою, де чітко було видно як за маткою цілий рій трутнів вишикувався.

• 3 weeks later...
В 02.11.2020 в 20:28, ДобровоЛ сказал:

Колись хтось виставив був фото над пасікою, де чітко було видно як за маткою цілий рій трутнів вишикувався.

Я бачив те дійство декілька разів. Все відбувається дуже швидко - в поле зору попадає на декілька секунд «жменя» трутнів які хаотично рухаються в просторі об`ємом з футбольний м’яч, при цьому рух цього так званого роя не є прямолінійним. Все закінчується тим що в певний момент цей роєць швидко ущільнюється (часом падає до землі) і в той же момент розпадається і розлітається. Чи потім знову до ганяють матку - важко сказати.

• Like 4
  • Haha 1

• 2 months later...
В 02.11.2020 в 20:28, ДобровоЛ сказал:

А ось і відео. "Домашка":rofl:

• Like 4
  • Thanks 1