Jump to content

Продаж маток Карпатки

Recommended Posts

Пропоную Вашій увазі матки породи КАРПАТКА на сезон 2021.

Всі матки виведені від чистопородного матеріалу, родоводи можна подивитися тут: http://bj.tochok.info/Breeder/Breeders/RIV

На 2021 рік попередньо планується реалізація від материнок:

- UA-RIV-L14-2019
- UA-RIV-L09-2019
- UA-RIV-020-2018
- UA-RIV-Ca43-2019
- UA-RIV-H1-2019

або від інших по домовленості.

Перші плідні матки планую на початок червня, якщо погода буде сприяти, то можливо, що будуть трошки раніше.

Вартість неплідної матки - 100 грн.
Плідної користувацької матки (F1) - 250 грн.

Замовлення приймаю в приват, або по тел. 099 255 33 22 (viber)

Доставка здійснюється через Нову Пошту за рахунок замовника, або самовивоз в Києві.

Відправка маток після попередньої оплати на карту ПБ.

p.s.

- У випадку пошкодження матки під час доставки, роблю заміну, або повертаю кошти, на вибір замовника1510420221132-1807130031.thumb.jpg.7363850975d2980692b780ceea1fc868.jpgIMG_20200801_225305.thumb.jpg.8af7aa9e3995ea005fa6c878d0f84c50.jpgIMG_20200808_113858_1.thumb.jpg.9811121323a5f847990032d0dd4c8dea.jpgIMG_20200808_112333.thumb.jpg.8ed21d1dfed8c6dcc5802b78b40f8e7d.jpgIMG_20200808_110955.thumb.jpg.e69e957aab74efb66cf1e22b717db752.jpg

Час від часу буду додати фотографії про роботу моєї бджоли Карпатки.

IMG_20200821_135149_294.jpg

• Sanich pinned this topic

Привіт Ігор, 
бачу хуторянка 14 знадобилась в нашому ділі. Вона від 2.18 (AMG)?
як вони спрацювали цього сезону?

8 часов назад, realto сказал:

Привіт Ігор, 
бачу хуторянка 14 знадобилась в нашому ділі. Вона від 2.18 (AMG)?
як вони спрацювали цього сезону?

Привіт Андрій.

Так, це одна із доньок від твоєї 2.18 (AMG), острівного парування. Бджола миролюбна, працьовита. Для моїх умов дуже гарно спрацювали на 5! Цікава лінія яку потрібно розвивати далі :IMHO:

p.s. останне фото в першому повідомлення якраз від Хуторянки L14 при відборі на качку.

29.10.2020 в 09:09, rudakov сказав:

Привіт Андрій.

Так, це одна із доньок від твоєї 2.18 (AMG), острівного парування. Бджола миролюбна, працьовита. Для моїх умов дуже гарно спрацювали на 5! Цікава лінія яку потрібно розвивати далі :IMHO:

p.s. останне фото в першому повідомлення якраз від Хуторянки L14 при відборі на качку.

Класна рамочка!

В 30.10.2020 в 14:26, realto сказал:

Класна рамочка!

Взагалі тримаю продуктивну бджолу :IMHO: в моїх умовах ;)

В 26.10.2020 в 14:47, rudakov сказал:

Це не та "двадцята", шо я брав? Її дочки? 

22 часа назад, Avgust Vadim Poltava сказал:

Та сама. 

В 06.11.2020 в 22:34, Avgust Vadim Poltava сказал:

И как показали себя ?

8 часов назад, цыганок сказал:

И как показали себя ?

По медопродуктивності, зимівлі - класно! А от по комфортності огляду гнізда -  Карнікі уступають. 

8 часов назад, Avgust Vadim Poltava сказал:

По медопродуктивності, зимівлі - класно! А от по комфортності огляду гнізда -  Карнікі уступають. 

Лінії Н1, Н2 та 20 специфічні доволі по характеру, інколи на них щось находить і трішки бешкитують , але причина даного поводження криється в тихій крадіжці на пасіці, як тільки взяток падає - вони відразу за охорону гнізда :IMHO:

58 минут назад, rudakov сказал:

Лінії Н1, Н2 та 20 специфічні доволі по характеру, інколи на них щось находить і трішки бешкитують , але причина даного поводження криється в тихій крадіжці на пасіці, як тільки взяток падає - вони відразу за охорону гнізда :IMHO:

Ну немножко пошалить может и бакфаст с карникой . Вчера  обрабатывал их тактиком  так что разницы не заметил - что бакфаст что карника  с карпаткой  - все были какие то агресивные .

9 часов назад, Avgust Vadim Poltava сказал:

На сколько улочек уходят в зиму  и как стартуют весной ?

1 час назад, rudakov сказал:

Не знаю как кому но для меня основной критерий  для  маток - это мед что несет ее пчела . Если пчела немного и агрессивная  но  отлично льет мед - мне на эту агрессию  наплевать . А если  она еще и зацедит  в нос соседке :crazy: через забор , и та ходит неделю с лицом  алкоголички - я тогда самый счастливый пасечник в мире . Лучше почаще качать мед в комбинезоне с перчатками  чем  ходить по песеке в  трусах  и  трусить яйцами  и порожними рамками. Конечно если при открытии крышки улья  оттуда вылетает вся орава и на тебя - путь этой матке только в дымарь .  А когда какая то пчела норовит тебя ужалить - это фигня , главное чтобы мед носили .

Игорь запишите меня на десяток плодок - в следующем году обкатаю их в своих условиях и  на своих медоносах . Отчет их роботы выложу в этой теме .

3 часа назад, цыганок сказал:

На сколько улочек уходят в зиму  и как стартуют весной ?

Тут нічого такого не скажу. Бджоли як бджоли. 

В зиму йдуть трохи більше середнього по пасіці. Але на своєму меду. Не догодовував. Взагалі, в минулому році кормив усіх. Дійшов до двадцятки, почухав потилицю, і закрив, а в деяких навпаки -  позабирав пару рамочок зайвих. Цим, канєшно, понравилися. 

Весна... Ну хтозна... Весни щас такі шо нічого не пойму. Шоб чимось запомнились чи виділилися на фоні інших - то ні. 

В 08.11.2020 в 17:20, цыганок сказал:

А когда какая то пчела норовит тебя ужалить - это фигня , главное чтобы мед носили .

Сім'ї які мають характер мають більше меду в результаті кращої охорони гнізда від тихого грабіжу :IMHO:, тому в них по фінішу більше меду.

On 11/13/2020 at 9:38 PM, rudakov said:

Сім'ї які мають характер мають більше меду в результаті кращої охорони гнізда від тихого грабіжу :IMHO:, тому в них по фінішу більше меду.

Може бути, але думаю, що і життєва сила/гетерозис тут має значення. Якщо у бджіл підвищена активність і медопродуктивність, то і агресія теж може посилюватися.

У карніки F1 теж таке є - з вересня треба брати рукавиці :) Якихось роїв перед маскою нема, але за руки можуть хапати. Чистопородна норм, але поведінка восени від літньої відрізняється :)

В селекції можна попробувати виправити це інбридінгом через ІО, злобливість повинна впасти.

11 часов назад, evan сказал:

В селекції можна попробувати виправити це інбридінгом через ІО, злобливість повинна впасти.

Мій селекційний напрямок руху взагалі не використовувати близький інбридінг, так як в природному середовищі дуже малий відсоток що так може статися. На даний час є багато цікавого матеріалу Карпатки. 

• 4 weeks later...

Ще одна доволі цікава комбінація http://bj.tochok.info/Pedigree/Carpatian-L04(RIV)-2019 це дочка від Ярослава Мухи, острівного обліту. На даний момент група сестер налічує 6 штук, крашими за результатами тестування обрано L3 i L4.

Також хочу наголосити що запис вже тримає на початок Липня ;)

Активний взяток з Лопуха Великого. Дана рослина виявляється гарний медонос! 

Мед з нього спицифічний на смак і запах.

200089200983_28848.jpg

02.11.2020 в 18:29, rudakov сказав:

Взагалі тримаю продуктивну бджолу :IMHO: в моїх умовах ;)

Хочу зрозуміти наскільки  у нас з Вами схожі умови медозбору, в якій частині області розташована пасіка, можна в приват.

2 минуты назад, Николай S сказал:

Хочу зрозуміти наскільки  у нас з Вами схожі умови медозбору, в якій частині області розташована пасіка, можна в приват.

Менський р-н

27 минут назад, Николай S сказал:

IMG_20190726_193008.jpg

IMG_20190726_193131.jpg

29 минут назад, Николай S сказал:

IMG_20190921_160516.jpg

IMG_20200824_093957.jpg

31 минуту назад, Николай S сказал:

ну якось такі в нас погані умови

IMG_20200822_225044.jpg

• 8 months later...

Шановні бджолярі, хочу привітати з закінченням сезону.

IMG_20210827_210457_700.thumb.jpg.afa69c1a251a3ee112bb1f0e0253f2e9.jpg

В зв'язку з великим попитом, погодніми умовами та збігом інших обставин - нажаль деякі замовлення виконати не зміг (десь було неможливим зв'язатися з замовником, із за живої черги коли вона дійшла комусь вже було не треба, деякі взагалі вказали невірні дані, також були і інші причини :ah:).

Але сезон вже повністю завершено, тим хто отримав маток - Дякую за співпрацю і надіюсь що наступного року будуть відгуки :ay:.

Нажаль тим кому не пощастило отримати своє замовлення на наступний рік будуть знижки:UA:.

Наразі вже мед зібрано, нуклесний парк підготовлено до зими а останні маточки поїхали до майбутніх власників. 

Повних нуклесних рамок цього року було дуже мало, приблизно середній результат такий :

IMG_20210827_210614_581.thumb.jpg.524d8349fca110fb573607c76c11a198.jpg

але задоволення від роботи з бджолами отримано дуже багато;).

В кого виникли якісь питання прохання задавати їх тут. 

з.і. Замовлення на наступний рік покищо не беру, але обов'язково повідомлю коли почнеться запис.

• Sanich locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...