Федір Опубликовано 29 июня, 2010 Share Опубликовано 29 июня, 2010 Найкраща надставка в українському це звичайна піврамка.У мене це 300 на 220 ? А таку рамку як відкачувать так відразу і невтямлю щоб з медогонки не випала, чи є приспособа? Р.S. я поняв, що одна над одною? А як з плечами? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 29 июня, 2010 Автор Share Опубликовано 29 июня, 2010 Дадан в принципі має наставки а український (якщо я не помиляюся) впринципі їх не має ? Розвиток українського вулика зупинився лише по одній причині-його назві.Ну нехотіла радянська влада вуликів з такою назвою,от і мучимось до сих пір з даданами.У Росії багато пасічників з досвідом переходять на українську рамку,але принципово називають її узко-високая.Москаль є москаль Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 29 июня, 2010 Автор Share Опубликовано 29 июня, 2010 Найкраща надставка в українському це звичайна піврамка.У мене це 300 на 220 ? А таку рамку як відкачувать так відразу і невтямлю щоб з медогонки не випала, чи є приспособа? Р.S. я поняв, що одна над одною? А як з плечами? Найпростіший варіант-радіальна медогонка,але хордіальна теж без проблем викачує,якщо прикрутити невеличкі деталі-опори. І ще одне-саме такі рамки у мене мають нуклеуси.На прямокутній рамці матки чудово червлять,тай з підстановкою жодних проблем Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 29 июня, 2010 Share Опубликовано 29 июня, 2010 принципово називають її узко-високая ? Ага! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 29 июня, 2010 Share Опубликовано 29 июня, 2010 тай з підстановкою жодних проблем ? Да дійсно варте уваги. А то я сімбіота зваяв наставка з "напівдаданною" рамкою на теплий занос. Тільки посміялися вони(бджоли) з мене. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скіталець Опубликовано 29 июня, 2010 Share Опубликовано 29 июня, 2010 Дадан в принципі має наставки а український (якщо я не помиляюся) впринципі їх не має ? Розвиток українського вулика зупинився лише по одній причині-його назві.Ну нехотіла радянська влада вуликів з такою назвою,от і мучимось до сих пір з даданами.У Росії багато пасічників з досвідом переходять на українську рамку,але принципово називають її узко-високая.Москаль є москаль От кляті москалі Ну нічого, ми це діло поправимо... особисто я буду робити українські вулики з надставками для розширення своєї пасіки Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скіталець Опубликовано 30 июня, 2010 Share Опубликовано 30 июня, 2010 Сьогодні робив відводка, передивився всю сім'ю жодної рамки з запечатаним медом ... Я в шоці Наступного року (як дость Бог все буде гаразд з зимівлею) перевезу в село, по ближче до лісу і буду сіяти медоноси... бо так діла не буде... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сява Опубликовано 30 июня, 2010 Автор Share Опубликовано 30 июня, 2010 передивився всю сім'ю жодної рамки з запечатаним медом ... Я в шоці ? Нічого дивного,бджоли зараз весь корм спрямовують на вирощування розплоду і зараз для них це найголовніше.Коли поступить команда переключитися на медозбір ви це одразу помітите... і буду сіяти медоноси... ? Краще садити,так щоб раз і на всі роки.І внуки колись подякують Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скіталець Опубликовано 1 июля, 2010 Share Опубликовано 1 июля, 2010 передивився всю сім'ю жодної рамки з запечатаним медом ... Я в шоці ? Нічого дивного,бджоли зараз весь корм спрямовують на вирощування розплоду і зараз для них це найголовніше.Коли поступить команда переключитися на медозбір ви це одразу помітите... Боюсь що команди вже не буде Вже не має чому цвісти.... Мабуть причина що занадто багато бджолиних сімей... в радіусі 2 км близько 100 сімей... Треба драпати звідси Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bombus Опубликовано 1 июля, 2010 Share Опубликовано 1 июля, 2010 Треба драпати звідси ? Усе життя не пробігаешь... Як зберешься, то біжи зразу подалі і на північ, ну, або схід. Там на тебе чекають вже. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
pobratum Опубликовано 2 июля, 2010 Share Опубликовано 2 июля, 2010 Сьогодні робив відводка, передивився всю сім'ю жодної рамки з запечатаним медом ... Я в шоці Наступного року (як дость Бог все буде гаразд з зимівлею) перевезу в село, по ближче до лісу і буду сіяти медоноси... бо так діла не буде... Це единий вихід для украінського бжоляра створювати медоносну базу там де проживаешь Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jujon Опубликовано 2 июля, 2010 Share Опубликовано 2 июля, 2010 Сьогодні робив відводка, передивився всю сім'ю жодної рамки з запечатаним медом ... Я в шо ? може нема кому носити Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скіталець Опубликовано 2 июля, 2010 Share Опубликовано 2 июля, 2010 Сьогодні робив відводка, передивився всю сім'ю жодної рамки з запечатаним медом ... Я в шо ? може нема кому носити Та повний вулик бджіл... Саме головне питався інших знайомих пасічників - в них те саме... навіть ті що мали пасіку біля поля з ріпаком і також нічого не взяли.... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 3 июля, 2010 Share Опубликовано 3 июля, 2010 Та повний вулик бджіл... Саме головне питався інших знайомих пасічників - в них те саме... навіть ті що мали пасіку біля поля з ріпаком і також нічого не взяли.... ? Нема чого дивуватись. Ви що забули про дощі які тривали біля 2-х місяців? В перервах муха себе підгодовувала а відкласти немала що. Ось тепер тиждень тепла і трави розквітають. Подивимось за тиждень. Якщо ї за тиждень не принесуть, то готуйте "куме" мішочки з цукорком. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скіталець Опубликовано 3 июля, 2010 Share Опубликовано 3 июля, 2010 Та повний вулик бджіл... Саме головне питався інших знайомих пасічників - в них те саме... навіть ті що мали пасіку біля поля з ріпаком і також нічого не взяли.... ? Нема чого дивуватись. Ви що забули про дощі які тривали біля 2-х місяців? В перервах муха себе підгодовувала а відкласти немала що. Ось тепер тиждень тепла і трави розквітають. Подивимось за тиждень. Якщо ї за тиждень не принесуть, то готуйте "куме" мішочки з цукорком. Так - меня терзают смутные сомнения Ночі вже ніби пішли холодніші.... Помітив що зранку, десь до години 12 літ бджіл страшенний (мабуть десь гречку знайшли), а після обіду дуже малий літ.... Ну нічого ... головне вчасно зробити висновки... В мене поки що пасіка не велика... так що будем переїздити на більш медоносні місця Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 4 июля, 2010 Share Опубликовано 4 июля, 2010 Помітив що зранку, десь до години 12 літ бджіл страшенний (мабуть десь гречку знайшли), а після обіду дуже малий літ.... ← Гречка медує лише до обіду. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jujon Опубликовано 4 июля, 2010 Share Опубликовано 4 июля, 2010 навіть ті що мали пасіку біля поля з ріпаком і також нічого не взяли.... ? на ріпаку так само, зараз стоять на сояшнику і гречці 2 неділі, по трохи носять за місяць думаю буде як з акації за півтори неділі,погода супер в ночі дощ дньом сонце припарює от вам і медоносні культури Гречка медує лише до обіду. ? 100 % правда 2 неділі спостерігаю зранку на гречці і сояшнику після обіду тільки на сояшнику,до речі в дома принос не гірший якщо не кращий липи одиночні, посадочки невеликі ну і різнотравя Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
korlykhanov Опубликовано 5 июля, 2010 Share Опубликовано 5 июля, 2010 Єдина різниця яку замічав це те,що у вуликах на теплий занос завжди більше пергових рамок,а так все як у інших вуликах ? А у меня наоборот. Наверное важно как вы расширяете гнездо? При теплом заносе это подлежит регулированию, а при холодном - как пчелам вздумается. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скіталець Опубликовано 9 июля, 2010 Share Опубликовано 9 июля, 2010 А який рекомендовано підрамковий простір в українських вуликах? В одних вуликах я знаю 3-4 см... А в деяких книжках пише до 10 см. В кого які спостереження були стосовно цього?. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Санич Опубликовано 17 июля, 2010 Share Опубликовано 17 июля, 2010 А у меня наоборот. Наверное важно как вы расширяете гнездо? При теплом заносе это подлежит регулированию, а при холодном - как пчелам вздумается. Eсли не секрет как расширяеш на теплый занос. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
korlykhanov Опубликовано 19 июля, 2010 Share Опубликовано 19 июля, 2010 Eсли не секрет как расширяеш на теплый занос. ? У меня гнездовые корпуса на 12 укр. высоких рамок. По весне в гнездах с зимы пока еще небыло более 6 рамок. Так как пчел завел только в прошлом году и запаса меда и перги нет, то весной ни медовых ни перговых не добавлял, развивались на кормах, которые оставил в зиму. Гнездо на зиму максимально удалено от летка. По мере увеличения семьи ближнюю к летку рамку (На которой перга) отодвигаю к летку а за нее (получается перед открытым расплодом) ставлю рамку вощины,( т.к. суши у меня еше нет) и т.д. Пока вощину отстраивают матка уже начинает на ней сеять. Конечно лучше ставить рамку суши, а вощину за рамку с расплодом, чтоб не задерживать матку, но я пока только строюсь. Т.е. перга постоянно движется перед расплодом к летку, а за гнездом подальше от летка по мере освобождения от расплода, пчелы ложат мед. Перед постановкой магазина в этом году перговую и медовые уже забрал на прозапас и наставил вощины и магазин на полурамки с одной вощиной. Уже все отстроили. Поставил вторые магазины с вощиной под первые, уже тоже отстроили. А вот магазины на рамку Дадана 435х300 почему-то хуже строят. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
korlykhanov Опубликовано 19 июля, 2010 Share Опубликовано 19 июля, 2010 А який рекомендовано підрамковий простір в українських вуликах? В одних вуликах я знаю 3-4 см... А в деяких книжках пише до 10 см. В кого які спостереження були стосовно цього?. ? Я сделал 10 см. (на зиму оставляю 1 см) и дверцу внизу с фронта, т.к. планирую поставить на прицеп (небольшой павильончик). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Anatoliypasichnyk Опубликовано 25 июля, 2010 Share Опубликовано 25 июля, 2010 Читав у журналі Пасіка про бджоляра з м.Тернопіль Кукурудза І.Д. який сфотографований на своїй пасіці з українськими вуликами, які на вигляд вміщають біля 30 рамок. Також було вміщено фото рамки (гніздової та магазиної) повністю запечатаних медом. Хотілося дізнатися про технологію утримання бджіл цим пасічником.А може хтось працює по його методу або знайомий з таким бджолярем. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 25 июля, 2010 Share Опубликовано 25 июля, 2010 Я сделал 10 см. (на зиму оставляю 1 см) и дверцу внизу с фронта, т.к. планирую поставить на прицеп (небольшой павильончик). ? У моїх, власного виготовлення українцях, підрамочний простір також 7 - 10 см. Ні літом ні зимою не змінюю. Так само у даданах. Якщо в даданах весною та літом обов"язково забудовують трутневою вощиною (мороки багато вирізати, хоча і плюс є), то в українцях таке буває рідко і як правило місцями, а не суцільно по усьому гнізду. Тому на зиму в даданах підрамочний простір збільшено, а літом скорочую до 2-х см. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 30 июля, 2010 Share Опубликовано 30 июля, 2010 сделал 10 см. (на зиму оставляю 1 см) ? А почему на зиму 1 см.? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.