Jump to content

Бджоли і голуби

Share

Recommended Posts

Принесла сусідка молодого голубка ще живого. З голови вийняли 3 бжолиних жала, ще одне-два були на ногах. Голуб помер.Випадок незвичайний, Хіба бжоли жалять птахів? Правда на даху на перельоті бжіл стоїть голубина поїлка., та зараз там бжіл не видно (збирається на дощ). На пасіці за метрів 30 також є поїлка.Хтось мав подібне?

Постоянно гоняют птиц. Голубей диких - особенно. Домашних рядом не имел, подозреваю с ещё большим успехом.

• Like 1

Ще пара голубів поводяться як пожалені, а трійка спортивних поштарів десь пропала. Я бачив як дивно літала та зграйка та не придав уваги - голуби синові і я ними не цікавлюсь. В 30-х роках минулого століття була в мого діда пасіка і голуби, про подібні випадки матері невідомо. Зараз голубник на перельоті, може того, та хмари то зависнуть, то розійдуться - на дощ, грозу навіть я отримав пару жал як відбирав матку.

Ганяють постійно,  в мого батька голуби на горищі а низу вулики і при польотах голубиних бджоли йдуть на перехоплення отак і живуть роками. 

• Like 2

Померла від вжалень ще пара київських світляків, з трійки спортивних знайшовся тільки пожалений один, поки живий.

Ам@тор а ми з Вами сусіди, бо є найближчим до мене з форумчан.

• Like 1

Щось дивно, у мене пасіка під 100 сімей і голубятня на подвір'ї метрів 15 від вуликів, то ніколи такого не помічав.

• Like 2

10 минут назад, Alazon сказал:

Ам@тор а ми з Вами сусіди, бо є найближчим до мене з форумчан

О, а я і не знав - це мій земляк, рукою подати. Треба зв'язатись.

Дякую що підказали.

• Like 1

12 часа назад, Alazon сказал:

Принесла сусідка молодого голубка ще живого. З голови вийняли 3 бжолиних жала, ще одне-два були на ногах. Голуб помер.Випадок незвичайний, Хіба бжоли жалять птахів? Правда на даху на перельоті бжіл стоїть голубина поїлка., та зараз там бжіл не видно (збирається на дощ). На пасіці за метрів 30 також є поїлка.Хтось мав подібне?

Чоловік з Кіровоградщини брав у мене маток, то казав що в нього в минулому сезоні бджоли всіх курчат повбивали.

• Like 2

Ну залежно де на Дністрі може Серж82 і ближче до мене. Якщо виводите маток - скиньте село, може заїду.

1 минуту назад, Alazon сказал:

Ну залежно де на Дністрі може Серж82 і ближче до мене.

Ні все таки аматору ближче.

В мене поcтійно по пасіці пасеться пів сотні курчат такого не спостерігав.Дуже полюбляють вранці біля льотків збирати підмор.

• Like 3

5 минут назад, Baton сказал:

В мене поcтійно по пасіці пасеться пів сотні курчат такого не спостерігав.Дуже полюбляють вранці біля льотків збирати підмор.

Це поки бджоли не " сказились " . В мене на пасіці " пасуться їжаки " , курей туди не пускаю - від гріха подальше . Кіт теж спав , на кришках вуликів ..... до пори , до часу .... :) .

• Like 3

23 минуты назад, Baton сказал:

І я про теж. В мене пару сезонів мускусні качата паслись на пасіці, а старий качур блін довбав мені полістирольні(як побачив то чуть сам не абив).

• Like 2

• 2 weeks later...

На счет голубей ничего не могу сказать, но мои пчелки стоят прямо возле курятника. Куры вообще обнаглели))) лезут прямо к леткам и смотрят что пчелы делают))))  Ни одной курицы не ужалили, живут спокойно уже три сезона( хозяйка тоже ничего не замечала) Пчелы породы карпатка, может поэтому и спокойно на все реагируют

• Like 2

5 минут назад, Геннадий79 сказал:

На счет голубей ничего не могу сказать, но мои пчелки стоят прямо возле курятника. Куры вообще обнаглели))) лезут прямо к леткам и смотрят что пчелы делают))))  Ни одной курицы не ужалили, живут спокойно уже три сезона( хозяйка тоже ничего не замечала) Пчелы породы карпатка, может поэтому и спокойно на все реагируют

Сусідські курчата заходять на пасіку і теж лазять попід льотки то все норм, а от вчора перший раз бачив як дійсно з десяток бджіл доганяли голуба який приземлявся на хату, але тілки уповільнив рух - вони його залишили.

• Like 2

о , в юні літа скільки ж то голобів тримав,а породи,а скільки то розмов було,за кожного голуба можна було розказати біографічну довідку, а було їх у мене з пів сотні, правда бджіл тоді було лише перший вулик:)

• Like 1

Не знаю , що там з голубами, а бройлерам бджоли до хвоста. Перестав випускати їх попастися, раніше клювали підмор, а потім почали збирати вентиляторщиць з прильотки.Помічав , що кури втікають і пищать( чи жалять ,чи просто ганяють не знаю), але летальних випадків не зафіксовано!:hi: