seim Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Нужны сейчас 2 матки карники. Транспортировать в такое время автобусом или из рук в руки в г. Сумы. Чем ближе матки к Сумам тем лучше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slogger Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 В такое время подсаживайте то что есть поближе,а весной или летом поменяете на то что хочется! Link to comment Share on other sites More sharing options...
uam_63 Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Взагалі небачу сенсу в підсаджуванні зараз , зсипати до сімї в якої є матка тей все .Надіслано від мого SM-T355, використовуючи Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
seim Posted November 1, 2018 Author Share Posted November 1, 2018 43 минуты назад, uam_63 сказал: Взагалі небачу сенсу в підсаджуванні зараз , зсипати до сімї в якої є матка тей все . Надіслано від мого SM-T355, використовуючи Tapatalk це як безвихідний варіант. Сім'ї по 8-9 рамок. Якщо об'єднувати то буде 16-17 рамок. Прийдеться порамочно розформовувати і то буде забагато в кожній сім'ї. Цитата В такое время подсаживайте то что есть поближе,а весной или летом поменяете на то что хочется в данном случае рациональнее будет объединить если не будет того что мне нужно. То что мне не нужно тоже будет стоить денег и будут затраты на доставку. И ради того чтобы потом его менять. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uam_63 Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Як на мене не обовязково вісі рамки переставляти бджіл можна просто струсити , при теперішній температурі вони легко піднімутьться.І дореречі як ви виявили що маток немає зараз в сімях.Надіслано від мого SM-T355, використовуючи Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
seim Posted November 1, 2018 Author Share Posted November 1, 2018 Цитата Як на мене не обовязково вісі рамки переставляти бджіл можна просто струсити , при теперішній температурі вони легко піднімутьться цього робити я точно не буду. Бо можна втратити ще одну матку до якої будуть підсипатись чужі бджоли. Корма в рамках теж не гумові і розраховані на одну сім'ю а не на дві. Температура на днях знизиться до мінімально плюсової і бджоли вже рухатись не будуть. Де впали там і застигли. Цитата І дореречі як ви виявили що маток немає зараз в сімях Одна сім'я вела себе неспокійно 2 тижні тому. Так неспокійно веде себе і зараз. Клуба нема. Бджоли літають. Друга сім'я з розгризеними маточниками і неплідкою яку я посадив в кліточку. Тут 100% матки немає. Інші сім'ї сидять тихо і вже зимують. Дві сім'ї ще продовжують активний сезон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.