ВячеславК Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 На власній та робочій пасіці тримаємо бджолу Украінськоі степноі породи, тип "Хмельницький", селекціі Герцака В.А. Працюемо з нею другий рік, поки що все влаштовує. Починали з УС Гадяцькоі селекціі, не влаштувала зимівля та сильне опоношення гнізд весною. Вивели повністю і в результаті 4 слабо опоношених, 2 середньо з майже 200 сімей. І найголовніше: дочки виведені від маток привезених з племінноі пасіки мають добру спадковість, та достатньо рівну та сильну плодовитість. Це дає змогу прийняти за " робочу одиницю" не вулик, а цілу платформу з 30 вуликів. Тобто ця бджола має задатки промисловоі. Але, як і інші лініі УС, матки мають посередню плодовитість відносно інших порід. Хоча всередньому сім'і займали гніздовий корпус на 10 рамок на 300 та три магазини на 145. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВячеславК Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 Можливо хтось ще тримае цю бджолу. Напишіть своі враження. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Можно ВАШ телефон в личку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
охотник пчел Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Я тримаю, Враження тільки позитивні, суперова зимівля, дуже сильний весняний розвиток, дуже добре працюють на сильних взятках акація, гречка,сонях. Торік після продажі пакетів 4р росплоду,взяв на круг ще по 50 кг меду,, потребують великий обем вулика . 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Років з десять,тримаю УС із пасіки ,,Хмельницкі медобори,,.Дуже подобаються. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сусідович Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Мене цікавить питання - чи веде хтось цих бджіл у вуликах на українську рамку? в моїх планах є така задумка, якраз УС на 12 українських гніздовий корпус + МК на 145. Поділіться досвідом, будь ласка 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
охотник пчел Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 5 часов назад, Сусідович сказал: Мене цікавить питання - чи веде хтось цих бджіл у вуликах на українську рамку? в моїх планах є така задумка, якраз УС на 12 українських гніздовий корпус + МК на 145. Поділіться досвідом, будь ласка на мою думку не добре, з низької рамки до верху бджоли йдуть краще, будь якої породи. 12 рамочний дадан+ магазини 145.найкращий варіант. але якщо в наявності є на україньску то доробити на них 145 треба,бо вони малі. Колись з українських дуже добре трусили безсотові, для цего вони добрі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВячеславК Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 7 годин тому, охотник пчел сказав: Я тримаю, Враження тільки позитивні, суперова зимівля, дуже сильний весняний розвиток, дуже добре працюють на сильних взятках акація, гречка,сонях. Торік після продажі пакетів 4р росплоду,взяв на круг ще по 50 кг меду,, потребують великий обем вулика . Так, на окаціі то "дурна" бджола. А ми ще й підігріли іх на сильному пильцевому взятку з верби та верболозу. Зверхеффекту не мали, але на окаціі майже всі гріті займали по 10-300 та 20-145 рамок. Трішки фацелією підбили то качнули як ніколи. За 50 кг меду не скажу, не заміряли, але з початку червня і до соняха (12 липня) привезені пакети з 4 рамок суші зробили собі повні укомплектовані гнізда. По 16!!! рамок вощини кожна. Деякі правда на соняху трішки достроювали, але то пиль. Я розумію, що не віриться. Нічого дивного, ми самі собі не вірили ;):);) Щоправда прошлорічні пакети показали трішки гірші результати, але в тому і наша вина. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
охотник пчел Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Їм треба давати обем суші, з пакета хто мае суш- 80 кг беруть,це зі слів самих покупців. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
охотник пчел Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 20 минут назад, ВячеславК сказал: А ми ще й підігріли як ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВячеславК Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 8 годин тому, охотник пчел сказав: 17 хвилин тому, охотник пчел сказав: як ?? Електропідігрів! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Захар58 Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 18 годин тому, виталийЗ сказав: Років з десять,тримаю УС із пасіки ,,Хмельницкі медобори,,.Дуже подобаються. А як у них з роїнням,також цікавить стабільність по передачі ГКО в дочках F1,F2? Я думаю за 10 років можна розпробувать. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Роїння?Я вже забув що це таке. просто недопускаю сїмю до роїння.ХПП передаються стабільно.Із 20-30 маток ,які виводжу для себе,вибраковую 3-4штуки.Спокійні,ніколи невдягаю рукавичок.УС мені дуже подобаються.Бакфаст не прижився.Другий рік,пробую Кордован,але УС буде завжди основною на пасікі. 9 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВячеславК Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 22 години тому, виталийЗ сказав: Роїння?Я вже забув що це таке. просто недопускаю сїмю до роїння.ХПП передаються стабільно.Із 20-30 маток ,які виводжу для себе,вибраковую 3-4штуки.Спокійні,ніколи невдягаю рукавичок.УС мені дуже подобаються.Бакфаст не прижився.Другий рік,пробую Кордован,але УС буде завжди основною на пасікі. Добрий вечiр. Як Ваша степнянка ведёт себе на окацii? В якій системі тримаєте іі? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рій АНД Рій Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Славік як побачити більше 200 сімей ус хмт та домовтись рпивитись? 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВячеславК Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 11 хвилину тому, Рій АНД Рій сказав: Славік як побачити більше 200 сімей ус хмт та домовтись рпивитись? Не зрозумів! Хочете побачити нашу пасіку? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рій АНД Рій Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 3 минуты назад, ВячеславК сказал: Не зрозумів! Хочете побачити нашу пасіку? Так.Хотілось би побачити твою , нашу,пасіку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВячеславК Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 Не питання. Тільки в нас не більше 200 сімей, а близько, тобто до 200. Дивіться Л.С. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рій АНД Рій Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 43 минуты назад, ВячеславК сказал: Не питання. Тільки в нас не більше 200 сімей, а близько, тобто до 200. Дивіться Л.С. Добре,наберу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВячеславК Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 6 хвилин тому, Рій АНД Рій сказав: Добре,наберу. Я так зрозумів Ви товариш "тройняківського медяного магната"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Вячеслав, УС держу в лежаках и в даданах, гнездо на 300,надставки на 230.От лежаков потихоньку ухожу.Акации невидел года три четыре.То вымерзнет,то погода нелетная.Других пород на пасеке небыло,так что сравнивать несчем.А в былые времена, 20-25 семей,приносили от 800 до 1000кг.Но это уже история для внуков. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 9 минут назад, виталийЗ сказал: А в былые времена, 20-25 семей,приносили от 800 до 1000кг.Но это уже история для внуков. Виталий, это про медосбор с акации? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Так. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр С. Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Хороший урожай хороших пчёл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Такие урожаи были лет 20-30 тому.А сейчас даже клен пилить на дрова начали. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts