Alazon Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Принесла сусідка молодого голубка ще живого. З голови вийняли 3 бжолиних жала, ще одне-два були на ногах. Голуб помер.Випадок незвичайний, Хіба бжоли жалять птахів? Правда на даху на перельоті бжіл стоїть голубина поїлка., та зараз там бжіл не видно (збирається на дощ). На пасіці за метрів 30 також є поїлка.Хтось мав подібне? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Постоянно гоняют птиц. Голубей диких - особенно. Домашних рядом не имел, подозреваю с ещё большим успехом. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alazon Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Ще пара голубів поводяться як пожалені, а трійка спортивних поштарів десь пропала. Я бачив як дивно літала та зграйка та не придав уваги - голуби синові і я ними не цікавлюсь. В 30-х роках минулого століття була в мого діда пасіка і голуби, про подібні випадки матері невідомо. Зараз голубник на перельоті, може того, та хмари то зависнуть, то розійдуться - на дощ, грозу навіть я отримав пару жал як відбирав матку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ам@тор Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Ганяють постійно, в мого батька голуби на горищі а низу вулики і при польотах голубиних бджоли йдуть на перехоплення отак і живуть роками. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alazon Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Померла від вжалень ще пара київських світляків, з трійки спортивних знайшовся тільки пожалений один, поки живий. Ам@тор а ми з Вами сусіди, бо є найближчим до мене з форумчан. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Щось дивно, у мене пасіка під 100 сімей і голубятня на подвір'ї метрів 15 від вуликів, то ніколи такого не помічав. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 10 минут назад, Alazon сказал: Ам@тор а ми з Вами сусіди, бо є найближчим до мене з форумчан О, а я і не знав - це мій земляк, рукою подати. Треба зв'язатись. Дякую що підказали. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 12 часа назад, Alazon сказал: Принесла сусідка молодого голубка ще живого. З голови вийняли 3 бжолиних жала, ще одне-два були на ногах. Голуб помер.Випадок незвичайний, Хіба бжоли жалять птахів? Правда на даху на перельоті бжіл стоїть голубина поїлка., та зараз там бжіл не видно (збирається на дощ). На пасіці за метрів 30 також є поїлка.Хтось мав подібне? Чоловік з Кіровоградщини брав у мене маток, то казав що в нього в минулому сезоні бджоли всіх курчат повбивали. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alazon Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Ну залежно де на Дністрі може Серж82 і ближче до мене. Якщо виводите маток - скиньте село, може заїду. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 1 минуту назад, Alazon сказал: Ну залежно де на Дністрі може Серж82 і ближче до мене. Ні все таки аматору ближче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baton Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 В мене поcтійно по пасіці пасеться пів сотні курчат такого не спостерігав.Дуже полюбляють вранці біля льотків збирати підмор. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 5 минут назад, Baton сказал: В мене поcтійно по пасіці пасеться пів сотні курчат такого не спостерігав.Дуже полюбляють вранці біля льотків збирати підмор. Це поки бджоли не " сказились " . В мене на пасіці " пасуться їжаки " , курей туди не пускаю - від гріха подальше . Кіт теж спав , на кришках вуликів ..... до пори , до часу .... . 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 23 минуты назад, Baton сказал: В мене поcтійно по пасіці пасеться пів сотні курчат такого не спостерігав.Дуже полюбляють вранці біля льотків збирати підмор. І я про теж. В мене пару сезонів мускусні качата паслись на пасіці, а старий качур блін довбав мені полістирольні(як побачив то чуть сам не абив). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Геннадий79 Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 На счет голубей ничего не могу сказать, но мои пчелки стоят прямо возле курятника. Куры вообще обнаглели))) лезут прямо к леткам и смотрят что пчелы делают)))) Ни одной курицы не ужалили, живут спокойно уже три сезона( хозяйка тоже ничего не замечала) Пчелы породы карпатка, может поэтому и спокойно на все реагируют 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 5 минут назад, Геннадий79 сказал: На счет голубей ничего не могу сказать, но мои пчелки стоят прямо возле курятника. Куры вообще обнаглели))) лезут прямо к леткам и смотрят что пчелы делают)))) Ни одной курицы не ужалили, живут спокойно уже три сезона( хозяйка тоже ничего не замечала) Пчелы породы карпатка, может поэтому и спокойно на все реагируют Сусідські курчата заходять на пасіку і теж лазять попід льотки то все норм, а от вчора перший раз бачив як дійсно з десяток бджіл доганяли голуба який приземлявся на хату, але тілки уповільнив рух - вони його залишили. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 о , в юні літа скільки ж то голобів тримав,а породи,а скільки то розмов було,за кожного голуба можна було розказати біографічну довідку, а було їх у мене з пів сотні, правда бджіл тоді було лише перший вулик 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baton Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Не знаю , що там з голубами, а бройлерам бджоли до хвоста. Перестав випускати їх попастися, раніше клювали підмор, а потім почали збирати вентиляторщиць з прильотки.Помічав , що кури втікають і пищать( чи жалять ,чи просто ганяють не знаю), але летальних випадків не зафіксовано! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts